Gloednieuw hotelconcept Qbic organiseert 'Open Days' voor liefdadigheidsinstellingen

Gloednieuw hotelconcept Qbic organiseert 'Open Days' voor liefdadigheidsinstellingen

Design hotel werkt samen met Brusselse artiesten en leveranciers en geeft voormalige inboedel een tweede leven

Qbic hotel is een slimme en gezellige plek met aandacht voor moeder natuur. Vanaf november 2019 vestigt Qbic Brussel zich in het voormalige Four Points by Sheraton hotel in Brussel. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei organiseert Qbic een tweedaagse 'Open Days' voor liefdadigheidsinstellingen om de nagelaten inboedel een tweede leven te geven. 

Omdat alles een tweede leven verdient

Qbic is een hotel waarvan de fundamenten op creativiteit rusten, een plek waar je je thuis voelt en waar je vertrekt met tal van leuke ideeën. Hun motto luidt "Alles verdient een tweede leven". Bij het zoeken naar hun allereerste locatie in België, hield Qbic rekening met een het groene aspect, modern pragmatisme en een eigenzinnige stijl. Met deze elementen in het achterhoofd gaan ze steeds op zoek naar bestaande hotels of gebouwen in alternatief gebruik die ze kunnen rebranden. Het Sheraton hotel was de perfecte uitvalsbasis gezien de locatie, bereikbaarheid en levendige buurt.

Het beste van Qbic vertaalt zich in functioneel doordachte kamers met een ‘touch of design’. Vergaderzalen en state-of-the-art co-working spaces krijgen hun eigen karakter door te werken met gerecycleerde objecten en dit in samenwerking met tal van kunstenaars en artiesten. De ideale plek om te werken of te genieten en dit terwijl Qbic een 24/24u service aanbiedt met hun eigen restaurant en bar voorzien van lokale, biologische en fairtrade producten.  

Qbic verdient ook extra green credits door zowel hun medewerkers als gasten bewust te maken van hun #staygreen visie. Ze maken onder meer gebruik van 100% groene stroom, milieuvriendelijke toiletartikelen en zetten in op een papierloos in- en uitcheckbeleid.

Open Days

Als toegewijd recycleerder organiseert Qbic een tweedaagse Open Days exclusief voor Belgische liefdadigheidsinstellingen om de resterende Sheraton inboedel een tweede leven te geven. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei worden deze verenigingen uitgenodigd om ondermeer meubels, matrassen, minibars, tafels, beamers, koelkasten, keukenmateriaal en zetels in te slaan om er een tweede leven aan te geven. 

De volledig inboedel wordt gratis weggegeven volgens het principe 'first come, first served' en dit op Rue Paul Spaak 15 in Brussel telkens van 9 tot 18 uur.

Tijdens de opening van Qbic Brussel zal er specifiek aandacht worden besteed aan de nieuwe invulling van de inboedel die op 3 en 4 mei werden weggeschonken.

Qbic Hotel 
15, rue Paul Spaak
1000 Brussels 
https://qbichotels.com
 

Over Qbic
Qbic is het resultaat van veel nadenken, debatteren en schetsen van wat een stadshotel zou kunnen zijn. Eén die regels overtreedt en mensen laat glimlachen. Qbic is een innovatief boetiek hotel concept met een focus op 'giving back to the community'. Het is de plek om terug te keren na een dag hard werken of na vele zintuigelijke indrukken te hebben opgedaan met eten, drinken, fietsen en alles wat de stad waar ze gevestigd zijn te bieden heeft.
Qbic heeft een vestiging in Londen en Amsterdam en opent in 2019 twee nieuwe vestigingen in Brussel en Manchester.

Voor bijkomende informatie, vragen of interviews, aarzel niet om ons te contacteren:

Walkie Talkie - Perrine Colin
0474 23 62 05
perrine@talkie.be

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium