Gentse Upkot studenten nodigen buurtbewoners uit voor aperitief en frietjes

Gentse Upkot studenten nodigen buurtbewoners uit voor aperitief en frietjes

Beter een goeie buur, dan een verre vriend, denken ze bij studentenhuisvester Upgrade Estate. Reden te meer om de buren te verwelkomen in een aantal nieuwe Upkot projecten. Upkot zet volop in op het connecteren van mensen, niet alleen door het organiseren van buurtfeesten, maar ook door hun studenten te motiveren zich in te zetten als babysitter of als boodschappenhulp. 

“Ondanks het feit dat we tijdens de vergunnings- en bouwfase zo transparant mogelijk communiceren met de buurtbewoners, merken we vaak een zekere ongerustheid." zegt Nele Van Damme, co-CEO Upgrade Estate. Daarom vinden we het belangrijk om de buren ook te betrekken nadat het gebouw in gebruik genomen is. Dit doen we tijdens een leuke get together. We hebben er intussen bijna 15 buurtfeesten op zitten de voorbije jaren en we willen hiermee vooral een positieve boodschap overbrengen. De komst van studenten in een woonbuurt kan namelijk een win-win situatie zijn voor alle partijen.”

Babysitten en boodschappen doen

Deze maand worden er buurtfeesten georganiseerd op drie locaties: Timi UpkotKaai Upkot en het nagelnieuwe Gate Upkot. Om kennis te maken met de buurtbewoners, organiseren de studenten een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Samen met de Upkot coaches Ken, Griet en Maren zullen de studenten hun buren rondleiden in het gebouw en zo een blik in hun studentenkamer bieden. De Upkot coaches vormen een onmisbare schakel tussen de studenten en de buurtbewoners.

Aangezien Upgrade Estate sociaal contact tussen studenten en buurt hoog in het vaandel draagt, stimuleert het bedrijf de studenten ook om te babysitten bij buren of dienst te doen als boodschappenhulp voor ouderen. Buurtbewoners kunnen hier de avond zelf meer info over krijgen. 

- Praktische info buurtfeesten -

1.Timi Upkot

Upgrade Estate en HoGent sloegen de handen in elkaar om de deuren van Timi Upkot in september 2017 te openen. Het Upkot gebouw met kleurrijke gevel bestaat uit 144 van kamers en studio’s met de nadruk op de hippe leefruimtes. Net zoals in elk Upkot gebouw, wonen er kotkippen in de zonnige tuin van het complex en voorziet het gebouw in groene stroom. Daarnaast heeft het gebouw toegangscontrole en camerabewaking.

Datum: woensdag 20 november 2019
Uur: vanaf 19u
Locatie: Sint-Denijslaan 253-255, 9000 Gent 
Inschrijven: https://www.upkot.be/buurtfeesttimi/

2.Gate Upkot

Het gloednieuwe Gate Upkot met dynamische gevel bevindt zich pal in het Gentse studentenkwartier en biedt ruimte aan 75 studenten. Het gebouw voorziet in regenwaterrecuperatie, is uitgerust met zonnecollectoren, - panelen, smart ventilatoren en een hippe upcycling inrichting.

Datum: maandag 25 november 
Uur: vanaf 19u
Locatie: Kanunnikstraat 9, 9000 Gent
Inschrijven: https://www.upkot.be/buurtfeestgate/

3.Kaai Upkot

Kaai Upkot telt 49 originele studentenkamers en -studio's en verwelkomde de eerste studenten in september 2018. Het biedt de studenten een rustgevend zicht op het water en heeft een tuin met kotkippen die het organisch afval van de studenten verwerken.

Datum: woensdag 27 november
Uur: vanaf 19u
Locatie: Zuidkaai 25, 9000 Gent
Inschrijven: https://www.upkot.be/buurtfeestkaai/

Upgrade Estate is zo’n 20 jaar gespecialiseerd in duurzame en innovatieve huisvesting. Met Upkot beheert Upgrade Estate vandaag meer dan 2500 bedden op een boogscheut van de grootste campussen van Gent, Brussel, Antwerpen,  Hasselt, Kortrijk, Brugge en Bergen.  Daarnaast is zij volop bezig met het in de markt zetten van het merk Upliving, wat staat voor connectieve huisvestiging voor young professionals.

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium