Groene adressen & cadeautips

Groene adressen & cadeautips

Hoe verzoen je een duurzame levensstijl met een passie voor mode en lifestyle? 
Walkie Talkie verzamelt enkele (Belgische) merken met een ecologisch hart. 

Bonjour Maurice, een minimalistische kindergarderobe 
Maak kennis met Bonjour Maurice. Het Belgische kledingmerk voor kinderen staat voor duurzame en ethisch verantwoorde kledij. Het kleurrijke label stelt een box samen met een minimalistische seizoensgarderobe van zeven kledingstukken, meer dan genoeg om de herfst en winter te overbruggen. Met vier boven- en drie onderstuks stel je maar liefst 48 outfits samen, want je kan de kleren ook binnenstebuiten dragen. Zo spaar je meteen ook je wasmachine. Voor een box tel je €219 neer. 

Meer info: www.bonjourmaurice.be  
Download hier beeldmateriaal

Marie-Stella-Maris, bio beauty
Marie-Stella-Maris is een Amsterdam-based lifestylemerk, dat ervan overtuigd is dat iedereen ter wereld toegang tot schoon drinkwater moet hebben. Met de verkoop van hun huisparfums en natuurlijke verzorgingsproducten dragen ze daaraan bij. Voor elk verkocht product doneert Marie-Stella-Maris een vast bedrag om projecten voor schoon drinkwater te realiseren. Alle verzorgingsproducten bestaan voor 90-100% uit natuurlijke ingrediënten. Voor alles wat de natuur niet kan bieden, zoekt het merk naar veilige en verantwoorde alternatieven. Bovendien zijn alle body, skin en hair care vrij van parabenen, siliconen en kunstmatige geur- en kleurstoffen.

Ontdek ook de handige navulverpakking voor hand-en bodyzeep in 4 verschillende geuren. De refill bestaat uit een hersluitbare verpakking van 600 ml en verkrijgbaar voor € 29. Verkrijgbaar bij onder andere Fin Du Jour en Blos Shop. 

Meer info: www.marie-stella-maris.com
Download hier beeldmateriaal.

Qbic, overnachten in een ecohotel
Op zoek naar een trendy maar milieuvriendelijk hotel in bruisend Brussel? Na Londen en Amsterdam, vestigt het Qbic hotel zich nu ook in Ixelles. Het concept gaat voor ecologisch & biologisch, van het eten dat ze serveren tot het toiletpapier. Je vindt er ook biologische matrassen, waterbesparende inloopdouches en afbreekbare beautyartikelen. Iedere slaapkamer heeft daarnaast leuk ontworpen vuilbakjes die het recycleren aanmoedigen. Een leuke extra? Qbic trakteert je op een apero als je je handdoeken niet dagelijks laat verversen. Een overnachting boek je vanaf € 79.

Meer info: www.qbichotels.com
Download hier beeldmateriaal

YUST, flexibel wonen en werken 
Het innovatieve concept combineert ho(s)tel, appartementen & co-working. Pal op de trend van het flexibel wonen, met unieke formules voor zowel korte als lange verblijven. YUST biedt ook nog eens een restaurant, rooftop terrace en deelfietsen aan. De looks? Alle materialen en meubels vormen een gebalanceerd samenspel van klassiekers en trendy designstukken. What else? Het gebouw werd energiezuinig gebouwd en ze produceren zelf groene stroom. De verse lucht die je er inademt, is te danken aan een vernieuwend luchtbehandelingssysteem van het Belgische TakeAir. Het zal je niet verbazen dat YUST ook wel eens 'happy building' wordt genoemd. 

Meer info: www.yust.com
Download hier beeldmateriaal.

Verover de straten met de Cowboy e-bike
Stylish de files ontwijken én je eigen ecologische voetafdruk verkleinen, doe je al fietsend op een Cowboy e-bike. De Cowboy fiets is met zijn minimalistisch design en echte eyecatcher. De batterij heeft een bereik tot 70 km en laadt terug volledig op in minder dan vier uur. Sinds de oprichting in 2018 reden alle Cowboy-fietsers samen al meer dan drie miljoen kilometer. Hierdoor werd er ruim 400 ton CO2 uitgespaard omdat de fietsers hun wagen regelmatiger laten staan. Een Cowboy fiets heb je voor €1990. 

Meer info: www.cowboy.com
Download hier
 beeldmateriaal.

Drink Belgisch, drink BRU®
BRU® water ontspringt natuurlijk licht bruisend op 400 meter hoogte vlakbij het Ardense dorpje Stoumont. Dat is een absolute toplocatie, want dankzij de hoge neerslag-
kans valt hier 1.200 liter neerslag per vierkante meter. Dat is 2 keer zoveel als in Oostende en 1,5 keer zoveel als in het centrum van het land. BRU® respecteert het ritme van de bron en bottelt enkel wat de natuur te veel heeft, de bron wordt dus nooit uitgeput.

Naast een vernieuwd verpakkingsbeleid - dat een circulaire economie ten goede komt - kiest BRU® er bewust voor om het water niet te exporteren naar het buitenland. Nog een leuk waterweetje: de bronnen van Bru® zijn beschermd. Zo er is geen landbouw of industrie toegelaten, meststoffen en zelfs strooizout zijn verboden.

Meer info: www.bru.be
Download hier beeldmateriaal 

Ecologisch op kot bij Upgrade Estate 
Upgrade Estate is gespecialiseerd in innovatieve huisvesting voor studenten ("Upkot") en young professionals ("Upliving"). Voor Upgrade Estate is ecologie een missie, een manier van leven, denken en doen. Ze interpreteren het begrip dan ook zeer ruim. Alle gebouwen worden gekenmerkt door een wel erg opmerkelijke groene omgevingsaanleg. Ze creëren telkens groene oases pal in de stad omdat bomen een belangrijke rol spelen in het verhogen van de stedelijke biodiversiteit. Daarnaast zijn ze uitstekende filters voor stedelijke verontreinigende stoffen en fijnstof. Upgrade Estate biedt ook elektrische deelfietsen aan en rust haar gebouwen uit met zonnecollectoren, -panelen en smart ventilatoren en voorziet regenwaterrecuperatie. De bekende kotkippen verorberen het organisch afval van de bewoners. Hun eigen energiebedrijfje 'Limoengroen' is fulltime bezig met het onderzoeken en ontwikkelen van groene oplossingen.

Meer info: www.upgrade-estate.be 
Download hier beeldmateriaal

Duurzaam douchen met GROHE
Volgens een recente enquête die sanitairmerk GROHE liet uitvoeren, blijkt dat een overgrote meerderheid van de Belgen géén idee heeft van het bedrag van hun waterafrekening en dat 6 op 10 zich zorgen maakt om waterschaarste. Voor wie waterbesparend wil douchen, biedt de digitale GROHE Plus kraan een oplossing. Daarmee schakel je moeiteloos om naar de Eco Spray-functie die een duurzame 4 liter per minuut levert. Swipe met je hand voor het verlichte pictogram om je waterverbruik te verminderen zonder in te boeten op comfort.

Meer info: www.grohe.be 
Download hier beeldmateriaal

 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium