GROHE en relayr bundelen hun krachten tegen waterschade

GROHE en relayr bundelen hun krachten tegen waterschade

>> Waterschade is een van de meest onderschatte oorzaken van schade in particuliere woningen.
​>> Het GROHE Sense-systeem bewaakt de vochtigheid, detecteert waterlekkages, geeft onmiddellijk waarschuwingen en schakelt automatisch de watertoevoer uit.

>> Dankzij een samenwerking tussen GROHE en IoT-expert relayr, kan GROHE Sense flexibeler en sneller worden verbonden met andere IT-ecosystemen en netwerkplatforms.
>> In plaats van het oplossen van waterschade ligt de focus nu volledig op de preventie ervan.

GROHE, 's werelds toonaangevende leverancier van sanitaire producten, en IoT-expert relayr verminderen het risico op waterschade dankzij hun samenwerking waarin o.a. relayr’s cloudtechnologie gedeeld wordt. Deze technologie zal GROHE Sense, GROHE’s intelligente waterbeveiligingssysteem, helpen om flexibeler en sneller te verbinden met IT-ecosystemen en netwerkplatforms die beheerd worden door verzekeringsmaatschappijen. 

Dit partnerschap is opnieuw een bewijs van de succesvolle activiteiten van GROHE op het gebied van slimme waterveiligheid - gericht op het proactief verminderen van waterschade en de veiligheid van huishoudens.​

In meer dan de helft van de huishoudens (54%) in Europa is ten minste één keer waterschade opgetreden. Waterschade is dan ook een van de meest onderschatte oorzaken van schade in particuliere woningen. GROHE's Smart Home-oplossing ziet toe op de vochtigheid, detecteert waterlekkages, geeft onmiddellijk waarschuwingen en schakelt de watertoevoer automatisch uit. 

Relayr biedt op maat gemaakte IoT-oplossingen aan van wereldklasse 
Relayr zorgt voor eersteklas IoT-oplossingen die op individuele basis ter beschikking gesteld worden aan klanten. Het bedrijf combineert zijn technologische knowhow met hoogwaardige financiële- en verzekeringsdiensten. De open technologie-architectuur maakt het voor andere bedrijvenmogelijk om snel geïntegreerd te geraken in de bestaande infrastructuur van GROHE. 

Verzekeringsmaatschappijen kunnen hun klanten bijvoorbeeld de betrouwbare GROHE Sense-watersensor en de slimme GROHE Sense Guard-controle unit aanbieden, die ze beide via hun eigen technologieplatformen kunnen gebruiken. Als marktleider heeft relayr bewezen dat het miljoenen apparaten kan integreren en operationeel kan houden.

 

Ideale partner voor GROHE 

"Met de Munich Re en relayr hebben we de ideale partners gevonden voor ons GROHE Sense waterbeveiligingssysteem. Dankzij hun toegang tot verzekeraars via hun strategische partnerschap met de Munich Re-groep, kan relayr de nieuwe go-to-market-benadering van GROHE overnemen en ons nieuwe bedrijfsmodel aansturen: het GROHE Sense-systeem op ruimere schaal beschikbaar maken via verzekeringsmaatschappijen en andere multipliers, maar ook sneller de kosten van waterschade terugbrengen tot enkel preventie op basis van data. Met deze samenwerking wordt GROHE een sterke partner van de connected wereld." — Michael Rauterkus, CEO GROHE.

"We zijn zeer verheugd om samen met GROHE een krachtige alliantie aan te gaan tegen waterschade. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze klanten en andere Smart Home-oplossingen gemakkelijk voorzien van het uitstekende waterbeveiligingssysteem van GROHE. Waterschade is wereldwijd een enorm probleem en uiterst verveld voor iedereen die hierdoor getroffen is - nu hebben we een kans om het effectief en efficiënt aan te pakken." — Josef Brunner, CEO relayr.

 

GROHE Sense en GROHE Sense Guard beschermen uw huis 
In Europa bedragen de reparatiekosten als gevolg van waterschade ongeveer € 2.297, hoewel 93% van de schadegevallen hadden kunnen worden voorkomen door de juiste beveiligingssystemen. Dit is precies wat het slimme waterbeveiligingssysteem GROHE Sense en GROHE Sense Guard beloven. Samen beschermen ze huishoudens tegen onaangename verrassingen, veroorzaakt door waterleidingen.

Het GROHE Sense-systeem bestaat uit de watersensor GROHE Sense en de besturingseenheid GROHE Sense Guard. De betrouwbare watersensor meet de kamertemperatuur en de vochtigheid, detecteert waterretentie en stuurt waarschuwingen wanneer de waarden abnormaal hoog of laag zijn. 

Deslimme besturingseenheid GROHE Sense Guard meet de systeemtemperatuur om het risico op bevriezing aan te geven, detecteert lekken en schakelt de watertoevoer automatisch uit in geval van een waarschuwing. GROHE Sense en GROHE Sense Guard.

Contacteer ons
Walkie Talkie Walkie Talkie NV
Walkie Talkie Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium