Fujifilm schrijft geschiedenis met de GFX100

Fujifilm schrijft geschiedenis met de GFX100

FUJIFILM stelt met trots de lancering van hun splinternieuwe GFX100 voor. Deze ultra-geavanceerde middenformaatcamera wordt het nieuwe vlaggenschipmodel van het GFX-gamma van de spiegelloze digitale camera's.

 

De GFX100 werd op Photokina 2018 aangekondigd en heeft een +100 megapixel beeldsensor met fasedetectie-pixels die van achteren wordt belicht. Een ware primeur in de geschiedenis van de systeemcamera's! Verder heeft de GFX100 bij benadering een 55mm sensor, wat ongeveer 1,7 keer groter is dan een 35mm full frame sensor.

Nooit gezien bij dit cameratype is de in-body beeldstabilisatie waarmee je ultra-hoge resolutie beelden creëert met uitzonderlijk nauwkeurige kleurenreproductie, zelfs wanneer je opnames met het toestel in de hand maakt. Ook het videovermogen werd ingrijpend verbeterd waardoor je video's kan maken in 4K30p kwaliteit. Bovendien is de GFX100 de eerste GFX camera die is uitgerust met de ETERNA film simulatiemodus. Tot slot is het toestel voorzien van een geïntegreerde verticale grip voor een optimaal comfort.

Al deze unieke eigenschappen maken van de GFX100 een "first class" camera van ongeëvenaarde innovatie en veelzijdigheid

De voornaamste kenmerken:

  • 102 megapixel 55mm beeldsensor die van achteren wordt belicht
  • nauwkeurige, continue en 2x snellere autofocus (in vgl. met de GFX 50 modellen)
  • vijf-assige in-body beeldstabilisatie (IBIS)
  • 4K30p videokwaliteit
  • stof- en waterbestendige lichtgewicht doch robuuste body
  • geïntegreerde verticale grip voor een optimaal comfort

De GFX100 heeft een aanbevolen verkoopprijs van €10.990 (body) en is beschikbaar vanaf begin juli 2019. 

 

Over Fujifilm 
FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas. FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera's, toebehoren en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

 

Voor meer info, beeldmateriaal of bij vragen, aarzel niet om contact op te nemen met:

Daphné Bonami
daphne@talkie.be
0476 52 54 62

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium