Gin met mosselen? Monkey 47 lanceert unieke gin met Belgische ingrediënten​

Gin met mosselen? Monkey 47 lanceert unieke gin met Belgische ingrediënten​

"Monkey 47 Experimentum Series 2y02" - nieuwe gin met mosselen, bier en chocoladepeper

2y02: België
Voor de tweede reeks Experimentum Series combineert Monkey 47 de 47 klassieke ingrediënten van zijn gin met de blauwe mossel (Mytflus edulis), Belgisch bier van hoge gisting, en chocoladepeper (een variëteit van de Piper longum). Volledig geïnspireerd op de culinaire verscheidenheid van onze Belgische hoofdstad!
 

"Ik hou van reizen en heb steeds veel belangstelling voor de lokale keuken van het land dat ik bezoek. Hieruit resulteerde dat ik het idee kreeg om te experimenteren en verder te kijken dan de traditionele gin-smaken. Ik wilde de essentie van een land als België en de culinaire specificiteit van de hoofdstad Brussel vastleggen. Deze Experimentum Series komt voort uit mijn liefde voor een van de nationale gerechten van België, mosselen met frietjes, die we hebben gedeconstrueerd tot distillaten om deze unieke gin te creëren."
- Alexander Stein, oprichter van Monkey 47

Proef zelf de Belgische Monkey 47 Experimentum Series 2y02 vanaf 16 december exclusief in onderstaande bars:

  • Dogma - Antwerpen
  • The Alchemist - Gent
  • Green Lab - Brussel
  • Botanical by Alfonse - Namen

Verder wordt een beperkte oplage van Monkey 47 Experimentum Series 2y02 online te koop aangeboden voor  €124,95 op Monkey47.com

Proefnotities
Monkey 47 Experimentum Series 2y02 is een unieke gin die doet denken aan de oceaan. Een licht moutig aroma dat is afgerond met een vleugje chocolade maakt het een werkelijk unieke smaakbeleving - misschien wel iets voor echte kenners die het niet erg vinden om hun zintuigelijke grenzen te verleggen.

Monkey 47 Booze Lab
Experimentum Series is een product van het Monkey 47 Booze Lab. Dit lab is in het leven geroepen om de grenzen van wat er in zintuiglijke termen mogelijk is te verleggen door steeds verder diverse aroma’s te verkennen en nieuwe manieren te ontdekken om deze in alcohol om te zetten via alternatieve distillatie en culinaire technieken. In de nieuwe Experimentum Series brengt Monkey 47 een aantal van deze experimenten meerdere malen per jaar op de markt brengen als buitengewone "distillatie mix" op basis van Monkey 47 in edities die beperkt zullen blijven tot een maximum van 500 flessen wereldwijd. Deze unieke mengsels combineren een geavanceerde vacuümdestillatie met alternatieve methoden voor aromatische extractie, waardoor elk van hen een authentieke smaakbeleving brengt  die niet in een hokje gestopt kan worden! 

Labo notities - voor wie meer wil weten....
Mytilus edulis, beter bekend als de blauwe mossel, wordt algemeen beschouwd als het nationale gerecht van België. In tegenstelling tot andere soorten mosselen begraaft de blauwe mossel zich niet in het zand. Het hecht zich aan oppervlaktes zoals hout of harde grond met behulp van byssusdraden. Om zich voort te bewegen herhaalt het een proces van losmaken en vasthechten van de draden van diens byssusklier. Op hun menu staan mineralen en algen, die ze uit het water filteren. Deze zorgen samen met romige en zoute aroma’s voor een smaak die instant doet denken aan de zee.

De oorsprong van het Belgisch brouwen gaat terug tot de Middeleeuwen. Met zijn crèmekleurige kroon verleidt het Belgisch bier van hoge gisting ons met zijn aroma’s van geroosterde mout en karamel, en een vleugje bitterheid.

Chocoladepeper, uit de Piper longum familie, is een variant van de Indische lange peper en een echte zeldzaamheid afkomstig uit de Assam regio in Noord-India. De kruidige pikantheid en intense, aromatische smaak doen denken aan geroosterde Cacaobonen.

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium