Fujifilm realiseert nieuwe uitbreiding van 30 miljoen euro (4,5 miljard yen) om de productiecapaciteit voor halfgeleidermaterialen in Europa uit te breiden

Fujifilm realiseert nieuwe uitbreiding van 30 miljoen euro (4,5 miljard yen) om de productiecapaciteit voor halfgeleidermaterialen in Europa uit te breiden

Uitbreiding bij FUJIFILM Electronic Materials (Europe) N.V. in Antwerpen, België, een fabrikant van materialen voor het maken en wijzigen van patronen op siliciumchips.

ANTWERPEN, België - 28 april 2023 - FUJIFILM Corporation (President en CEO, Representative Director: Teiichi Goto) kondigde vandaag aan dat het bedrijf een nieuwe uitbreiding van 30 miljoen euro heeft gerealiseerd op zijn productielocatie in België, ​ FUJIFILM Electronic Materials (Europe) N.V om de groei van de halfgeleider industrie in Europa te ondersteunen. Dit is een van Europa's grootste investeringen in de toeleveringsketen van halfgeleidermaterialen in de afgelopen tien jaar*.

Deze uitbreiding van 30 miljoen euro zal de productiecapaciteit van FUJIFILM Electronic Materials (Europe) N.V., die chemicaliën produceert die nodig zijn voor de productie van halfgeleiders, waaronder gespecialiseerde zuiveringsmiddelen, polyimiden, ontwikkelaars en hoogzuivere solventen, aanzienlijk vergroten. Het uitbreidingsproject van 4000 m² zal ook de ruimte voor clean room laboratioria bestemd voor R&D en kwaliteitscontrole met een derde vergroten, terwijl een nieuwe multifunctionele ruimte voor productie en opslag wordt gecreëerd. De uitbreiding van de site omvat ook de installatie van zonnepanelen op de site, als onderdeel van de milieudoelstellingen van het Fujifilm Sustainable Value Plan 2030.

De uitbreiding, die eind 2024 voltooid moet zijn, zal 25 nieuwe banen opleveren. FUJIFILM Electronic Materials (Europe) N.V., dat in 1992 werd opgericht en in 2004 door Fujifilm werd overgenomen, heeft momenteel meer dan 210 werknemers in dienst. De nieuwe banen omvatten productie- en laboratoriumfuncties, naast hooggekwalificeerde technische en academische functies, en zijn aantrekkelijk voor een breed spectrum van kandidaten met een STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) academische en professionele achtergrond.

Nu de halfgeleidermarkt jaarlijks met 10% groeit** , heeft Fujifilm de wereldwijde investering van bijna € 1 miljard in zijn Electronic Materials business gepland en aangekondigd, inclusief kapitaalinvesteringen en R&D verbeteringen om aan de groeiende vraag te voldoen.

"Deze investering is een belangrijke mijlpaal om de groei van Fujifilm's Electronic Materials business, de grootste business in Fujifilm's Advanced Materials segment, verder te versnellen," aldus Tetsuya Iwasaki, General Manager, Electronic Materials, FUJIFILM Corporation. "Als onderdeel van een algemeen investeringspakket in Electronic Materials dat we de afgelopen jaren wereldwijd hebben aangekondigd, ben ik verheugd dat we hier in Europa onze mogelijkheden vergroten om te voldoen aan de groeiende korte- en langetermijnbehoeften van halfgeleiderfabrikanten aan innovatieve technologische producten van wereldklasse."

"Als een van Europa's grootste CapEx-investeringen in de toeleveringsketen van halfgeleidermaterialen in de afgelopen tien jaar, is deze uitbreiding een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van het Europese halfgeleider-ecosysteem, dat cruciaal zal zijn voor de maatschappij bij het leveren van geavanceerde toekomstige technologieën op het gebied van auto's, energiebeheer, gezondheidszorg, het bedrijfsleven en de huidige en toekomstige digitale industrieën", aldus Hans Vloeberghs, President & Managing Director, FUJIFILM Electronic Materials (Europe) N.V. "Naast het verhogen van onze productiviteit, snelheid en efficiëntie om toonaangevende chemische formuleringen te produceren die de meest kritische processen van de halfgeleidertechnologie voor onze Europese klanten aandrijven, hier in België, ben ik er trots op dat deze investering 25 nieuwe opwindende STEM-banen zal creëren en onze getalenteerde, hoogwaardige arbeidskrachten zal versterken."

Nu verwacht wordt dat de totale halfgeleiderindustrie tegen 2030 een omzet van $1 biljoen zal bereiken***, zal Fujifilm blijven voortbouwen op zijn fundament als één van de leiders in de toeleveringsketen van de halfgeleiderproductie en blijft het anticiperen op aanzienlijke groei ervan.

* Intern Fujifilm onderzoek

**Intern Fujifilm onderzoek

*** McKinsey, "The semiconductor decade: A trillion-dollar industry," 1 april 2022.


Voor meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:

Walkie Talkie - Sara De Bruyne l sara@talkie.be l 0032 491 37 03 93

Walkie Talkie - Louise Van Der Taelen l [email protected] l 0032 478 04 06 29

Over FUJIFILM Europe GmbH

Fujifilm beschikt over meer dan 50 groepsmaatschappijen en filialen in Europa en heeft meer dan 6.000 mensen in dienst voor R&D, productie, verkoop en service, waarbij FUJIFILM Europe GmbH, gevestigd in Ratingen (Duitsland) fungeert als strategisch hoofdkantoor voor de regio. In heel Europa leveren Fujifilm-entiteiten aan een reeks industrieën waaronder medische technologie, biofarmaceutica, elektronische materialen, industriële producten, chemicaliën, grafische systemen, optische apparaten, gegevensopslag en alle aspecten van fotografie. In de afgelopen 20 jaar heeft het bedrijf zich intensiever gericht op de gezondheidszorg – van diagnose tot preventie en behandeling. Vandaag de dag biedt Fujifilm in Europa het hele spectrum van patiëntenzorg, naast onderzoek, ontwikkeling en productie in geavanceerde therapieën, gentherapieën en vaccins, alsmede celkweekmedia en regeneratieve medische oplossingen. Ga voor meer informatie naar: https://www.fujifilm.com/be/nl

Over FUJIFILM Holdings Corporation

FUJIFILM Holdings Corporation, gevestigd in Tokio (Japan), ontwikkelt geavanceerde oplossingen voor een breed scala aan industrieën wereldwijd door zijn diepgaande kennis en fundamentele technologieën in te zetten die zijn ontwikkeld als gevolg van zijn niet-aflatende streven naar innovatie. De eigen kerntechnologieën dragen bij aan verschillende gebieden, waaronder de gezondheidszorg, grafische systemen, hoog functionele materialen, optische apparaten, digitale beeldvorming en documentproducten. Deze producten en diensten zijn gebaseerd op zijn uitgebreide portfolio van chemische, mechanische, optische, elektronische en beeldvormingstechnologieën. In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2022 behaalde het bedrijf een wereldwijde omzet van 19,28 miljard euro bij een wisselkoers van 131 yen per euro. Fujifilm zet zich in voor verantwoord milieubeheer en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ga voor meer informatie naar: https://holdings.fujifilm.com/en

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium