GROHE Works with Nest: revolutionair waterbeveiligingsstysteem

GROHE Works with Nest: revolutionair waterbeveiligingsstysteem

GROHE,  's werelds toonaangevende leverancier van sanitaire uitrusting en een internationale speler op vlak van innovatie van sanitaire producten, kondigt aan dat zijn intelligente waterbeveiligingssysteem, GROHE Sense Guard, vanaf heden verbinding kan maken met Nest. Dit partnerschap is opnieuw een bewijs van de succesvolle activiteiten van GROHE op het gebied van slimme waterveiligheid - gericht op het proactief verminderen van waterschade en de veiligheid van huishoudens.​

  • GROHE Sense Guard kan vanaf nu verbinding maken met Nest​
  • Automatisch waterleidingen afsluiten of openen op basis van de Thuis / Afwezig-functie van Nest​
  • GROHE verbetert de veiligheid van huishoudens​
  • Waterschade is een van de meest onderschatte oorzaken van schade in particuliere woningen.

 

 

Een slimmere toekomst
Nest maakt van je huis een slim huis. Via de Works with Nest-functie kunnen producten van andere merken veilig verbinding maken met de Nest-apparaten om huizen veiliger, energiezuiniger en bewuster te maken. Sense Guard is GROHE’s recent uitgebrachte intelligente oplossing voor het slimme huis. Het waterbesturingssysteem kan gebroken leidingen en lekkages detecteren en de watertoevoer op dat moment automatisch afsluiten. Via de GROHE ONDUS-app kan je ook handmatig de watertoevoer aan- of afzetten, maar kan je ook de waterstroom, -druk en het verbruik meten, naast het detecteren van microlekkages.

Sinds kort kan de GROHE Sense Guard ook connectie maken Nest en kreeg het product het Works with Nest-label. Door de Sense Guard met Nest te koppelen, krijg je een nog hoger niveau van waterveiligheid. Hoe? Dankzij de Thuis / Afwezig-functie van Nest, kan de GROHE Sense Guard de waterleidingen automatisch uitschakelen wanneer een huiseigenaar het huis verlaat. Dit ofwel onmiddellijk, ofwel met vertraging, wanneer de vaatwas of wasmachine bijvoorbeeld nog aan het draaien is.

Deze functie maakt gebruik van de input van de smartphone en activiteitensensoren in de Works with Nest-producten. Bij thuiskomst wordt de watertoevoer automatisch terug aangezet.

 

Slim in iedere zin van het woord: GROHE ONDUS app connectie met Nest
GROHE Sense Guard maakt gebruik van baanbrekende slimme technologie waarbij het kan worden gecontroleerd en bediend met de GROHE ONDUS-app, je persoonlijke digitale waterprofiel. Deze app vormt het middelpunt van het GROHE Sense systeem. Je hoeft geen techneut te zijn om de connectie met Nest te maken. Zodra je de GROHE ONDUS-app met Nest verbindt, gaat alles automatisch voor je aan de slag, zonder dat je hoeft te programmeren.

Volgende functies kunnen vervolgens worden geactiveerd:

  1. Volledig automatische modus – telkens je de woning verlaat, wordt de watertoevoer automatisch uitgeschakeld en opnieuw ingeschakeld wanneer je terugkeert. Dit gebeurt onmiddellijk ofwel na een zekere tijd, op basis van uw persoonlijke voorkeur.
  2. Halfautomatische modus – telkens je de woning verlaat of terugkeert, vraagt het systeem of je de watertoevoer in of uit wilt schakelen.

 

Open technologieplatform
"Als het gaat om digitalisering en innovatie, hebben klantwaarde en -kwaliteit altijd de hoogste prioriteit", zegt Robert Veltrup, GROHE Chief Digital Officer." Daarom hebben we vanaf het begin besloten GROHE Sense Guard te lanceren op een open technologieplatform. Met samenwerkingen zoals de 'Works with Nest'-integratie, zijn we in staat om consumenten een nog hoger niveau van waterveiligheid te bieden. "

 

Waterschade is vermijdbaar
Uit een enquête die GROHE in 2017 uitvoerde bleek dat waterschade een van de meest onderschatte oorzaken van schade in particuliere woningen is. Het risico op waterschade wordt ook zwaar onderschat. Zo worden meer huishoudens door waterschade getroffen dan de respondenten zelf vermoedden. Ongeveer de helft van de huishoudens in Europa heeft al minstens één keer te maken gehad met waterschade. Een rapport van de verzekeringsmaatschappij ACE-Group toont dat 93% van de gevallen had kunnen worden voorkomen.

 

Richtprijzen:

  • 22500LN0: 412,5 € ex BTW – Sense Guard
  • 22502LN0: 536,5 € ex BTW: GROHE Sense Guard en 3x GROHE Sense
Contacteer ons
Deborah Dekrem Walkie Talkie NV
Deborah Dekrem Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium