FrieslandCampina trapt 31ste Voka Open Bedrijvendag op gang

Zuivelspeler viert 150-jarig jubileum en Nutroma’s eerste rPET-fles*

Logo_FrieslandCampina_150years_nourishing_FullColo.png

De Aalterse site van FrieslandCampina mag op zondag 3 oktober de 31ste Voka Open Bedrijvendag officieel openen. Een feestelijk gebeuren in een jubileumjaar waarin de zuivelspeler zijn 150ste verjaardag viert. Als kers op de taart kondigt FrieslandCampina met een nieuw duurzaamheidsinitiatief ook aan dat zijn koffiemelkmerk Nutroma - na 50 jaar in een glazen fles - vanaf die week in een 100% recycleerbare PET-fles* wordt verpakt.

Inge Claerhout, directeur van Voka Open Bedrijvendag: “Sinds 1991 openen elke eerste zondag van oktober honderden Vlaamse bedrijven uit allerlei sectoren hun deuren voor het grote publiek. We zijn verheugd dat FrieslandCampina deelneemt en dit jaar de honneurs mag waarnemen om de kick-off te organiseren, onder het goedkeurend oog van hoogwaardigheidsbekleders als Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits, en Patrick Hoste, eerste schepen van Aalter.

In totaal krijgen bij FrieslandCampina de maximale veilige capaciteit van ruim 2.000 bezoekers de kans om een kijkje te nemen achter de schermen en te ontdekken hoe merken als Campina, Joyvalle, Cécémel, Fristi en Nutroma  er worden verwerkt. Wil je weten hoe de melk van bij de boer tot in jouw koelkast komt? Wil je zien hoe jouw favoriete Cécémel in de nieuwste 100% gerecycleerde verpakking wordt bereid? En wil je zelf ook je steentje bijdragen door het afritsbare jasje correct te recycleren? 

Schrijf je dan in voor een specifiek tijdsslot - om voldoende afstand te garanderen - in een handomdraai met deze digitale reservatietool

In 150 jaar van samenwerkende boeren tot lokaal verankerde multinational  

De eerste kiemen van FrieslandCampina werden geplant in 1871. Toen kozen zelfstandige boeren ervoor om voor het eerst officieel samen te werken. Honderden van die coöperatieven en particuliere bedrijven zijn via samenwerkingen opgenomen tot het huidige FrieslandCampina. Het zuivelbedrijf telt momenteel ruim 11.400 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland en is één van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld

Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina in België: “We zijn gegroeid tot een moderne zuivelondernemingindustrie maar het belang van onze leden-melkveehouders staat na 150 jaar nog steeds voorop. Met ons kwaliteits- en duurzaamheidsprogramma ‘Foqus Planet’ stimuleren we boeren ook om hun bedrijf - op het gebied van CO2-voetafdruk, biodiversiteit en welzijn - stap voor stap verder te verduurzamen. Het gros van de Belgische leden-melkveehouders die melk leveren in Aalter, hebben een boerderij binnen een straal van 30 kilometer. Net als onze medewerkers en klanten betrekken we hen ten volle in de festiviteiten van dit jubileum en deze Open Bedrijvendag.”  

Nutroma na 50 jaar in rPET*: van eenmalig glas naar gerecycleerd plastic 

Sinds deze week wordt de koffiemelk Nutroma voor het eerst in zijn 50-jarig bestaan verpakt in een 100% recycleerbare PET-fles* met een afritsbaar jasje dat consumenten stimuleert om de sleeve te verwijderen. Het kost namelijk veel minder energie om rPET te produceren, vervoeren en recycleren in vergelijking met eenmalig glas. Door deze overgang van eenmalig glas naar rPET bespaart Nutroma  nu minimaal 46% CO2-uitstoot op het verpakkingsmateriaal**. 

Jeroen Van de Broek: “Na de introductie van papieren rietjes en in juni nog het unicum om als eerste Belgische zuivelspeler 100% gerecycleerde PET-flessen te gebruiken voor Cécémel en Fristi, is de eerste 100% recycleerbare fles van Nutroma* een volgende mijlpaal in het verduurzamen van onze verpakkingen. Ook dit initiatief zet onze ambities in de verf om onze verpakkingen volledig circulair te maken tegen 2050. Nieuwsgierigen die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen of na een bezoek vandaag de smaak te pakken hebben gekregen, kan ik alleen maar aanraden om onze 17 vacatures in Aalter, Gent, Lummen en Bornem te bekijken. Wie weet, word jij wel mijn nieuwe collega,” besluit Jeroen Van de Broek.

///

*De rPET-flessen van Nutroma Romig 500ml en 200ml zijn volledig recycleerbaar nadat de sleeve – die niet recycleerbaar is – wordt verwijderd en de dop wordt teruggeplaatst.  De fles bestaat uit 100% gereycleerd materiaal. De dop en sleeve bestaan niet uit gerecycleerd materiaal. 

De rPET-fles (exclusief dop en sleeve) van Nutroma 0% vet 200 ml is gemaakt van 89% gerecycleerd materiaal omdat een extra zuurstofbarrière nodig is om het product dat gevoelig is voor licht, te beschermen. Net als de fles van Nutroma Romig is de fles (exclusief sleeve) 100%  recycleerbaar als de wegwerpinstructie wordt opgevolgd.

** De fles van Nutroma Romig 500 ml heeft een CO2 voetafdruk die 60% lager is dan Nutroma Romig 500 ml in glas. De fles van Nutroma Romig 200 ml heeft een CO2-voetafdruk die 58% lager is dan Nutroma Romig 200 ml in glas. De fles van Nutroma 0% vet 200 ml heeft een CO2 voetafdruk die 46% lager is dan Nutroma 200 ml in glas.

///

Over FrieslandCampina België

FrieslandCampina Belgium N.V. maakt deel uit van Koninklijke FrieslandCampina, een multinationale zuivelonderneming die een belangrijke rol speelt in de dagelijkse voorziening van zuivelproducten met de waardevolle voedingsstoffen uit melk aan miljoenen mensen. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 11.400 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. FrieslandCampina telt in België ongeveer 1.200 werknemers en heeft 5 vestigingen. Naast de commerciële zetel in Gent zijn er vier productielocaties in Aalter, Bornem, Lummen en Genk die zijn gespecialiseerd in de productie van langhoudbare melk en zuiveldranken, room, desserts en kaas.

In het portfolio van FrieslandCampina zitten naast de melkmerken Campina en Joyvalle ook melkbereidingen zoals Cécémel en Fristi. Die laatste twee worden bereid in Aalter. De zuivelproducent is ook bekend van het koffiemelkmerk Nutroma, de vleesvervanger Valess en de kaas Milner. Tenslotte heeft FrieslandCampina met Debic – een zuivelmerk voor chefs, banketbakkers en anderen in de foodservice-markt, en een slimme melkoplossing voor perfect melkschuim genaamd Lattiz, twee submerken voor professionals onder zijn paraplu. Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com.

Over Voka Open Bedrijvendag

Elke eerste zondag van oktober openen sinds 1991 honderden Vlaamse bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren de deuren voor het grote publiek. Met honderdduizenden bezoekers is het event telkens weer een schot in de roos. Na de digitale editie in 2020 vindt er dit jaar een hybride versie plaats waarbij je zowel fysiek als online bedrijven kan bezoeken. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door Roularta Media Group, Vlaams Netwerk van Ondernemingen (Voka), Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), ING en Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo).

 

https://www.openbedrijvendag.be/frieslandcampina-belgium-nv?location=&subject=friesland&postalcode%5B%5D=&wheelchair_accessibility=&tour_type%5B%5D=&theme%5B%5D=

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be