Skip to Content
Gent verwelkomt nieuw contactloos hotel: The Librarian

Gent verwelkomt nieuw contactloos hotel: The Librarian

Met haar vijfde Gentse hotel blijft Heirloom inzetten op New Age Hospitality

Op maandag 8 juni verwelkomt de stad Gent een nieuwe vestiging van hotelier Heirloom. The Librarian in Sint-Jansvest zal net zoals de eerder geopende Heirloom hotels zijn gasten verwelkomen volgens het credo van New Age Hospitality. Dit is een uniek concept waarbij de beste elementen van vijfsterrenhotels gecombineerd worden met een huiselijke sfeer, in prachtige historische Gentse panden. Volgens deze filosofie van Heirloom willen New Age Travelers niet benaderd worden, maar zelf het voortouw nemen wanneer nodig. Daarom hebben de hotels een virtuele receptie, bereikbaar via een breed spectrum aan communicatiekanalen. Heirloom opende de afgelopen jaren in Gent ook The House of Edward (2016), The House of Trade (2017),  A Flemish Tale (2018) en The Mansion (2019). 

Heirloom (spreek uit /ˈeə(r)ˌluːm/) is Engels voor erfstuk, en verwijst naar de prachtige, vaak geklasseerde panden die via de hotels een nieuwe bestemming krijgen. Zo kan elke gast zijn eigen stukje Gent 'erven' en er zich thuis voelen. 

THE LIBRARIAN

The Librarian is de vijfde toevoeging binnen een reeks van succesvolle Heirloom hotels in Gent opgericht door ondernemerskoppel Caroline Delbecque en Nehme Darwiche. Voor de naam en de inrichting van deze hotelvestiging vinden ze inspiratie bij de nabijgelegen stadsbibliotheek De Krook. Dezelfde donkerbruine elementen en robuuste elegantie zijn terug te vinden binnen de authentieke inrichting van het pand. Het hotel beschikt over 9 kamers, stuk voor stuk uitgerust met Belgische vijfsterren kingsize bedden en stijlvolle accenten. Gelegen in het rustige Sint-Jansvest beleven gasten het gezellige thuisgevoel middenin de levendige stad

Ook in The Librarian willen we onze gasten het beste bieden van twee werelden. De vijfsterrenluxe die je normaal gezien enkel in grote hotelketens vindt, maar dan in een gezellig ingericht historisch pand waar je je meteen thuis voelt. Zo zijn alle bedden opgemaakt volgens de regels van de kunst en met extra zacht linnen, en heeft elke kamer een heerlijke douche, zachte handdoeken en zijn eigen wifi access point.
- Caroline Delbecque, mede-oprichter Heirloom. 

Klik hier voor alle beelden van The Librarian in hoge resolutie: https://press.talkie.be/en/dir/the-librarian

NEW AGE HOSPITALITY

De hotels van Heirloom prediken wat de oprichters New Age Hospitality for the New Age Traveler noemen: geen fysieke receptie, maar een virtuele butlerervaring indien gewenst. Geen fysiek contact, geen wachtrij noch papierwerk bij het in- en uitchecken, ... De Heirloom hotels voelen als het ware als je eigen plekje. Vanaf het moment dat je boeking bevestigd wordt bij Heirloom begint het vakantiegevoel meteen. Je ontvangt een code die je toegang verleent tot het pand en je eigen kamer en krijgt een mailtje met alle uitleg. Toch vragen voor, tijdens of na je verblijf? De virtuele receptie is slechts een berichtje of telefoontje verwijderd. Een verse handdoek, het bed opmaken, een restaurantboeking of aanbeveling, tips over culturele en andere activiteiten en evenementen in de stad: het kan allemaal via de virtuele receptie. Deze is 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar via Whatsapp, SMS, Instagram, Viber, Facebook Messenger, mail en telefoon. 

PRACHTIG STAALTJE ONDERNEMERSCHAP

Caroline Delbecque en Nehme Darwiche zijn serial entrepreneurs in hart in nieren. Caroline ging na haar studies voor de Marriott-groep werken en reisde zo het Midden-Oosten rond. In de Verenigde Arabische Emiraten leerde ze haar man Nehme Darwiche kennen, samen startten ze er hun eigen hotelketen Jannah Hotels. Op vakantie keerden ze vaak terug naar Caroline's thuisstad Gent, waar Nehme verliefd werd op de historische charme en rijke cultuur van de stad. Hij was het die Caroline overtuigde om hun nomadenleven vaarwel te zwaaien en opnieuw te starten in Gent. 

In 2016 startten ze hun Gents avontuur met wat ze het beste kenden, ze openden hun eerste hotel The House of Edward (2016) op het Edward Anseeleplein 17. Dankzij het succes volgden al snel meerdere Heirloom hotels: The House of Trade (2017, Sluizeken 9),  A Flemish Tale (2018, Voldersstraat 13), The Mansion (2019, Hoogstraat 71) en The Librarian in 2020, Sint-Jansvest 15). In 2019 openden ze ook een authentiek Libanees restaurant in de Voldersstraat Beiruti, als logische volgende stap om te groeien in de service sector. 

Het nieuwste project van het Gents-Libanese ondernemerskoppel bevindt zich niet in de horeca. Claymates is een coworking space voor pottenbakkers. Hier kunnen de iets meer geoefende pottenbakkers en keramische kunstenaars naar hartenlust hun passie uitoefenen. 

"Ondanks de uitdagende tijden blijven we keihard geloven in ons New Age Hospitality concept, en in de stad Gent. We merken dat ons concept hier erg goed onthaald wordt door zowel internationale gasten als Belgen, en dat onze filosofie perfect matcht met de Gentse charme en openhartigheid. We kijken er dan ook naar uit om verder te groeien in onze prachtige stad." 
- Caroline Delbecque, mede-oprichter Heirloom. 

HEIRLOOM

De verschillende vestigingen van Heirloom in Gent

  • The House of Edward
  • The House of Trade
  • A Flemish Tale
  • The Mansion
  • The Librarian

Praktische info

The Librarian: Sint-Jansvest 15, 9000 Gent
Prijzen vanaf €65 per nacht.
The House of Edward: Anseeleplein 17, 9000 Gent
The House of Trade: Sluizeken 9, 9000 Gent
A Flemish Tale: Voldersstraat 13, 9000 Gent
The Mansion: Hoogstraat 71, 9000 Gent

www.heirloom.be/

Contacteer ons
Alexis Bracke Walkie Talkie
Lotte De Wilde Walkie Talkie
Alexis Bracke Walkie Talkie
Lotte De Wilde Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium