Hier overnacht je in het gezondste residentieel pand van België

Belgisch flexible housing concept pakt als eerste residentieel gebouw in Europa uit met innovatief luchtbehandelingssysteem van TakeAir

In het voorjaar van 2019 opende YUST de deuren in Antwerpen. Het atypische flexible housing project combineert restaurant, privé-kamers, hostel én lofts voor een langer verblijf in één stijlvol pand. YUST slaat nu als eerste residentieel pand in Europa de handen in elkaar met Belgische innovator TakeAir voor een optimale luchtkwaliteit. Overnachten in deze hotspot wordt op die manier nét zo gezond als een nachtje kamperen in een bos. 

In maart 2019 opende YUST officieel de deuren van hun eerste pand in Antwerpen. Het design flexible housing concept biedt niet enkel korte verblijven aan, maar zet ook in op langere verblijven. Zo combineert YUST privé-kamers, een hostel én stijlvolle lofts onder één dak. Daarnaast ontpopte de venue zich ook als food hotspot én kun je er terecht voor talloze workshops en events. In 2021volgt er nog een YUST in Luik en in Brussel. 

Sinds mid oktober pakt YUST uit met het innovatieve luchtbehandelingssysteem van het Belgische TakeAir. Het Gentse bedrijf met wortels in Oostende ontwikkelde een uniek systeem waarbij de lucht in binnenruimtes wordt verbeterd door positieve organismen via de ventilatiekanalen te verspreiden. 

"Met het YUST gebouw, dat energetisch heel efficiënt is gebouwd, leveren wij reeds voor onze bewoners zelf geproduceerde groene stroom en nu jiveren we er ook voor om de luchtkwaliteit te verbeteren.  Zo wordt YUST ook een 'happy' building: een optimale luchtkwaliteit heeft een positieve impact op de productiviteit én het geluksgevoel van onze gasten."
Stéphane Verbeeck, CEO Gands Group en oprichter YUST

Hoe werkt het nu? 

Buitenlucht kan sterk vervuild zijn. Maar hoe zit het met binnenlucht? Volgens specialisten kan de luchtkwaliteit in een gebouw nét zo erbarmelijk zijn als de buitenlucht in een grootstad én een even slechte invloed hebben op onze gezondheid. Naast de standaard verplichtingen rond ventilatie, kan je dankzij de luchtverrijking van TakeAir een optimale luchtkwaliteit binnenshuis creëeren.

Via het ventilatiesysteem verstuift TakeAir positieve organismen in het gebouw. Hoewel gasten niets merken van de aanwezigheid van het systeem verbeterd een gezonder binnenklimaat wel hun welzijn.

“Indoor air quality -of het gebrek eraan- wordt meer en meer een hot topic. We spenderen gemiddeld meer dan 90% van ons leven binnen in gebouwen en dat heeft een grote impact op ons welzijn. TakeAir pakt als enige bedrijf dat probleem bij de wortels aan. Net zoals je probiotica neemt na antibiotica, moet ook je binnenlucht na filtratie weer een opkikkertje krijgen.”
Jo Pannecoucke, CEO en oprichter van TakeAir

Gezondere lucht dan in het Zwarte Woud
De verspreide organismen zijn aanwezig in de bodemgrond. TakeAir cultiveert deze organismen om ze later als een liquide stof op te slaan. Deze infusie injecteren ze rechtstreeks in de luchtkanalen en worden zo via het ventilatie-systeem verspreid in het gebouw. Door de hoge concentratie aan positieve bacteriën wordt de lucht verrijkt.

Jo Pannecoucke"We monitoren de luchtkwaliteit in Baden-Baden, een dorpje in het Zwarte Woud in Duitsland. De resultaten vergelijken we met de lucht kwaliteit in de air-duct van Yust. De gefilterde en door TakeAir verrijkte lucht bevat meer gunstige organismen en minder ongunstige bestanddelen (zoals PM 2,5). Dat systeem gebruiken we nu ook als eerste residentieel pand in Yust."

over TAKEAIR
Met een revolutionair systeem brengt TAKEAIR gezonde lucht naar binnen. Letterlijk! Positieve organismen worden in een ventilatiesysteem verstoven en zorgen voor een verrijking van de lucht in gebouwen.

Alle info vind je terug via takeair.world

over YUST
YUST is een innovatieve oplossing voor de nieuwe woontrend van flexibele huisvesting. Het design project omvat een ho(s)tel, stijlvolle lofts voor een langer verblijf, een foodsharing resto en organiseert diverse events. 

YUST a little more info via yust.com

Contacteer ons
Charlotte Marron Walkie Talkie
Marie Lemaître Walkie Talkie
Charlotte Marron Walkie Talkie
Marie Lemaître Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium