Geniet deze zomer van opera in de cinema

Geniet deze zomer van opera in de cinema

Programma zomeropa's juli en augustus 2018

Ook in juli en augustus kunnen cultuurliefhebbers genieten van toonaangevende operastukken op het grote scherm. De frisse zomerprogrammatie brengt topproducties van de wereldvermaarde Metropolitan Opera uit New York in high definition in de zalen.

Il Trovatore - Verdi 
maandag 23 juli om 19u15
zondag 29 juli om 16u45


Il Trovatore is een van de grote opera's van de Romantiek, een verhaal over passie en bloed, liefde en wraak, ramp en moord. Het beroemde Zigeuner Koor is slechts één van de hoogtepunten uit Verdi's exceptionele muziek, die de veranderende emoties in het drama vangt door gepassioneerde liefdesduetten, vurige solo's en meeslepende refreinen. Operaster Anna Netrebko schittert als Leonora, de gekwelde heldin. 

 

Eugène Onegin - Tchaikovsky
maandag 6 augustus om 19u15

zondag 12 augustus om 16u45

Eugene Onegin, Tchaikovsky's meesterwerk, geldt als een van de meest geliefde Russische opera'sDmitri Hvorsoskovsky neemt de titelrol op zich, metRenée Fleming (als Tatiana) en Ramon Vargas (als Lensky) als medespelers.
Tel daarbij het fenomenale MET-orkest onder leiding van Valerie Gergiev en een prachtige toneelsetting op et voila: een fenomenale versie!

Op een landgoed ontmoet Tatjana, een meisje van adel, Eugen Onegin - ze is meteen tot over haar over verliefd op hem, maar haar gevoelens worden niet beantwoord. Zes jaar later kruisen hun paden opnieuw, wanneer Tatjana inmiddels gehuwd is met de oudere prins Gremin.

 

Madama Butterfly - Puccini
maandag 9 juli om 19u15
zondag 15 juli om 16u45

Kristine Opolais brengt haar hartbrekende vertolking van de titelrol in Madama Butterfly voor het eerst tot leven op hogedefinitieschermen, in Anthony Minghella’s door critici goed ontvangen productie uit 2006. 

In 'Madama Butterfly' wordt het verhaal verteld van de jonge geisha Cio-Cio-San. Na haar liefdesnacht met haar Amerikaanse ‘echtgenoot’ Pinkerton, vertrekt hij terug naar Amerika. Jaren later keert Pinkerton terug in het gezelschap van zijn Amerikaanse vrouw Kate. Wanneer Butterfly begrijpt dat zijzelf nooit zijn vrouw zal zijn, pleegt ze rituele zelfmoord.

 

Turandot - Puccini
maandag 20 augustus om 19u15
zondag 26 augustus om 16u45

Sopraan Nina Stemme vervult de titelrol van de trotse prinses van het oude China. Zij koestert zo'n grote haat tegen mannen dat ze al haar minnaars die haar raadsels niet kunnen oplossen, laat vermoorden. Tegenover haar staat Marco Berti als Calaf, de dappere prins die Nessun Dorma zingt en zo uiteindelijk Turandot voor zich wint. 

Contacteer ons
Charlotte Marron Walkie Talkie
Marie Lemaître Walkie Talkie
Charlotte Marron Walkie Talkie
Marie Lemaître Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium