Het Belgische Caviar Lab ondersteunt Virtual Reality speler YUME VR

Caviar Lab, de nieuwste tak van de Caviar Group, zet zijn schouders onder YUME VR, een bureau gespecialiseerd in het opzetten van Virtual Reality ervaringen voor merken en bedrijven.

YUME VR ?
YUME VR werd in augustus 2016 opgericht door Kevin Alderweireldt en Wouter Van Hauwermeiren. Hun doel? Met YUME (Japans voor 'droom') geven ze merken en agentschappen de mogelijkheid om hun bestaande en potentiële klanten mee te nemen op een virtuele ontdekkingsreis in het universum van een product. Vorige week nog lanceerden ze samen met VRT innovatie een 360°-videospeler die kijkers van het nieuwe tv-programma Wonen.tv ook virtueel laat rondkijken in bijzondere huizen.

Samenwerking met Caviar Lab 
Caviar Lab zet nu zijn schouders onder het bedrijf en dat is een evidente keuze voor het productiehuis. “Het is geen geheim dat we bij Caviar verhalen hoog in het vaandel dragen,” zegt Executive creative director Tom Willems. “VR is een nieuw en potentieel belangrijk medium om een verhaal te vertellen. Uiteraard houden we de vinger strak aan de pols en in YUME VR zagen we meteen een ideale partner hiervoor.”

Ook YUME VR is opgetogen over de samenwerking. “Omdat we in alle facetten bij de ontwikkeling van een VR-beleving de beste keuze willen maken, was in zee gaan met Caviar een logische stap. Het Belgische productiehuis heeft namelijk al meerdere keren zijn kracht bewezen in het samenstellen van de perfecte mix tussen creativiteit en productiviteit”, aldus Kevin Alderweireldt.

Door de internationale verankering van Caviar ziet het duo achter YUME VR de mogelijkheid om zowel hun klantenportefeuille globaal te maken alsook hun productionele kracht te verspreiden.

De kracht van VR 
Kevin Alderweireldt, voormalig art director en graphic designer voor grote spelers zoals Mercedes-Benz, Pioneer en Volvo, bundelde eerder al zijn krachten met eventproducer Wouter Van Hauwermeiren die onder andere werkte voor Tomorrowland en Sensation. Onder de naam ‘Consider it done’ gaf het duo complete antwoorden op niveau van brand activation, direct mailings, integratie van innovatie, communicatiecampagne en zoveel meer. Hun voorliefde voor 3D visualisatie en VR was echter zo groot dat ze een tweede bedrijf opstartten. YUME VR was een feit.

“De echte kracht van VR ligt volgens ons in het meenemen van een persoon in een compleet onbekende of onbestaande wereld en die volledig onderdompelen in deze nieuwe realiteit. De interactieve content maakt de ervaring meteen erg persoonlijk en uniek, wat uiteraard interessant is voor merken. Door het wegvallen van zowel de fysieke als creatieve grenzen krijg je een compleet nieuwe vorm van storytelling,” zegt Wouter Van Hauwermeiren.
Met die vrijheid en kracht wil YUME VR bedrijven bijstaan in de creatie en uitvoering van hun VR-droom.    
Download hier de high res beelden    

Voor meer info, beelden of interviews gelieve contact op te nemen met: 
Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52

 

Over YUME VR
YUME VR creëert Virtual Reality ervaringen voor merken en bedrijven zodat deze klanten en consumenten kunnen meenemen in hun (virtuele) wereld om hen zo kennis te laten maken met de normen en waarden van hun product. YUME VR zorgt tevens voor een geïntegreerde aanpak; naast pure VR-content zorgt het steeds voor een volledige verankering door middel van communicatie-, marketing-, en/of sales campagnes.
http://www.yumevr.com/

Over CAVIAR Lab
Caviar Lab is een onderdeel van CAVIAR, een bekroond productiehuis met zetels in Antwerpen, Brussel, Los Angeles, Parijs, Madrid en Londen. Met hun langspeelfilms en prestige fictiereeksen, commercials, music videos en webseries in de laatste jaren uitgegroeid tot één van de leiders in de Belgische filmproductie. CAVIAR streeft naar het maken van kwaliteit die inspireert, entertainment biedt en intrigeert op Belgische bodem en op internationaal vlak, met nieuw jong talent, alsook met ervaren regisseurs en schrijvers.
https://www.caviarcontent.com/ 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium