FrieslandCampina investeert opnieuw in duurzame PET-lijn voor productielocatie Aalter

FrieslandCampina investeert opnieuw in duurzame PET-lijn voor productielocatie Aalter

FrieslandCampina investeert in een derde PET-lijn voor zijn vestiging in Aalter. Met deze investering speelt de onderneming in op de toegenomen vraag naar duurzaam verpakte zuivelproducten. De investering in een nieuwe PET-lijn voor duurzame verpakkingen sluit aan bij het door FrieslandCampina eind 2020 gepresenteerde vernieuwde duurzaamheidsprogramma Nourishing a better planet en de ambitie om 100% van onze verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar te hebben tegen 2025.

De nieuwe derde PET-lijn is een volgende stap in FrieslandCampina’s duurzaamheidsstrategie. Ze biedt tevens de mogelijkheid voor commerciële groei, speelt in op veranderende consumentenbehoeftes en beantwoordt de toegenomen vraag naar duurzame verpakkingen. 

Amper een jaar geleden kondigde FrieslandCampina een investering aan in een tweede PET-lijn . Met deze tweede, duurzame rPET-lijn werd het de eerste zuivelproducent in België die 100% recycleerbare (rPET-)flessen introduceerde, een duurzame verpakkingsoplossing. 

Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina in België en Frankrijk: “Duurzaamheid is een prioriteit voor ons bedrijf. De introductie van nieuwe technologieën is wederom een mooie stimulans voor Aalters innovatievermogen en kennisontwikkeling. We zijn ook steeds op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te komen versterken. Bovendien is deze investering en dus de overstap van HDPE naar PET voor ons een stevige, maar heel belangrijke investering. De nieuwe lijn in Aalter kadert binnen het jarenlange duurzame beleid van FrieslandCampina doorheen de hele keten van gras tot glas: zowel op de boerderij, in de productielocaties als voor onze verpakkingen. De investering kadert bovendien binnen de uitgesproken ambitie om 100% van onze verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar te hebben tegen 2025.” 

Duurzame switch: van HDPE naar PET

Dankzij de investering zullen melk- en roomproducten van FrieslandCampina gefaseerd overgaan van een verpakking in HDPE-flessen naar meer milieuvriendelijke PET-flessen, die zo veel mogelijk uit gerecycleerd materiaal bestaan. Daarnaast krijgen alle flessen op termijn ook een meer milieuvriendelijke dop of tethered cap die aan de fles vast blijft zitten om zwerfvuil te voorkomen. 

Verder zullen in Aalter ook hoogwaardige roomproducten voor de professionele B2B-markt in PET worden geproduceerd. Dit om tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde marktvraag van professioneel gebruikers. 

Aalter als Europese draaischijf 

De huidige investering bevestigt eens te meer het strategisch belang van de Aalterse site als Europese draaischijf voor lang houdbare zuiveldranken. Hier worden met name belangrijke lokale merken zoals Campina, Joyvalle, Fristi en Cécémel geproduceerd, maar ook Chocomel - onder andere voor de Nederlandse markt - en het zuivelmerk Yazoo, bestemd voor het Verenigd Koninkrijk. Met deze investering zal in de toekomst ook Debic aan dit portfolio toegevoegd worden voor Europa en Azië. 

Duurzaamheid een van de strategische prioriteiten

Duurzaamheid is een van de vier strategische prioriteiten van FrieslandCampina. Met het programma Nourishing a better planet werkt het bedrijf aan duurzaamheid in de volle breedte (denk aan klimaat, biodiversiteit, goede voeding en recycleerbare verpakkingen) met als einddoel in 2050 netto klimaatneutraal te zijn en bovendien de groeiende wereldbevolking te kunnen blijven voorzien van goede voeding.

///

Over FrieslandCampina België

FrieslandCampina Belgium N.V. maakt deel uit van Koninklijke FrieslandCampina, een multinationale zuivelonderneming die een belangrijke rol speelt in de dagelijkse voorziening van zuivelproducten met de waardevolle voedingsstoffen uit melk aan miljoenen mensen. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 16.995 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. FrieslandCampina telt in België ongeveer 1.250 werknemers en heeft 4 vestigingen. Naast de commerciële zetel in Gent zijn er drie productielocaties in Aalter, Bornem en Lummen die zijn gespecialiseerd in de productie van lang houdbare melk en zuiveldranken, room en desserts.

In het portfolio van FrieslandCampina zitten naast de melkmerken Campina en Joyvalle ook merken van melkbereidingen zoals Cécémel en Fristi. De zuivelproducent is ook bekend van het koffiemelkmerk Nutroma, de vleesvervanger Valess en de kaas Milner. Tenslotte heeft FrieslandCampina ook twee merken voor professionals onder zijn paraplu: enerzijds Debic – een zuivelmerk voor chefs, banketbakkers en anderen in de foodservice-markt, en anderzijds Lattiz, een slimme melkoplossing voor perfect melkschuim.

Dit jaar viert FrieslandCampina zijn 150-jarig coöperatief jubileum, een heel bijzondere mijlpaal! De coöperatieve geschiedenis van FrieslandCampina gaat terug tot 1871.

Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com.

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium