Generation 7000: Miele lanceert gloednieuw assortiment inbouwtoestellen in wereldprimeur op Batibouw

Generation 7000: Miele lanceert gloednieuw assortiment inbouwtoestellen in wereldprimeur op Batibouw

  • Culinaire uitmuntendheid ontmoet gebruiksgemak en elegantie
  • Slimme assistenten helpen bij het koken
  • Grootste productlancering ooit voor Miele, wereldpremière op Batibouw in Brussel
Met Generation 7000 vernieuwt Miele zijn volledige assortiment inbouwtoestellen, van ovens tot kookplaten en stoomovens, en van koffiemachines tot vaatwasmachines.. Wat looks betreft, past Generation 7000 met zijn nieuwe designlijnen perfect in zo goed als elk interieur. De nieuwe Miele-toestellen helpen de gebruiker ook om heel eenvoudig culinaire toppers op tafel te toveren. Daarnaast beschikken ze over slimme assistenten, zoals een camera in de oven of een systeem dat voorkomt dat braadstukken te droog worden. Verschillende machines kunnen zelfs de handelingen van de gebruiker voorspellen. Met Generation 7000 brengt Miele wereldwijd zo'n 3.000 modellen op de markt. Het nieuwe assortiment kan besteld worden vanaf mei 2019.

Welke keukenstijl past bij mij? Het antwoord op die vraag wordt gegeven door de designlijnen PureLine, VitroLine, ArtLine en ContourLine. PureLine staat garant voor een moderne look met stevige handgreep, onopvallende roestvrijstalen rand en een glazen front in Obsidian Black. VitroLine benadrukt zijn sobere stijl met een handgreep in dezelfde kleur als het toestel, en ArtLine gaat voor een minimalistische look met een klassieke handgreep. VitroLine en ArtLine met verlaagd glazen front zijn verkrijgbaar in Graphite Grey, Brilliant White en Obsidian Black. ContourLine gooit het dan weer over een andere boeg en pronkt vooral met zijn opvallende, roestvrijstalen frame: hier ligt de focus duidelijk op het toestel en de technologie.

Vlotte processen, meer ruimte voor creativiteit
Eens het design vastligt, kan de gebruiker zo goed als alle machines uit dezelfde designlijn met elkaar combineren. Alle toestellen lijken immers uit dezelfde mal vervaardigd. Dat geldt trouwens ook voor gebruik en bediening: "Generation 7000-toestellen gidsen onze klanten door het kookproces. De bediening is intuïtief en de processen verlopen vlot en natuurlijk", stelt Andreas Enslin, hoofdontwerper bij Miele. "Dat grote gebruiksgemak biedt meer ruimte voor creativiteit." Belangrijke bedieningspanelen en displays zitten in het hele assortiment op dezelfde plaats. Alle toestellen worden dus op dezelfde manier bediend. Met andere woorden: wie de werking van de inbouwoven al kent, kan ook meteen aan de slag gaan met de combistoomoven of de koffiemachine.

De intuïtieve bediening wordt eveneens ondersteund door MotionReact, nog een functie die bij alle toestellen terugkomt: waar nodig kunnen Miele-toestellen de volgende handelingen van de gebruiker voorspellen en bijvoorbeeld automatisch inschakelen wanneer de gebruiker dichterbij komt, de ovenverlichting aansteken of de melding aan het einde van een programma stopzetten.

TasteControl, 's werelds eerste technologie die voorkomt dat eten overgaar wordt
TasteControl neemt het heft in eigen handen. Bij ovens voorkomt deze technologie dat eten overgaar wordt door de oven snel te laten afkoelen wanneer een programma ten einde is. De bereiding stopt op exact het juiste moment. Het eten blijft dus niet voortgaren door de warmte in de oven en verliest ook geen vocht meer.

Het oog van de oven: camera stuurt foto naar smartphone
Om de best mogelijke resultaten te boeken, is een camera in de oven heel handig voor de gebruiker. Voor het eerst is deze functie zelfs beschikbaar voor pyrolytische, zelfreinigende modellen waarin de camera aan bijzonder hoge temperaturen blootgesteld wordt. De hittebestendige, ingebouwde camera stuurt HD-beelden naar een tablet of smartphone. Zo kan de gebruiker de temperatuur en bereidingstijd aanpassen via zijn mobiele toestel.

Voor deze camera is een internetverbinding wel noodzakelijk. De meeste Generation 7000-toestellen beschikken trouwens over ingebouwde wifi. Wanneer het apparaat met de Miele@mobile-app verbonden wordt, krijgt de gebruiker toegang tot verschillende nieuwe en bijkomende functies. De nieuwe Generation 7000-vaatwasmachines met AutoDos en PowerDisk gaan bijvoorbeeld zelfstandig aan de slag wanneer de gebruiker de begintijd ingesteld heeft. De gebruiker kan zijn toestel uiteraard ook in- of uitschakelen via zijn tablet of smartphone. Een andere nieuwe functie is RemoteService. Daarmee worden software-updates rechtstreeks op het toestel gedownload en geïnstalleerd, terwijl een technicus daar vroeger nog voor moest langskomen. Dit is bijvoorbeeld handig voor toepassingen of services die misschien pas over twee of drie jaar gelanceerd worden.

De lancering van de nieuwe generatie geldt voor alle ovens en kookplaten van Miele. Zij krijgen het gezelschap van alle vaatwasmachines, stoomovens, microgolfovens, combinatietoestellen, koffiemachines, warmhoudlades en vacuümlades van het merk. "Met wereldwijd zo'n 3.000 nieuwe modellen uit 15 productgroepen, afkomstig van 10 Miele-fabrieken is dit de grootste productlancering in de geschiedenis van ons bedrijf", zegt Gernot Trettenbrein, directeur huishoudtoestellen bij de Miele Group. "Generation 7000 onderscheidt zich door fascinerende innovaties die koken net dat tikkeltje eenvoudiger en veiliger maken. Dat kan alleen bij Miele." Bovendien gaan de machines naadloos op in alle keukens. Trettenbrein: "We zijn ervan overtuigd dat Generation 7000 de positie van Miele op de markt voor kwalitatieve inbouwtoestellen zal versterken."

Download hier alle beelden in hoge resolutie

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium