Gentse start-up TAITO lanceert driewielige e-step Taito S1 en sluit distributiedeal met Bike Republic

Gentse start-up TAITO lanceert driewielige e-step Taito S1 en sluit distributiedeal met Bike Republic

Belgische consumenten kunnen vanaf nu onbevreesd en comfortabel rondrijden met de Taito S1

6 april 2023 - De Taito S1, die zich profileert als de meest veilige en ecologisch verantwoorde e-step, is na drie jaar ontwikkeling te koop voor het grote publiek. Liefhebbers van betrouwbare en duurzame mobiliteit met een twist zijn bij de 25 winkels van Bike Republic aan het juiste adres voor tests, aankoop en onderhoud. De drie jonge oprichters breken met de Taito S1 een lans voor de nieuwe generatie e-steps, die uitpakt met een ultiem gebruiksgemak, onversneden rijplezier en een comfortabele dienstverlening dicht bij huis. Wist je trouwens dat TAITO het enige Belgische en één van de slechts twee e-step-merken in Europa is?

Na jaren onderzoek en ontwikkeling en een succesvolle crowdfunding en kapitaalophaling, is de Taito S1 klaar om België en de rest van de wereld te veroveren. Beginnen doen de jonge ondernemers van TAITO bij de winkelpunten van Bike Republic (Colruyt Group) in België. Sinds de eerste prototypes die vorig jaar het levenslicht zagen is er nog heel wat bijgeschaafd en op punt gezet aan de driewielige en enige Belgische e-step. Denk aan de volledige integratie van de IoT (Internet of Things)-module - die zorgt voor GPS tracking, een alarmsysteem en deelopties met vrienden - bedienbaar via een op maat gebouwde Taito smartphone app. Het unieke en gepatenteerde vering- en draaisysteem kreeg ook een serieuze upgrade voor een nog prettiger en veiliger weggedrag. Verder beschikt de Taito S1 over nieuw plooimechanisme zodat je hem makkelijk overal mee naartoe neemt. Opladen duurt vier uur, goed voor (een getest bereik van) 30 kilometer rijplezier aan 25 km/u.

Cijfers liegen niet: veiligheid op e-steps broodnodig

TAITO is het geesteskind (°2020) van Nathan de Baets (COO, midden), François Desmet (CTO, links) en Jules Dobbelaere (CEO, rechts). Toen Jules voor het eerst op een elektrische deelscooter reed, ervaarde hij naast een gevoel van vrijheid en onversneden rijplezier, bij momenten ook één van onveiligheid. Niet onterecht: e-steps zijn al jaren aan een opmars bezig, maar ook het aantal ongevallen in België blijft stijgen. Uit cijfers die het verkeersinstituut Vias publiceerde in februari 2023, blijkt dat er in 2022 liefst 1.715 letselongevallen met e-steps plaatsvonden. Dat zijn er vijf per dag, en liefst 63% meer dan in 2021. Bovendien zijn dat enkel de officieel gerapporteerde gevallen.

De drie oprichters trekken in het design van TAITO dan ook resoluut de kaart van veiligheid. De Taito S1 heeft zo een optimale schokdemping dankzij drie grotere, pneumatische banden, een gepatenteerde, innovatieve ophanging en een zwevend houten platform waarop de rijder staat. Deze drie zaken zorgen voor een verhoogde stabiliteit, beter comfort en een extra plezierfactor. Met de drie wielen ben je als bestuurder ook veel stabieler en geniet je van een intuïtieve rijervaring waarbij je kan leunen in de bochten. Bovendien vangt het rubberen veerelement oneffenheden in de weg en trillingen op, zodat bijvoorbeeld kasseien of putten in het wegdek geen obstakel vormen voor comfort of veiligheid. Op de e-step staan er ook lichten, richtingaanwijzers en een toeter. Naast een conventioneel achterlicht is er in de achterbocht van het frame ook een uplighter ingebouwd die de rug van de rijder verlicht, om zo de zichtbaarheid en dus de veiligheid verder te verhogen

TAITO for life: èlk onderdeel te herstellen en vervangen

Verder springt de “built to last”-mentaliteit van de e-step met drie wielen in het oog. “De Taito S1 is niet alleen bestand tegen alle weersomstandigheden, elk onderdeel is ook te herstellen of vervangen dankzij een modulair ontwerp”, licht Jules Dobbelaere toe, co-founder en CEO van TAITO. “Een Taito is duurzaam en koop je voor het leven. Elk onderdeel is door een expert eenvoudig te vervangen. Daarmee onderscheiden we ons: huidige e-steps zijn zelden waterdicht waardoor ze in ons weer snel gebreken vertonen. Ze herstellen is vaak niet mogelijk door de grote hoeveelheid gelijmde componenten, waardoor je met een wegwerpproduct zit."

Het frame wordt volledig in België gemaakt - en ook de assemblage van de batterij gebeurt in eigen land. Door zoveel mogelijk onderdelen in België en Europa te laten maken, optimaliseren de drie jonge oprichters ook hun logistiek en ecologische voetafdruk. Bij de Taito S1 hoort ook een app die de gebruikerservaring een extra dimensie geeft. Je vindt in de app een GPS-volgsysteem dat samen met het geïntegreerde alarmsysteem en een vergrendelingsmogelijkheid je e-step maximaal beschermt.

Veiligheid, duurzaamheid en comfortabel rijplezier: redenen genoeg voor Bike Republic om de Taito S1 op te nemen in hun aanbod. Wim Teerlynck, General Manager van Bike Republic: “Bij Bike Republic willen we ons steentje bijdragen aan duurzame mobiliteit. We geloven dat ook e-steps - naast (elektrische) fietsen - daarin één van de essentiële bouwstenen zijn. Op sommige plaatsen en in sommige contexten zijn ze gewoon nog net een tikkeltje handiger dan fietsen. Daarbovenop komt dat de steps van TAITO een mooi Belgisch verhaal zijn en dat ze qua veiligheid, duurzaamheid en rijcomfort een nieuwe standaard neerzetten. Net daarom mag dit nieuwe product niet in onze collectie ontbreken!”

De Taito S1 is te koop voor €2590 bij 25 Vlaamse fietswinkels- en ateliers van Bike Republic, of via hun webshop. Vind hier het dichtstbijzijnde Bike Republic filiaal.

Download hier de beelden in hoge resolutie []

---

Over TAITO

TAITO is een Gentse start-up die met de Taito S1 een nieuwe generatie e-steps met drie wielen op de Belgische markt brengt. TAITO werd opgericht op 1 oktober 2020 door Nathan de Baets (COO), François Desmet (CTO) en Jules Dobbelaere (CEO). In de zomer van 2021 heeft TAITO een seeding-ronde van 700.000 euro afgelegd, inclusief een succesvolle crowdlending. In februari 2022 lanceerde TAITO een pre-sale op het crowdfunding-platform Indiegogo. Vanaf 6 april 2023 zijn de e-steps te koop voor het grote Belgische publiek. ‘Taito’ is een Japans woord - afkomstig van het Engelse ‘tight’ - dat de strakke, kwaliteitsvolle en minimalistische ontwerpen van de e-steps symboliseert.

Over Bike Republic

Bike Republic werd – toen nog als Fiets! - opgericht in 2010 en is uitgegroeid tot een netwerk van 27 fietsspeciaalzaken in België: in Evere, Aalst, Antwerpen, Boechout, Boortmeerbeek, Diest (testcentrum), Laakdal, Dilbeek, Oudenaarde, Oudsbergen, Sint-Pieters-Leeuw, Ninove, Gent Dampoort, Gent Rooigem, Sint-Denijs-Westrem, Grimbergen, Hasselt, Herentals, Kuurne, Leuven, Merksem, Roeselare, Wijnegem, Diksmuide, Turnhout, Retie en Veurne. Bike Republic is marktleider in de verkoop van merkfietsen, fietskledij en accessoires. Het concept onderscheidt zich door een hoogwaardig aanbod en de expertise van haar teams. Bike Republic is dealer van tal van topmerken zoals Hiron, Trek, Flyer, Koga, Gazelle, Aska, Scott, Ridley, Kettler, BH, Bulls, Brompton en Norta. De fietsspeciaalzaak verzorgt ook het onderhoud en de herstelling van fietsen. Bedrijven kunnen via Bike Republic bedrijfsfietsen leasen of kopen. Sinds 2019 maakt Bike Republic volwaardig deel uit van Colruyt Group.

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium