GROHE Rapido SmartBox: universele oplossing voor persoonlijkere douches

GROHE Rapido SmartBox: universele oplossing voor persoonlijkere douches

>> Meesterwerk in technologie
>> Ééngreepsmengkraan, thermostaat of SmartControl – de juiste oplossing voor iedereen
>> Minder installatiewerk, meer douchemogelijkheden 
>> Alle voordelen samen verstopt achter de wand
>> Nieuwe ontwerpen en kleuren zetten de toon in de badkamer


 

Ruimte is vaak beperkt en daarom erg waardevol. Inbouwinstallaties zorgen voor meer plaats onder de douche zonder in te boeten op functionaliteit of comfort. Ze bieden ook extra praktische voordelen: het schoonmaken gaat sneller en handiger. Dankzij de inbouwinstallatie biedt de nieuwe GROHE Rapido SmartBox niet alleen extra plaats onder de douche, hij biedt daarnaast ook meer flexibiliteit op vlak van van planning en installatie. De uitgebreide keuze aan uitvoeringen, vormen, kleuren en afwerkingen laat je badkamer schitteren met een personal touch.

 

Ultradun design voor extra plaats onder de douche
Om het maximale te halen uit de beperkt beschikbare ruimte, kan je rekenen op een bijzonder "compact" duo: GROHE SmartControl in combinatie met de nieuwe GROHE Rapido SmartBox. De technische kant zit verstopt in de wand terwijl het ultradunne ontwerp slechts 43 mm uit de wand komt. SmartControl wordt bediend met behulp van GROHE’s gekende duw- en draaitechnologie. Zo kan je, volledig op jouw maat, je favoriete type douchestraal of het watervolume instellen. Met één GROHE SmartControl afwerkplaat kan men tot drie douchefuncties besturen voor een echt persoonlijke douche. Gebruikers kunnen kiezen uit een rond of een vierkant ontwerp in een Classic Chrome- of een discreet en elegant MoonWhite-acrylglas-uitvoering. Elke versie past perfect in de GROHE designlijn. De SmartControl-afwerkplaat is reeds beschikbaar in een SuperSteel en Brushed Hard Graphite uitvoering. Vanaf mei 2019 zullen er zeven andere GROHE PVD*-kleurontwerpen beschikbaar zijn.

*Physical vapour deposition kleurproces dat ervoor zorgt dat de samenstelling van het oppervlak drie keer harder is en tien keer krasbestendiger.

 

Individuele regeling via een eenvoudig roterend handvatmechanisme
De nieuwe Grohtherm thermostaten, die zorgen voor een nauwkeurige en gemakkelijke temperatuur- en waterstroomregeling, zijn beschikbaar in dunnere versies dan hun voorgangers. Het nieuwe minimalistisch ontwerp heeft slechts een reikwijdte van 43 mm. Dit in een rond of vierkant ontwerp. 

Het bedieningsgemak, veiligheid, comfort en een ontspannende douche-ervaring staan centraal in de ontwikkeling van GROHE-thermostaten.

  • De GROHE TurboStat-thermostaat, die uitgerust werd met toonaangevende technologie, reageert binnen een fractie van een seconde op druk- en temperatuurschommelingen in de toevoerleidingen.
  • De mengverhouding van koud en heet water wordt continu aangepast zodat de geselecteerde temperatuur constant blijft.​
  • Zowel de hoofd-als handdouche kunnen manueel worden geregeld door te draaien aan de Aquadimmer-hendel. 

 

Comfortabele en eenvoudige bediening voor onbeperkt doucheplezier
Naast GROHE's ééngreepsmengkraan voor douches met één of twee functies, is nu de installatie van GROHE’s ééngreepsmengkraan met driewegsomsteller mogelijk. 

Met de bovenste knop van de mengkraan kunnen gebruikers het type straal van de douche kiezen. Zo kan de keuze gemaakt worden tussen een krachtige straal, een ontspannende regendouche - dankzij de multi-jet douchekop - of een handdouche. De onderste hendel biedt een comfortabele en intuïtieve temperatuur- en waterregeling.

GROHE’s ééngreepsmengkranen zijn ontworpen met oog op functionaliteit en vallen op met hun stijlvolle, slanke ontwerp. Ze kunnen individueel worden geselecteerd voor alle GROHE-designs en kunnen zich op elke manier aanpassen dankzij de extra dunne afwerkset.
 

De universele oplossing: GROHE Rapido SmartBox – brengt alle voordelen samen achter de wand
Minder installatiewerk, ruimtebesparend én lagere kosten. Dat zijn amper drie van de voordelen van de GROHE Rapido SmartBox. Deze heeft drie uitgangen voor een breder scala aan douchemogelijkheden en creëert daardoor nieuwe opties daar waar er voorheen twee inbouwunits vereist waren.
 


Meer over GROHE SmartControl:
Een recent doucheonderzoek* van GROHE, 's werelds toonaangevende leverancier van sanitaire uitrusting en een internationale speler op vlak van innovatie van sanitaire producten, geeft enkele verrassende cijfers en pittige weetjes bloot over de douchegewoontes van de Belg.

Zes op tien Belgen noemen zich een echt douche-mens. We zien douchen meestal als een écht wellness-moment. Een grote meerderheid noemt het een “moment voor zichzelf” en “ontspannend”. Belgen die een douche verkiezen, doen dat meestal omdat het sneller is dan in bad gaan (73%), het minder water verbruikt (58%) en ze genieten van de straal van de douche (43%).

Met de GROHE SmartControl kan je met één druk op de knop genieten van je favoriete stralen, door jou geselecteerd volgens je persoonlijke voorkeur. Zo kan je een verkwikkende of ontspannende, stimulerende of zachte straal activeren. Voor 100% controle en douche-genot.

Wanneer Belgen ondervraagd worden over ecologisch douchen, geven ze aan dat ze dit best wel belangrijk vinden. Zo geeft 65% aan enkel te douchen als het moet, de helft zegt er echt op te letten hoeveel water ze verbruiken en een vijfde  let erop milieuvriendelijke badkamerproducten te kopen. Met de GROHE SmartControl kan je jouw steentje bijdragen voor een beter milieu en toch ten volle genieten van je douchebeurt. Het systeem laat namelijk toe het volume van de waterstroom aan te passen. Druk simpelweg op één van de knoppen om de gewenste straal te activeren en draai de knop naar het gewenste watervolume. Zo gebruik je altijd exact de hoeveelheid water die je nodig hebt. Je voorkeur wordt ook opgeslagen voor de volgende douchebeurt of wanneer je de straal wil pauzeren om bijvoorbeeld je in te zepen.

Weinig Belgen weten overigens hun precieze douchetemperatuur, dit terwijl uit onze enquête blijkt dat de temperatuur van hun douchewater het belangrijkste element in de douche ervaring is voor de overgrote meerderheid (40%). De GROHE Turbostattechnologie vormt de kern van het SmartControl douchesysteem. Het thermo-element zorgt ervoor dat de temperatuur van het water in een fractie van een seconde kan gecorrigeerd worden en de hele douche lang op de ideale temperatuur blijft zonder onaangename temperatuur schommelingen.

*Online kwantitatief SmartControl doucheonderzoek uitgevoerd voor GROHE door onderzoeksbureau iVOX in juni 2018. 

 

Klik hier om 9 verrassende doucheweetjes over de Belgen te weten te komen.

Contacteer ons
Deborah Dekrem Walkie Talkie NV
Deborah Dekrem Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium