GROHE richt nieuwe Business Unit op: ‘Watersystems, Filter and Kitchen Channel EMENA’

GROHE, het wereldwijd toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukenuitrustingen, kondigde (als onderdeel van LIXIL) de oprichting van een nieuwe business unit aan: Watersystems, Filter and Kitchen Channel EMENA. De eenheid zal zich richten op de snelgroeiende markt van watersysteemactiviteiten met als highlight de bestaande producten GROHE Blue en GROHE Red. Andrea Bußmann zal vanaf 1 oktober 2019 de functie van Senior Vice President Watersystems, Filter and Kitchen Channel EMENA overnemen. In haar nieuwe rol zal ze blijven rapporteren aan Jonas Brennwald, CEO LWT EMENA en Deputy CEO Grohe AG.

 

Jonas Brennwald CEO LWT EMENA en Deputy CEO Grohe AG:

"Wij zijn verheugd dat Andrea Bußmann deze nieuwe rol binnen onze nieuwe eenheid Watersystems overneemt. De distributie van duurzame producten zoals GROHE Blue en Red heeft een groot potentieel, vooral internationaal. Slimme keukensystemen staan bij onze consumenten hoog in het vaandel: ze besparen water en energie en verminderen daarnaast het CO2-verbruik en de afvalberg. Andrea Bußmann brengt uitgebreide strategische en zakelijke ervaring met haar mee. Dit, in combinatie met haar diepgaande kennis van (en ervaring in) de sector en haar uitbouw van nieuwe zakelijke mogelijkheden, zal een enorme aanwinst zijn voor GROHE, terwijl we de toekomst vormgeven." 

Andrea Bußmann werkt al meer dan 12 jaar voor Grohe Deutschland Vertriebs GmbH, waarvan bijna 6 jaar als Regional Vice President voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Onder haar leiding richtte binnen de GROHE-business een professioneel Key Account Management op.

Alexander Zeeh benoemd tot Regional Vice President Central Europe

Alexander Zeeh vervoegde GROHE in juli 2019 als General Manager Germany. Hij zal Andrea Bußmann opvolgen als Regional Vice President Central Europe. Voordat hij bij GROHE in dienst trad, werkte hij als hoofd van de divisie Home Appliances voor Samsung Electronics.
 

Over GROHE N.V. - S.A.
GROHE, 's werelds toonaangevende leverancier van sanitaire uitrusting en een internationale speler op vlak van innovatie van sanitaire producten, heeft in totaal meer dan 6.000 werknemers, waarvan 2.400 in Duitsland. Als internationaal merk streeft GROHE naar merkwaarden als technologie, kwaliteit, design en duurzaamheid, met als doel "Pure vreugde van water" te garanderen. GROHE ontwikkelt al sinds de start nieuwe productcategorieën. Dit omvat de GROHE Blue en Red watersystemen en het recent geïntroduceerde GROHE Sense waterbeveiligingssysteem, dat een innovatief onderdeel is in de groeimarkt van smart home technology. Engineering, innovatie en design zijn als geïntegreerd proces stevig in Duitsland verankerd. Dat de producten het kwaliteitslabel “Made in Germany” dragen, versterkt het vertrouwen van de consumenten in het merk. Het succes van GROHE werd de afgelopen tien jaar bevestigd met meer dan 300 design- en innovatieprijzen, als een van de meest duurzame Duitse ondernemingen. Daarnaast was GROHE de eerste binnen zijn sector die de MVO-prijs van de Duitse regering won, alsook opgenomen werd in de Top 50-ranking van het gerenommeerde Fortune®-magazine in de categorie ‘Changing the World’.​​
www.grohe.be

Over LIXIL
GROHE maakt sinds 2014 deel uit van de LIXIL Group Corporation, een onderneming met meer dan 70.000 werknemers, actief in meer dan 150 landen, dat genoteerd staat op de Tokyo Stock Exchange. LIXIL is internationaal toonaangevend producent van sanitair met naast GROHE bekende merken zoals American Standard, TOSTEM en INAX in zijn portfolio. Op basis van zijn Japanse erfgoed creëert het bedrijf toonaangevende technologie en innoverende producten van hoge kwaliteit die woningen transformeren en zo het dagelijks leven van meer dan een miljard mensen raken. Het verschil met LIXIL zit hem in hoe ze dit doen; door zinvol ontwerp, ondernemerszin, toewijding om de toegankelijkheid voor iedereen te verbeteren en verantwoorde bedrijfsgroei.
www.lixil.com

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium