Fujifilm lanceert de X-T3: sneller, scherper, slimmer.

Fujifilm lanceert de X-T3: sneller, scherper, slimmer.

In oktober ondergaat de X-Serie een complete upgrade met de nieuwe FUJIFILM X-T3. Dankzij een volledig nieuwe sensor met backlight 26MP X-Trans CMOS 4 en beeldprocessor X-Processor 4 levert de spiegelloze digitale camera uitmuntende beeldkwaliteit. Verder zorgt de aanzienlijke verbetering van de AF-prestaties en burst shooting zonder blackout ervoor dat je moeiteloos bewegende objecten kan volgen, waardoor de X-T3 dé camera bij uitstek is voor videofotografen.

Over de ​X-T3
Met de X-T3 heeft Fujifilm er een vernuft staaltje techniek bij. De vierde generatie van de X-serie pakt uit met een nieuwe sensor en processor, gevoeligere AF-prestaties, verbeterde beeldzoekerprestaties en meer, en is daardoor uitermate geschikt voor o.a. sportfotografie, natuurfotografie en buitenfotografie, zowel bij afzonderlijke beelden als bij een continue opname. De look van de X-T3 doet denken aan traditionele filmcamera’s en wordt gecombineerd met een uiterst praktisch ontwerp, waardoor je aan deze fotoapparatuur nog vele jaren plezier zal beleven. 

Nieuwigheden:

Nieuwe sensor en processor: 
De X-Trans CMOS 4 en de X-processor 4 zorgen voor de hoogste beeldresolutie, de beste kleurweergave en de snelste verwerking in de geschiedenis van de X-serie. Dankzij zijn unieke kleurenfilterreeks houdt de X-Trans CMOS 4 moiré en valse kleuren onder controle. Daarnaast zorgt de verbeterde beeldresolutie en gevoeligheid van ISO160 ervoor dat de FUJIFILM X-T3 geknipt is voor buitenfotografie bij daglicht of voor een bokeh-effect. De nieuwe beeldprocessor voegt dan weer de nieuwe functie “Monochroominstelling” toe voor zachte halftonen, diepe zwarte tonen en prachtige texturen.

Gevoeligere AF-prestaties: 
Doordat er viermaal zoveel fasedetectiepixels zijn, wordt de fasedetectie-AF-zone uitgebreid naar het volledige beeld en kan hij zelfs gebruikt worden voor een object dat zich niet in het midden van het kader bevindt. Het wordt ook mogelijk om bij weinig licht nauwkeurig scherp te stellen, bijvoorbeeld bij nachtfotografie. Verder kan de XT-3 1,5 keer vaker opnieuw scherpstellen en meten, zelfs bij snelle onregelmatige bewegingen zoals in sportfotografie.

Verbeterde beeldzoekerprestaties:
Met de nieuwe “Sportzoekermodus” kan je de bewegingen van een object net buiten het kader volgen en gebruik maken van de kortere blackout-tijd om aan sport- en natuurfotografie te doen. Verder zal je nooit meer een belangrijk fotomoment missen want dankzij de nieuwe “Pre-shoot” functie begint de camera al opnames te maken van zodra de sluiterknop half ingedrukt wordt.

 

Ontwerp, bediening en uitbreidingsmogelijkheden:
De X-T3 erft enkele populaire ontwerpkenmerken van de X-T2, zoals de plaatsing van draaiknoppen aan de bovenkant, een centrale beeldzoeker voor een groter gevoel van stabiliteit en een uiterst comfortabele greep. Verder heeft Fujifilm ook rekening gehouden met de feedback van gebruikers voor een comfortabeler, intuïtiever gebruik van het toestel. De zilvere standaardkleur van de X-T3 is dan weer klassieker in vergelijking met het grafietzilver van de limited edition bij voorgaande modellen. 

Verbeterde videoprestaties:
Dit is de eerste spiegelloze digitale camera ter wereld die in staat is 4K/60P 4:2:0 10bit opnames te maken op een interne SD-kaart. Daarnaast heeft de camera ook een grotere sensor met 4K/60P 4:2:2 10bit HDMI-outputcapaciteit en een leessnelheid die 50% sneller is dan zijn voorgangers. Daarnaast werd de vervorming door een rollende sluiter beperkt om een snel bewegend object vlot te kunnen herbekijken.

Optionele accessoires

  • stofbestendige, waterdichte verticale batterijgrijp VG-XT3 met twee extra batterijen
  • Lederen hoes BLC-XT3 met luxueuze texturen voor het onderste gedeelte van de camera
  • Handgrip MHG-XT3 voor comfortabele houding en beperkte bewegingsonscherpte
  • Coverset CVR-XT3 met o.a. beschermkap voor flitsschoen, verticale batterijgrip en terminal
  • Bedrade afstandsbediening RR-100 met rechte hoek-adapter

 

De X-T3 komt op de markt in de loop van oktober 2018 en is beschikbaar in zwart en zilver. 

Aanbevolen verkoopprijzen :
X-T3 : € 1.499
X-T3 XF 18-55 mm : € 1.899
Beschikbaar vanaf oktober 2018.

Contacteer ons
deborah@talkie.be
deborah@talkie.be
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium