GROHE Professional – dagelijkse steun voorde installateurs van vandaag

GROHE Professional – dagelijkse steun voorde installateurs van vandaag

Story image
  • GROHE Professional vereenvoudigt het dagelijkse werk van professionele partners
  • Eenvoudig te installeren en speciaal productportfolio van betrouwbare kwaliteit maakt efficiënte afwerking mogelijk
  • Op maat gemaakt service- en opleidingsconcept biedt ondersteuning voor ervaren en jonge professionals

De sanitaire sector bevindt zich op een kruispunt. Er is een groeiende vraag naar verbeteringen inzake vastgoed als gevolg van milieuoverwegingen en demografische veranderingen. Dit gaat hand in hand met hogere verwachtingen van de consument ten aanzien van design en functionaliteit van zijn leefruimte, en met een toenemende complexiteit van producten die tijdrovend kunnen zijn om te installeren. Hoewel dit een reden tot vreugde zou moeten zijn voor de sanitaire sector, blijkt het eerder een dilemma: gemiddeld loopt 65% van de installatiebedrijven projecten mis door een tekort aan arbeidskrachten. De orderportefeuilles puilen uit maar installateurs kunnen niet aan deze groeiende vraag voldoen.

Dit is waar GROHE Professional ingrijpt met GROHE's aanbod op maat voor installateurs dat maar één doel voor ogen heeft: het vereenvoudigen van professioneel dagelijks werk.

GROHE Professional bestaat uit een speciale productportefeuille met betrouwbare bestsellers zoals GROHE Eurosmart of eenvoudig te installeren verborgen kampioenen zoals de GROHE Rapido SmartBox, in combinatie met een uitgebreid service- en trainingsconcept, waarvan de nieuwe programma's GIVE en GROHE + het hart vormen. Als de dagelijkse ondersteuner van de partners van GROHE   merk in de handel en op de bouwplaats, houdt GROHE Professional hen een stap voor op de concurrentie en effent het de weg naar de toekomst van de industrie.

"Met GROHE Professional onderstrepen we onze betrokkenheid bij onze professionele partners. Op basis van onze ervaring en expertise hebben we een uitgebreid product- en dienstenpakket samengesteld dat de sanitairbranche oplossingen biedt voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Installateurs zijn de ruggengraat van onze industrie, dus voor ons als betrouwbare partner is het vanzelfsprekend om hen in hun drukke dagelijkse leven zo goed mogelijk bij te staan", aldus Jonas Brennwald, Leader, LIXIL EMENA en Co.

Iconische bestsellers en verborgen kampioenen:

De GROHE Professional portfolio

Om  het dagelijkse werk van installateurs zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken, helpt GROHE Professional een handje met gevestigde bestsellers zoals GROHE Eurosmart, de GROHTHERM thermostaatfamilie, of nieuwe helden achter de wand zoals de GROHE Rapido SmartBox of GROHE Rapid SLX.

Het portfolio, dat door experts over de hele wereld wordt gewaardeerd, is gebouwd op vier eenvoudige merkwaarden: betrouwbare kwaliteit, tijdloos design, innovatieve technologie die toch eenvoudig en snel te installeren is, en - last but not least - duurzaamheid van de productie- tot de gebruiksfase. Deze kwaliteiten maken niet alleen het leven van installateurs eenvoudiger dankzij probleemloze werkzaamheden, maar dragen ook bij aan de klanttevredenheid en daarmee aan meer succesvolle zakelijke relaties op de lange termijn.

Een ander tijdbesparend voordeel van GROHE's portfolio dat ook bedrijven helpt groeien is de Perfect Match aanpak: De keuken- en badkamerexpert biedt holistische oplossingen die perfect op elkaar aansluiten qua vorm en functie, zoals al staat aangegeven op de duidelijk gelabelde GROHE Professional verpakking. Dit vereenvoudigt niet alleen het consultatieproces, maar biedt ook mogelijkheden voor upselling - om een project uit te breiden tot het creëren van een geheel nieuwe keuken- of badkamerervaring.

Story image

De toekomst start nu: opleiding voor de volgende generatie

Een aanzienlijk tekort aan junior talent binnen het installatievak eist zijn tol bij bloeiende bedrijven. Om deze ontwikkeling tegen te gaan en klanten te helpen nieuwe geschoolde werknemers te vinden, heeft GROHE twee speciale programma's ontwikkeld voor zowel de volgende generatie professionals als gevestigde installateurs. Met het GIVE-programma (GROHE Installer Vocational Training and Education) ondersteunt GROHE loodgietersscholen in de hele EMENA-regio bij de opleiding en training van aankomende jonge installateurs. Het merk verbetert trainingsfaciliteiten door een volledig functionerende trainingsomgeving in te richten met moderne apparatuur en oefenmateriaal. Na het afstuderen ondersteunt GROHE de studenten bij het opdoen van werkervaring of stages bij GROHE partners.

GROHE’s digitale experience hub GROHE X voegt daar extra leermogelijkheden aan toe. Dat geldt ook voor GROHE's Plumber Trucks met hun innovatieve trainingsrekken, waar nieuwe vaardigheden en technieken in een levensechte situatie kunnen worden aangeleerd.

Loyaliteit voor langetermijnsucces: welkom bij GROHE +

Story image

GROHE is trots op het feit dat hun service meer is dan een klassieke dienst na verkoop, maar een holistische benadering die is afgestemd op de specifieke behoeften van installateurs. Daarom heeft GROHE GROHE + ontwikkeld, een loyaliteitsprogramma gebaseerd op een uitgebreid dienstconcept om de business van de professional te optimaliseren. Het doel: een loyaliteitsprogramma creëren dat het dagelijkse werk van installateurs op de best mogelijke manier ondersteunt.

Het resultaat is een uitgebreid servicepakket met voordelen voor installateurs en consumenten. Afhankelijk van de individuele status van installateurs, die kan worden beïnvloed door interactie en samenwerking, omvatten de voordelen snel contact met GROHE's klantenservice en technische experts, evenals eenvoudige toegang tot portfolio-informatie. Bovendien zal er training zijn rond producten en hun installatie en onderhoud die voor installateurs misschien geen deel uitmaken van hun dagelijkse werkzaamheden.

Als kwaliteitsbewijs voor eigenaars zal een succesvolle deelname op de GROHE website worden getoond. Dit bespaart tijd en houdt rekening met de verwachtingen van eindgebruikers, aangezien consumenten tegenwoordig veel beter geïnformeerd zijn. Twee extra concurrentievoordelen van gecertificeerd GROHE installateur worden zijn de mogelijkheid om klanten een verlengde garantie te geven, en om direct in contact te komen met nieuwe klanten op de GROHE website.

Ontdek meer over GROHE Professional via de digitale experience hub GROHE X.

Download de hoge resolutie beelden hier


OVER GROHE N.V. - S.A.

GROHE, 's werelds toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen heeft in totaal meer dan 7.000 werknemers in 150 landen, waarvan 2.600 in Duitsland. Sinds 2014 maakt GROHE deel uit van de sterke merkenportefeuille van de Japanse fabrikant van baanbrekende water- en woningbouwproducten: LIXIL. Om "Pure Freude an Wasser" te garanderen, is elk GROHE product gebaseerd op de merkwaarden kwaliteit, technologie, design en duurzaamheid. 

Gerenommeerde producthighlights zoals GROHE Eurosmart of de GROHE thermostaatserie, maar ook baanbrekende innovaties zoals het GROHE Blue watersysteem onderstrepen de diepgaande expertise van het merk. GROHE richt zich op de behoeften van de klant en creëert zo intelligente, toekomstgerichte en duurzame productoplossingen die een relevante toegevoegde waarde bieden binnen elk gezin én bovendien het kwaliteitslabel "Made in Germany" dragen. R&D en design zijn stevig verankerd als een geïntegreerd proces in Duitsland. GROHE neemt daarnaast zijn bedrijfsverantwoordelijkheid uiterst serieus en richt zich op een grondstofbesparende waardeketen. Sinds april 2020 produceert het sanitairmerk wereldwijd CO2-neutraal*. GROHE heeft zich bovendien het doel gesteld om tegen 2021 volledig kunststofvrije productverpakkingen te gebruiken.

Het succes van GROHE werd de afgelopen tien jaar bevestigd met meer dan 490 design- en innovatieprijzen en verschillende duurzaamheidsprijzen het succes van GROHE bevestigd.  GROHE was de eerste in zijn branche die de CSR Award van de Duitse Bondsregering en de Duitse Duurzaamheidsprijs 2021 won in de categorieën "Resources" en "Design". Als onderdeel van de duurzaamheids- en klimaatcampagne "50 Sustainability & Climate Leaders" stuurt GROHE ook duurzame transformatie aan.

*inclusief CO2-compensatieprojecten, meer op green.grohe.com


Voor meer info, vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren:

Walkie Talkie - Deborah Dekrem & Rani Huttener l  [email protected]  l 0495 14 18 26 & 0477 85 42 38

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium