GROHE gaat circulair

GROHE gaat circulair

GROHE geeft kraanwerk eeuwig leven in Madaster

GROHE, toonaangevend wereldmerk in de sanitairsector, sluit zich aan bij Madaster. Het aantal Max-partners voor Madaster, de marktleider in digitale materiaal- en productpaspoorten, komt daarmee op 22 te liggen. “Behalve gebouweigenaars zien ook producteigenaars de voordelen in van de digitalisatie en documentatie van materialen voor het stimuleren van hergebruik in de bouwsector”, zegt Madaster-directeur Johan Klaps. “En dat is waar het voor Madaster om draait.”

GROHE, sanitair marktleider, en Madaster, het digitale product- en materialenpaspoort, slaan de handen in elkaar om de producten van GROHE een langer leven te bieden. GROHE stelt haar uitgebreide gamma beschikbaar op het platform van Madaster om zo de circulaire omslag maken waar het bedrijf reeds enige tijd op inzet. Zo kunnen architecten, aannemers en ontwikkelaars specifieke producten van GROHE in Madaster kiezen tijdens het ontwerp. Dat maakt het voor GROHE mogelijk haar producten te lokaliseren en op het einde van de levensduur - of tijdens de renovatie of afbraak van het gebouw - kranen, toiletten of baden weer terug te nemen en te recupereren. Dat houdt een enorme boost in voor de circulariteit in de sanitaire sector.

“GROHE is de derde producent die zich engageert om haar producten te delen in Madaster”, zegt Johan Klaps, directeur van Madaster. “Producenten zien steeds meer het belang in van het delen van data om zo de circulaire bouweconomie een serieus handje te helpen. Dat zo een toonaangevende speler in de sanitaire sector de stap zet naar een productenpaspoort is een belangrijk signaal naar de hele bouwsector.”

Productpaspoort

"We weten dat Europa een productpaspoort wil verplichten om eindgebruikers een inkijk te geven in het productieproces en de impact van het product op de omgeving", aldus Klaps. Door hun gamma te delen op Madaster loopt GROHE voor op deze toekomstige regelgeving. Madaster blijft haar platform voortdurend ontwikkelen en haar klanten zullen steeds aan nieuwe regelgeving voldoen. Zo is het vandaag ook al mogelijk om digitale marktplaatsen waar herbruikbare producten en materialen verkocht worden te koppelen aan Madaster. Als de markt er klaar voor is, zullen architecten en aannemers met Madaster meteen herbruikbare materialen en producten in kunnen zetten bij het ontwerp van hun gebouw.

Story image
“GROHE en moederbedrijf Lixil nemen als markleider in sanitaire watertechnologie voortdurend toekomstgerichte innovatieve initiatieven. Duurzaamheid is één van de vier strategische merkpijlers van GROHE. Binnen dit kader streven we ernaar om zo snel mogelijk over te schakelen naar een circulaire economie”, zegt Kristof Vanisterbecq, Leader Projects Belux - LIXIL EMENA.
Story image

Wat is Madaster

Madaster is het onlineregister voor materialen, producten en elementen die in vastgoed zijn toegepast. Het genereert materiaalpaspoorten voor een gebouw(en) en geeft inzicht in de financiële en circulaire waardering, C02-impact van een gebouw en het hergebruik-potentieel van vastgoed. Via Madaster kan je kiezen voor toegang tot applicaties en diensten van derden, zoals taxateurs, marktplaatsen voor herbruikbare materialen en vastgoedbeheerders. 

Alle informatie is veilig centraal opgeslagen en altijd gemakkelijk en online beschikbaar voor jou en je interne en externe relaties. Madaster dient als een 'single-access-point' om eigendomsgegevens te benutten en om ambities te realiseren en te overstijgen gedurende de volledige levenscyclus van het object.

Madaster is ontstaan naar een idee van de Duitse architect Thomas Rau, pioneer en visionair van de circulariteit in de bouw, en kende een blitsstart op de Belgische markt. In hun nobele strijd tegen bouwafval vond Madaster al 22 partners om haar circulaire gedachtengoed mee uit te dragen. En die zijn niet van de minste: ontwikkelaars Ghelamco, O3 Development, Cores, Immobel en Whitewood; architectenbureaus Binst, Yugening, Conix, Assar en Mortelmans-Van Tricht; aannemer Cordeel; de stad Antwerpen; consultants BDO, TBDG, Drees & Sommer, GSJ-advocaten en onlangs Arcade; Interalu, een producent van systeemplafonds, Beddeleem - tegelijk fabrikant en totaalafwerkingsbedrijf. Daar komt nu dus sanitaire marktleider Grohe bij.


Download hier alle beelden

Voor meer info, vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren:

Walkie Talkie - Deborah Dekrem & Rani Huttener l  [email protected]  l 0495 14 18 26 & 0477 85 42 38

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium