FUJIFILM BRENGT DE GFX100 IR CAMERA UIT:

Infraroodversie legt details bloot voor wetenschap en cultuur

06_Fujifilm_GFX100IR-9906db045105143c.jpg

Met de introductie van de infrarood (IR) versie van de GFX100 grootformaat spiegelloze digitale camera, creëert FUJIFILM een camera op maat voor forensische, wetenschappelijke en culturele toepassingen. Dankzij de infraroodbeelden met 100MP en zelfs 400MP via de nieuwe Pixel Shift Multi-Shot-functie kan je ingewikkelde details binnen een ontwerp of scène onthullen.

Bovenop alle eigenschappen van de GFX100, biedt de GFX100 IR ook:
 

  • Beelden in infraroodspectrum met een waanzinnige resolutie van 100MP en 400MP

Die infraroodbeelden kunnen details onthullen die verborgen blijven voor een gewone digitale camera en het menselijke oog. Dankzij de Pixel Shift Multi-Shot-functie kan je 400MP-beelden maken met ongelooflijke details en weinig tot geen kleurafwijkingen. Die gedetailleerde beelden kunnen een cruciale rol spelen in forensisch onderzoek bij de identificatie van bijvoorbeeld vervalste documenten. 

Ze zijn ook een zegen op vlak van culturele conservering: met deze infraroodbeelden kan je pigmenten analyseren in kunstwerken en historische artefacten - zelfs als ze door ouderdom wat zijn versleten. Onderzoekers kunnen zo kunstwerken evalueren en zelfs informatie mee aan het licht brengen die tot nu toe verborgen bleef. 

  • Speciale filters voor beelden binnen specifieke golflengten

Met de waaier aan infraroodfilters voor de cameralens kan je beelden maken op verschillende golflengten - en zo meerdere details binnen een ontwerp onthullen. Verder kan je met de gepaste filter de GFX100 IR ook gebruiken als een standaard GFX100 om kleurenbeelden te maken die zichtbaar zijn voor het blote oog. 

Tenslotte kan je, wanneer je de camera instelt op een vaste positie en koppelt aan Capture One - of een vergelijkbare compatibele softwaretoepassing, tethered beelden schieten met dezelfde beeldhoek en een eenvoudige capture to output-workflow handhaven voor een maximale efficiëntie.

 

De nieuwe GFX100 IR zal ten vroegste beschikbaar zijn vanaf maart 2021 voor iedereen die de bijhorende gebruikersovereenkomst met specifieke gebruiksvoorwaarden voor de camera ondertekent.
Deze camera zal niet beschikbaar zijn in de winkel, maar kan enkel via FUJIFILM Belgium aangekocht worden door in aanmerking komende bedrijven/instanties.
Prijs op aanvraag.

Daphné Bonami

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be