GROHE deelt prijzen uit op het World Architecture Festival

GROHE deelt prijzen uit op het World Architecture Festival

>> Project over waterbeheersysteem voor gemeenschappen in het Amazonewoud wint GROHE Water Research Prize
>> GROHE, medeoprichter van het World Architecture Festival (WAF), sponsort met € 11,250 prijzengeld
>> AZ Zeno uit Knokke wint
 de WAF-award in de categorie ‘Completed Buildings – Health’

>> Op WAF worden meer dan 500 projecten beoordeeld 

Tijdens het World Architecture Festival (WAF) in Amsterdam werden de afgelopen dagen de WAF Awards en Prizes 2018 uitgereikt, het grootste programma voor architectuurprijzen ter wereld. Ook GROHE, dat het WAF al sinds de start ondersteunt als partner, was voor het elfde opeenvolgende jaar aanwezig op het festival. Het merk reikte er dit jaar voor het eerst de International Water Research Prize uit aan het project van Peruviaanse studenten aan de Pontificia Universidad Católica del Perú (PCUP). Hun project, dat regenwater verzamelt voor gemeenschappen in het Amazonewoud, kreeg naast deze prijs ook € 11,250. 

Project biedt Amazone-gemeenschappen toegang tot water
GROHE en WAF kenden de prijs toe aan het watermanagementsysteem voor kleine gemeenschappen in het Amazonewoud. Het gebied heeft 's werelds hoogste neerslagpercentage per jaar. Toch heeft iets minder dan een derde van de bevolking er toegang tot water. Het PCUP-team ontwikkelde een oplossing die regenwater verzamelt, opslaat en verwerkt met behulp van leidingen. Het project won uit twaalf andere inzendingen. De finalisten op de shortlist van deze wedstrijd werden geselecteerd uit 60 inzendingen in totaal. Ontdek hier meer over het onderzoek.

De werkzaamheden aan de productie van een opslagsysteem voor regenwater gaan door

"We zijn erg dankbaar voor deze prijs omdat het ons en de gemeenschappen in het Amazonewoud in staat zal stellen om alternatieven voor de levering van water aan peri-urbane en landelijke gebieden te blijven onderzoeken. We willen deze kans gebruiken om te werken aan de productie van een opslagsysteem voor regenwater, dat gemaakt is met behulp van lokale materialen en kennis die gemakkelijk kan worden geïntegreerd met traditionele architectonische typologieën,” aldus Belen Desmaison, docent aan PCUP Peru.

GROHE is trots om een ​​nuttige en innovatieve oplossing te ondersteunen

"Toen GROHE en het World Architecture Festival samenwerkten om een waardige winnaar te selecteren voor de WAF subsidie voor financiering van het aanpakken van een unieke uitdaging rondom design en water, hadden we niet verwacht dit bedrag te overhandigen aan een project voor het Peruaanse Amazonegebied, waar water juist onuitputtelijk is. Uit de winnende inzending van Belen Desmaison uit Pontificia Universidad Católica del Perú bleek echterdat in de Peruaanse Amazone slechts 31% van de bevolking toegang heeft tot water, ondanks het feit dat ze in een gebied wonen met de meeste regenval ter wereld. Het voorstel van het PCUP om een gemeenschappelijk waterbeheersysteem te bouwen, dat reeds bestaande waternetwerken integreert, is zowel een nuttige als innovatieve oplossing. Met trots reiken we dan ook het prijzengeld van € 11,250 uit aan dit onderzoeksproject,” vertelt Michael Seum, Vice President design bij GROHE.

Beter inzicht in de relatie tussen water en de bebouwde omgeving

"Bij GROHE willen we bijdragen aan een beter begrip van hoe water zich verhoudt tot zijn bebouwde omgeving. Daarom steunen we enorm graag een architecturale prijs die relevante onderzoeksinitiatieven eert. Ik wil de studenten van PCUP bedanken om dit specifieke watergerelateerde onderwerp in het Amazonewoud onder de aandacht te brengen. Daarnaast wil ik hen feliciteren met de innovatieve oplossing die zij hebben ontwikkeld voor dit probleem,” aldus Christopher Barger, Senior Vice President Global Projects bij GROHE.

 

Architecturale prijzen in meer dan 30 categorieën bij 's werelds grootste wedstrijd
Naast andere manifest-gerelateerde prijzen, rijkt de WAF ook talrijke architectuurprijzen uit. Zo won het Belgische AZ Zeno ziekenhuis in Knokke de WAF-award in de categorie ‘Completed Buildings – Health’. Het ontwerp is een treffend voorbeeld van 'levende architectuur': duurzaam ontwerpen en bouwen met bijzonder oog voor integratie in het landschap, ecologische energie en gebruikte materialen. Er is een duidelijke keuze gemaakt voor het toepassen van duurzame en energiebesparende maatregelen, zonder in te boeten op de hoge comforteisen. Onder andere een biomassaketel, warmtekrachtkoppeling en boorgatenergieopslag dragen bij tot duurzame energieopwekking.

De hoge eisen op vlak van ontwerp, technieken, onderhoud… werden doorgetrokken in alle aspecten van het project, tot bij het sanitair. Dus ook de kraanwerk oplossingen voldoen zowel functioneel als esthetisch aan de opgelegde normen. Of het nu wastafelkranen, douchemengkranen of urinoirspoelingen betreft, bij AZ ZENO kozen ze voor één partij voor het volledige pakket. Het designaspect, de ergonomie en het comfort van de patiënten en het personeel was doorslaggevend bij de keuze voor GROHE. Ook op vlak van veiligheid tonen de kranen van GROHE hun klasse. 

Tijdens het galadiner op 30 november presenteerde GROHE CEO Michael Rauterkus de door GROHE gesponsorde "World Building of the Year Award" aan architectenbureau WOHA Architects voor het project Kampung Admiralty in Singapore. Andere door GROHE gesponsorde prijzen gingen naar SeARCH voor hun Hotel Jakarta in Amsterdam (categorie Hotel en Leisure), Sordo Madaleno Arquitectos voor Amelia Tulum in Mexico (categorie Residential Future Project), Allford Hall Monaghan Morris voor Weston Street in Londen (categorie Small Scale Housing) en SANJAY PURI ARCHITECTS voor The Street in Mathura, India (categorie Large Scale Housing). In 2018 zijn in totaal meer dan 500 projecten uit meer dan 50 landen op de shortlist geplaatst voor prijzen in meer dan 30 categorieën. Hiermee is de WAF, de grootste architectuurwedstrijd ter wereld.

Ideaal platform om de behoeften van architecten beter te begrijpen

"GROHE ondersteunt al sinds de start het World Architecture Festival. Voor ons is dit de ideale gelegenheid om architecten en planners te bereiken. Het doel is om beter te begrijpen waar we architecten kunnen bijstaan ​​in hun werk. Veel GROHE-producten, die architecten vaak in gebouwen integreren, konden voor het eerst worden bekeken in de GROHE-stand van het WAF,”vatte Michael Seum, Vice President design bij GROHE, samen. 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium