Herleef je kindertijd met het nieuwe PLAYMOBIL® Asterix speelthema

Herleef je kindertijd met het nieuwe PLAYMOBIL® Asterix speelthema

Fans van de populaire stripreeks Asterix, zowel jong als oud, hebben iets om naar uit te kijken! Deze maand brengt PLAYMOBIL® samen met licentiepartner Les Éditions Albert René verschillende taferelen rond de rebelse Galliërs en de striplegendes Asterix en Obelix tot leven in een gloednieuw speelthema. Met dit speelthema wil PLAYMOBIL® zich ook tot volwassenen richten die speelsets verzamelen uit nostalgie. Hallo jeugdsentiment!

BIJ TOUTATIS!

“We zijn in 50 v. Chr. Heel Gallië is bezet door de Romeinen… Helemaal? Nee! Want een dorpje van onverzettelijke Galliërs biedt koppig weerstand aan de overheersers." 

De legendarische intro van de Asterix-reeks klinkt menig mens bekend in de oren. De Gallische helden Asterix en Obelix en hun bonte dorpsgenoten zijn al sinds 1959 wereldwijd bekend en geliefd. De Franse stripverhalen zijn in honderden talen vertaald en populaire bekende citaten vonden hun weg naar de Latijnse les. Samen beleeft het onafscheidelijke trio Asterix, Obelix en Idéfix onvergetelijke avonturen die de dappere Galliërs vaak naar verre landen brengen.

Story image

 

Hun bovenmenselijke kracht putten ze uit de mysterieuze toverdrank van de druïde Panoramix - behalve Obelix, die als kind al een toverdrankje te veel op had. Het moedige opperhoofd Heroïx, die altijd op zijn schild wordt gedragen, houdt het Gallische dorp bijeen. Hij vreest maar één ding: dat op een dag de hemel op zijn hoofd zou vallen.

Story image

Om het onmiskenbare uiterlijk van Obelix authentiek na te bootsen, hebben de ontwerpers van PLAYMOBIL® een gloednieuwe figuurvorm ontwikkeld. Zo meet Obelix 1 cm groter dan het kenmerkende PLAYMOBIL® figuur van 7,5cm en werden de armen aangepast, zodat Obelix zijn typische staande stenen kan dragen en neerzetten. Slechts één ding blijft onveranderd bij PLAYMOBIL®: ook deze Galliërs hebben geen neus 😉

ZEVEN TAFERELEN, EINDELOOS SPEELPLEZIER

Met het nieuwe speelthema van PLAYMOBIL® kunnen Asterix-fans van alle leeftijden het avontuur van de beroemde striphelden thuis naspelen. De zeven gedetailleerde speelsets bevatten karakteristieke scènes uit het Gallische dorp en de omringende belegering door de Romeinen.

 

Ontdek ze allemaal:

 

70931 - Asterix: Het grote dorpsfeest

Tijdens het dorpsfeest wordt de overwinning op de Romeinen gevierd met een bankettafel, die rijkelijk gevuld is met lekkernijen. Aan het draaibare spit van het kampvuur wordt een wild zwijn gegrild. Met een extra portie voor Obelix.

€ 154,99 (adviesverkoopprijs)

 

70932 - Asterix: Hut van Heroïx

Lang leve het opperhoofd! Heroïx is ​​het opperhoofd van de stam. Een koninklijke, dappere en opvliegende oude krijger, gerespecteerd door zijn mannen, gevreesd door zijn vijanden. Zelf heeft Heroïx maar één angst, hij is bang dat de hemel morgen op zijn hoofd zal vallen! Met zijn vrouw Bellefleur woont hij in een hut. Als hij het huis verlaat, wordt hij op zijn schild gedragen door twee schilddragers. 

€ 84,99 (adviesverkoopprijs)

 

 70933 - Asterix: Panoramix met toverdrank

Panoramix is ​​de eerbiedwaardige druïde van het dorp, hij snijdt maretak en brouwt toverdrankjes. Zijn specialiteit is het toverdrankje dat de drinker bovenmenselijke krachten geeft. Maar Panoramix heeft ook andere recepten in petto.

€ 27,99 (adviesverkoopprijs)

 

70934 - Asterix: Romeinse troepen

Om de Galliërs voorgoed te verslaan, vallen de Romeinen aan met hun beroemde schildpadformatie. In deze speciale aanvalsformatie banen de soldaten zich een weg door het dorp, beschermd door schilden, voor en boven. Maar Asterix, Obelix en de dorpelingen zijn niet van plan zich zomaar over te geven. 

€ 15,99 (adviesverkoopprijs)

 

71015 - Asterix: leiderstent met generaals

Een van Obelix zijn favoriete bezigheden is vechten tegen de Romeinen. Zodra de Romeinen een van hun kampen verlaten, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de grote Galliër. Maar op dit moment bespreken de twee generaals Gaius Bonus en Marcus Gribus een nieuwe strategie om de ontembare Galliërs uit hun dorp te verdrijven. Zullen ze erin slagen?

€ 47,99 (adviesverkoopprijs)

 

71016 - Asterix: Kakofonix met boomhut

Kakofonix is ​​de dorpsmuzikant. Over zijn muzikale gaven zijn de meningen verdeeld. Hij vindt zichzelf een ​​genie al is dat buiten zijn dorpsgenoten gerekend. Elke gelegenheid om zijn nieuwste composities voor de dorpelingen uit te voeren, grijpt hij aan. Al kan hij op applaus niet rekenen. Integendeel. Dan maar schuilen voor het boegeroep in zijn boomhut.

€ 64,99 (adviesverkoopprijs)

 

71160 - Asterix: everzwijnenjacht

Een van Obelix' hobby's is eten. Veel eten. Om zijn aanhoudende honger te stillen, gaat de flink gebouwde Galliër op everzwijnenjacht. 

21,99 € (adviesverkoopprijs)

 

 

De nieuwe PLAYMOBIL® Asterix en Obelix speelsets zijn verkrijgbaar vanaf juni en bieden humoristisch spelplezier voor de hele familie.

Story image

Download hier beeldmateriaal in hoge resolutie

 

OVER PLAYMOBIL®

geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG – de producent van PLAYMOBIL® met het hoofdkantoor in het Duitse Zirndorf – staat bekend om zijn kwalitatief uitstekende speelgoed, dat in Europa vervaardigd wordt. De 7,5 cm grote PLAYMOBIL®-figuur staat centraal in dit creatieve speelgoedsysteem, dat internationaal vele onderscheidingen heeft ontvangen. De rollenspelmogelijkheden die de fantasie prikkelen, gecombineerd met een brede waaier aan historische en moderne speelwerelden, houden kinderen geboeid en worden zeer gewaardeerd door ouders en opvoeders. Sinds de lancering in 1974 zijn er 3 miljard PLAYMOBIL®-figuren geproduceerd. Het bedrijf verkoopt het speelgoedsysteem, bestaande uit ongeveer 30 verschillende speelwerelden, in meer dan 100 landen en heeft meer dan 4600 werknemers in dienst. De wereldwijde omzet van de Brandstätter Group is in 2019 gestegen tot 742 miljoen euro. De hoge kwaliteit van PLAYMOBIL® wordt gegarandeerd door het gebruik van eigen Europese productielocaties in Duitsland, Malta, Tsjechië en Spanje. Het innovatieve bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt ook hoogwaardige kunststof plantenbakken onder de merknaam LECHUZA sinds 2000 en design tuinmeubelen sinds 2015.

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium