Geraffineerd kraanwater serveren

Geraffineerd kraanwater serveren

Madame soleil is al even in het land en dat betekent maar een ding: veel tijd buiten doorbrengen en ongegeneerd genieten van een feel good aperitief. Tijd dus om creatief om te springen met de inhoud van je glas. GROHE creëerde geraffineerde mock- en cocktails op basis van - jawel - kraanwater. Handig, want je hebt het altijd in huis en het is een van de strengst gecontroleerde 
voedingsmiddelen, rechtstreeks uit de kraan. Zet de glazen maar koud en laat het smaken! 

1.RIVIERA ESCAPE
- zonder alcohol- 

Ingrediënten
30 ml MeMento alcoholvrije gedestilleerde melange
 20 ml berkenwater
15 ml kamille- en wittedruivensiroop
15 ml citroensap
20 ml heet water 
Bloemen van kaasjeskruid

How to 
Laat de bloemen van kaasjeskruid in heet water trekken. Meng de ingrediënten nadat ze afgekoeld zijn in een cocktailshaker. Voeg ijs toe, dek af en schud krachtig tot de buitenkant van de shaker ijskoud is. Giet de drank in een Collins-glas dat met ijs gevuld is. Garneer met een druivenblad en gemalen peper.

2. PEACH & BASIL BELLINI 
- met alcohol - 

Ingrediënten
2 perziken
150 gr suiker
150 ml bruiswater 
Handvol basilicum
Shot wodka 
1/2 limoen 

How to 
Maak een eenvoudige suikersiroop door het water en de suiker samen te voegen en goed door te roeren. Blancheer vervolgens de perziken en haal de schil eraf. Marineer de perziken gedurende (idealiter een aantal dagen) in de siroop. Meng twee eetlepels perzikensiroop met een shot wodka en het sap van een halve limoen. Giet in een highball glas gevuld met basilicum, een stukje perzik en ijsblokjes. Werk af met bruisend water en meng met een barlepel.

3. BE ITALIANO, BE APERITIVO
- met alcohol - 

Ingrediënten
40 ml Amaro del Centenario Cerutti likeur
30 ml bitter Mediterraneao Macchia Vermouth
6 druppels vanille en kastanje tincture
Bruiswater 
Wild rose essence
Rozenblaadjes

How to 
Schud de ingrediënten met het ijs gedurende een 20-tal seconden en giet in een kelkglas. Shake de ingrediënten met het ijs gedurende 20 seconden en giet in een kelkglas. Vul het glas aan met bruiswater en spray wild rose essence op het drinkoppervlak. Werk vervolgens af met rozenblaadjes. 

4. RASPBERRY HAPPY
- zonder alcohol -   

Ingrediënten
25 ml frambozenpuree 
25 ml siroop van viooltjes  
20 ml rietsuikersiroop
35 ml limoensap
35 ml bruiswater 
Verse muntblaadjes

How to 
Meng de frambozenpuree (geplette frambozen), de viooltjessiroop, rietsuikersiroop, het limoensap en 60 ml koud water in een blender tot je een gladde massa krijgt. Zet het mengsel in de koelkast tot het goed gekoeld is. Verwijder eventueel schuim. Giet in een glas gevuld met ijs en bruiswater. Roer voorzichtig om en werk af met kleine muntblaadjes.

Over het GROHE Blue Home & GROHE Red drinkwatersysteem

Dankzij het compacte drinkwatersysteem GROHE Blue Home komt er heerlijk gekoeld, gefilterd (licht) bruisend water recht uit de kraan. Niet enkel handig omdat je hierdoor niet meer hoeft te zeulen met  pakken water, maar ook de uitgelezen basis voor het maken van heerlijke mocktails, cocktails of flavored water. GROHE Blue Home kan het drinkwaterbudget van een gezin met wel 60% verminderen in vergelijking met de prijzen van de grootste flessenwatermerken. Verder ligt ook de totale CO2-uitstoot zo’n 80% lager dan bij flessenwater. 

GROHE Red maakt kokend heet water direct beschikbaar. Denk eens na over het aantal keren per dag dat je kokend heet water nodig hebt – en de tijd die je doorbrengt terwijl je wacht tot het water kookt. En stel je nu eens voor dat je tijd, energie en ruimte in de keuken kan besparen – alles in één keer. Dat is wat de GROHE Red belooft: een mooi en betrouwbaar systeem dat direct én veilig kokend heet water levert uit de kraan. De handige systemen zijn in elke bestaande of nieuwe keuken in een handomdraai te installeren. 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium