GENT VERWELKOMT NIEUWE WOONCONCEPTEN VOOR STUDENT EN YOUNG PROFESSIONAL

GENT VERWELKOMT NIEUWE WOONCONCEPTEN VOOR STUDENT EN YOUNG PROFESSIONAL

- Upgrade Estate tovert grijze hoek van Gent om in aantrekkelijke buurt -

Vanaf eind september kunnen studenten en young professionals hun intrek nemen in twee nieuwe realisaties van het Gentse Upgrade Estate. Het bedrijf is gespecialiseerd in connecterende huisvestiging voor studenten (“UPKOT”) en young professionals (“UPLIVING”). De grensverleggende ecologische aanpak en sociale cohesie vormen de leidraad. 

UPLIVING “THE MILL”: NIEUWE WOONVORM VOOR YOUNG PROFESSIONALS 

Gent verwelkomt de allereerste Upliving woonsite: "The Mill”, de ultieme woonvorm op maat van pas afgestudeerden met een eerste job. Uit eigen ervaring en onderzoek* bleek dat pure co-housing (een huis delen) slechts een klein deel (16%) van de young professionals aanspreekt. Om die reden ontwikkelt Upgrade Estate het nieuwe woon- en leefconcept Upliving. Een topligging, jonge architectuur, een deels ingericht hip interieur, gedeelde faciliteiten zoals een tuin en rooftopterras,  barbecue corner, wassalon en korte huurcontracten én aandacht voor een groene, plantrijke omgeving. Voeg daar nog eens een sterke laag duurzaamheid aan toe en je hebt alle ingrediënten die Upliving een zeer gewilde woonomgeving maakt.

“Klimaatverandering en mobiliteit zijn enkele voorbeelden waarmee we met Upgrade Estate een voortrekkersrol willen spelen”, aldus Nele Van Damme co-CEO Upgrade Estate. Daarom trekken we tijd en budget uit om onze gebouwen te equiperen met ecologische slimmigheden. Zo hebben we ons eigen energiebedrijfje “Limoengroen” waarmee we zelf groene energie creëren door middel van zonnepanelen, warmte-krachtkoppelingen en warmtepompen. Wereldverbeteraar klinkt vreselijk verwaand, maar we werken wel bezield aan een groenere planeet”, knipoogt Nele.

*Onderzoeksbureau Profacts heeft meer dan duizend young professionals bevraagd naar hun huisvestingvoorkeuren. Daaruit blijkt dat pure co-housing (een woning delen) slechts 16% aanspreekt. Young professionals hebben nood aan een eigen stek, maar willen wel graag de voordelen van enkele gedeelde faciliteiten meepikken. De bevraagden gaven aan o.a. een privé-terras, gedeelde wasruimte, nabijheid van openbaar vervoer en veel groen belangrijk te vinden.

UPLIVING IS: 

  • een toplocatie: vlakbij invalswegen met openbaar vervoer vlakbij
  • jonge architectuur & Scandinavisch gestyled interieur (incl. bed, kast, bureau, gordijnen en verlichting) zodat de huurder geen grote meubelkosten hoeft te maken 
  • gedeelde faciliteiten zoals een wassalon, een rooftop terras, tuin met barbecue corner, bike sharing en parkeerplaats met oplaadpunten. Een optimale beheerservice en klusjesdienst zorgen voor extra huurcomfort
  • een energiezuinige woonst, via een slimme app kan de verwarming aan- of afgezet worden en wordt er gealarmeerd en gesensibiliseerd bij overmatig verbruik
  • veel beplanting en uitzicht op groen
  • huurcontracten op jaarbasis 
  • de inwonende Upliving coach is het aanspreekpunt voor praktische en operationele zaken
    als leuke extra: kippen die het organisch afval verwerken 
  • deels ingerichte appartementen

"GATE" UPKOT: VEEL MEER DAN EEN KOT 

Met het Upkot-concept verovert Upgrade Estate de Belgische markt voor studentenhuisvesting: de Upkot studentenkamers - verspreid over het hele land - zijn überpopulair. Upgrade Estate verruimt met “Gate” Upkot het Gents aanbod met zeventig studentenkamers verdeeld over vijf verdiepingen met indrukwekkend rooftop terras. De topligging (“Gate” verwijst naar Kortrijksepoortstraat als toegangspoort tot de tijd van je leven), dynamische gevel, de kotkippen en hippe upcyling inrichting maken van het tot een topspot. Het gebouw voorziet in regenwaterrecuperatie, is uitgerust met zonnecollectoren, -panelen en smart ventilatoren.

Het merk “Upkot” is zoveel meer dan een kot, het is ook een sociaal concept. Als je “Upkot gaat” kunnen bewoners naast een comfortabele studentenkamer ook rekenen op een studiecafé, leefkeukens en wooncoaches. Dit zijn medewerkers met een sociale opleiding die tussen de studenten wonen - soms zelfs met hun gezin - en treden als aanspreekpunt én verbindendefactor voor de studenten.

“Het gebouw geeft een frisse boost aan de buurt. We willen als Gents bedrijf niet alleen een meerwaarde zijn voor de student, maar ook voor Stad Gent”, zegt Koenraad Belsack, co-CEO Upgrade Estate.

Leuke extra: Upgrade Estate liet ook een “evenwichtsparcours” aanleggen om studenten hun evenwichtsvermogen te testen na een avond stappen.

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium