In dialoog met voeding: Miele onthult een revolutionaire nieuwe kookmethode

In dialoog met voeding: Miele onthult een revolutionaire nieuwe kookmethode

  • Koken opnieuw uitgevonden met Dialog Oven en M Chef technologie
  • Revolutionair toestel nu ook te koop in gloednieuw Generation 7000-design
  • Inspiratie en connectiviteit dankzij Miele@Mobile app
Eén ding mag duidelijk zijn met de lancering van de Dialog-oven: met dit toestel tilt Miele elk kookavontuur naar een hoger niveau. Voor het eerst wordt gebruikgemaakt van een technologie waarbij elektromagnetische golven op een intelligente manier reageren op de textuur van het voedsel. Bovendien kunnen tal van verse ingrediënten voor een volledige maaltijd perfect samen op één bakplaat de oven in en alles is op precies hetzelfde moment gaar – en dat 70% sneller dan met conventionele kookmethodes.

Als een absolute wereldprimeur maakt de Dialog-oven gebruik van een technologie waarbij elektromagnetische golven op een slimme manier reageren op de textuur en de gaarheid van het eten. Zo wordt vlees bijvoorbeeld gelijkmatiger gegaard waardoor het sappig blijft, behouden vis en groenten hun fijne structuur en rijst deeg veel beter. Dat betekent dat alle ingrediënten in één ovenschaal kunnen en ze allemaal op exact hetzelfde moment perfect gaar zijn – tot wel 70 % sneller dan bij conventionele bereidingswijzen.

De Dialog Oven is nu ook verkrijgbaar in het typische design van de inbouwtoestellen uit de gloednieuwe Generation 7000-reeks die op Batibouw in wereldpremière voorgesteld worden. Er is keuze uit PureLine- en VitroLine-design in roestvrij staal, Graphite Grey, Obsidian Black en Brilliant White.

Het onmogelijke mogelijk maken
De Dialog-oven geeft een nieuwe dimensie aan koken, ook al ziet hij eruit als een doorsnee oven. Een voorbeeld: leg een lamsbout op een bedje van paprika en groene asperges. Vul de rest van de bakplaat met aardappelpartjes en schuif de schotel in de Dialog-oven. Na 45 minuten is het lamsvlees zacht en gelijkmatig gegaard, hebben de groenten nog wat beet en zijn de aardappelen heerlijk zacht. Zonder dat u de ingrediënten één voor één moest toevoegen. Zulke uitstekende resultaten in zo'n korte tijd zijn ondenkbaar met een conventionele oven. Ook ingrediënten die sterk van elkaar verschillen, bereidt u voortaan eenvoudig, snel en in één keer. Denk maar aan de heerlijke combinatie van zalm en bladerdeeg.

De vele mogelijkheden en de uitmuntende resultaten zijn te danken aan de M Chef-technologie van Miele. Daarbij wordt eten blootgesteld aan elektromagnetische golven die hitte opwekken en zo het gaarproces in gang zetten. De Dialog-oven kan trouwens ook elektromagnetische golven binnen een specifiek frequentiebereik opwekken en via twee krachtige antennes de oven in sturen. Omdat de moleculen in eten anders gerangschikt zijn en ook tijdens het gaarproces een nieuwe plaats innemen, worden de frequenties voortdurend bijgestuurd om het bereidingsproces vlotter te laten verlopen. Dezelfde antennes geven de Dialog-oven ook feedback over de hoeveelheid energie die het eten opgenomen heeft.

Uitstekende resultaten dankzij M Chef en conventionele werkwijzen
Met M Chef wordt eten 'volumetrisch' gegaard en dat levert nog een voordeel op: een filet komt bijvoorbeeld helemaal gelijkmatig roze uit de oven. In een doorsnee oven is dat veel moeilijker, omdat hitte altijd van buiten naar binnen door het vlees dringt. Wanneer het vlees in het midden perfect gaar is, blijkt de buitenkant dus vaak al overgaar.

Omdat elektromagnetische golven het eten niet laten bruinen, kunt u bijvoorbeeld ook perfect brood zonder korst bakken. Om brood op traditionele wijze te bereiden of om vlees toch een grillsmaak te geven, wordt de M Chef-technologie gecombineerd met conventionele verwarmingsmethodes. Ook in dat opzicht beschikt de Dialog-oven dus over de ideale uitrusting: alle functies van de populaire, geavanceerde kooktoestellen van Miele, een gebruiksvriendelijke M Touch-display én pyrolytische zelfreiniging.

Miele@mobile app stuurt instellingen rechtstreeks naar Dialog-oven
Dankzij de verbindingsmogelijkheden van de Dialog-oven hebt u altijd inspiratie voor en plezier in het koken. De receptfunctie van de Miele@mobile app biedt u dan ook de kans om te experimenteren met nieuwe ideetjes. Bovendien krijgt u keuze uit verschillende automatische programma's die specifiek voor de Dialog-oven ontwikkeld werden. Naast kookfilmpjes en boodschappenlijstjes vindt u in de app ook de bereidingsinstellingen van de automatische programma's, die u rechtstreeks naar de oven kunt sturen. Dankzij deze functie staat u rechtstreeks in verbinding met de testkeukens van Miele: nieuwe recepten die u de moeite waard vindt, kunt u meteen downloaden. Meteen van bij de lancering was de Dialog-oven het eerste inbouwtoestel van Miele waarbij instellingen van de app naar de oven gestuurd worden. In de toekomst krijgen ook andere Generation 7000-toestellen deze functie.

De richtpijs voor de Dialog Oven is €7.999. 

Download hier alle beelden in hoge resolutie

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium