Fujifilm lanceert de X-T100: klein, compact en budgetvriendelijk

Fujifilm lanceert de X-T100: klein, compact en budgetvriendelijk

Fujifilm staat al jarenlang gekend om de uitzonderlijke kwaliteit van hun X Series camera’s, maar een segment van de markt dat altijd een beetje genegeerd werd, waren hun budgetvriendelijke camera’s. Tot nu, want vandaag voegt Fujifilm de X-T100 toe aan zijn portfolio. Een budgetvriendelijke, kleine, maar krachtige camera met een uitstekende beeldkwaliteit zoals we bij de andere Fujifilm X Series camera’s gewend zijn. Deze camera slaat de brug tussen de basic X-A serie en het hogere X Series segment. 

 

De X-T100, Fujifilms jongste telg, vult op verschillende wijzen het gat in de markt. Allereerst geeft het amateurfotografen de kans om een professionele X Series camera aan te kopen met hoog gebruiksgemak voor een kleiner budget. Daarnaast kunnen ook die hard X Series fans hun reeds aangekochte X Series lenzen perfect gebruiken op de X-T100 aangezien deze compatibel is met de iconische en gerenommeerde X-Mount-lensopstelling van Fujifilm.
 

24,2 megapixel Bayer APS-C-sensor
Fujifilm’s X Series werd al meermaals geroemd om zijn uitstekende beeldkwaliteit, en dat is bij deze X-T100 niet anders. Dat heeft onder andere te maken met de geïntegreerde 24,2 megapixel Bayer APS-C-sensor, een sensor die 14 keer groter is dan de sensor in een smartphone. Ook de autofocus is snel en accuraat, zelfs bij slecht licht.
 

Artistieke expressie in een handomdraai
De filmsimulaties zijn een ander krachtig punt van Fujifilm, dat reeds 80 jaar kleurreproductie-technologie toepast. Dankzij deze functie kunnen de kwaliteiten en de sfeer van retro analoge Fujifilm-rolletjes perfect nagebootst worden, zonder dat daar Photoshop bij aan te pas komt. De X-T100 biedt 11 variaties op Fujifilm’s unieke en iconische filmsimulatiemodi en 17 variaties op geavanceerde filters. Daardoor wordt het toevoegen van een vleugje geavanceerde artistieke flair super eenvoudig. 

 

It’s all-in the details
Met zijn slank en retro ontwerp, biedt deze kleine maar krachtige mirrorless digitale camera een breed scala aan functies. En, niet onbelangrijk, ook over het bedieningsgemak is tot in de kleinste puntjes nagedacht, waardoor deze camera een zeer brede mix van gebruikers aanspreekt en bijgevolg de ultieme alledaagse metgezel is. Zo hoef je nooit een moment te missen. Zo zijn de instellingsaanpassingen eenvoudig te bedienen en is de bediening in één stap mogelijk via het functiewiel, de belichtingscompensatieknop en de aanraak en draaifunctie op het Lcd-scherm. 

 

Nieuwe Bluetooth®-technologie voor snelle beeldoverdracht
Met behulp van de nieuwste ingebouwde Bluetooth® low energy-technologie kan de overdracht van beelden snel en eenvoudig gebeuren naar gekoppelde smartphones en tablets. Dit met behulp van de gratis ‘Fujifilm Camera Remote’-app. De overdrachtsfunctie zorgt voor een constante beeldoverdracht, zelfs in de opnamestand, zodat afbeeldingen kunnen worden gedeeld en geüpload binnen een oogopslag. 

 

Looks én brains
De X-T100 bevat alle nieuwe technologie die het gerenommeerde Fujifilm in huis heeft:

 • Slank, retro ontwerp dankzij de geanodiseerde aluminium topcover met coating.
 • Volgt het vertrouwde ontwerp van de populaire X-T-serie van Fujifilm, met drie bedieningsknopjes op de bovenklep.
 • Beschikbaar in twee kleuren: dark silver en black.
 • Uitstekende beeldkwaliteit dankzij zijn 24,2 megapixel Bayer APS-C-sensor in combinatie met de beeldverwerkingsengine om de gerenommeerde fotokwaliteit en iconische kleurreproductietechnologie van Fujifilm te garanderen.
 • Verlengde levensduur van de batterij van maximaal 430 frames.
 • Geavanceerde automatische scèneherkenning dankzij de SR + Auto-modus.
 • Autofocus Intelligent Hybride AF-systeem met gezicht detectie en diverse automatische functies voor extra gebruiksgemak.
 • Nauwkeurige scherpstelling dankzij een nieuw ontwikkeld autofocusalgoritme.
 • Uitgerust met nieuwste Bluetooth®-technologie*, waardoor de overdracht van beelden met vrienden makkelijk en snel kan gebeuren.
 • Weegt slechts 448 g, inclusief SD kaart en batterij **.
 • Inclusief de nieuwste kleine en lichte elektronische FUJINON-zoomlens (XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ) voor een hoge beeldresolutie en uitstekende kleurreproductie, ook bij weinig licht.
 • Een organische EL-zoeker met hoge resolutie en hoge vergroting (0,62x).
 • De 26 lenzen*** uit het uitgebreide lensportfolio van Fujifilm bestrijken een grote brandpuntsafstand van 15 mm tot 1200 mm (equivalent van 35 mm-formaat), inclusief zoom- en prime-lenzen.
 • Compatibel met de iconische en gerespecteerde X-Mount-lensopstelling van Fujifilm, waardoor de camera elk fotografisch onderwerp en genre aankan.
 • Kan geconnecteerd worden met de FUJIFILM instax SP-3 square printer. Zo kunnen gebruikers hun foto's in een handomdraai printen en delen.
 • Voorzien van een in drie richtingen draaiende en kantelbaar Lcd-scherm, waardoor deze camera een ideale optie is voor vloggers.

Aanbevolen verkoopprijzen:
X-T100 Body: € 599. 
X-T100 15-45mm Kit: € 699.

Contacteer ons
Andrew Vassallo Walkie Talkie
Deborah Dekrem Walkie Talkie
Andrew Vassallo Walkie Talkie
Deborah Dekrem Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium