FrieslandCampina investeert in Aalterse productielijn voor 100% gerecycleerde PET-flessen

Zuivelonderneming vermijdt jaarlijks 1,9 miljoen kilo plastic op weg naar circulariteit

06-frieslandcampina-corporate.jpg

FrieslandCampina investeert fors in een hoogtechnologische en duurzame rPet-lijn voor zijn vestiging in Aalter. Hierdoor wordt FrieslandCampina de eerste zuivelproducent in België die 100% recycleerbare (rPET-)flessen, een duurzame verpakkingsoplossing, introduceert. De Oost-Vlaamse fabriek, die dagelijks omgerekend ongeveer 1.500.000 flessen melkdranken verwerkt, zoekt dankzij deze investering ook een 20-tal extra medewerkers.

Duurzaamheid van gras tot glas

Deze investering bevestigt opnieuw FrieslandCampina’s ambitie om duurzamer te worden doorheen de hele keten: zowel op de boerderij, de productielocaties als tot bij de consument thuis op tafel of onderweg. Dankzij hoogintelligente en milieuvriendelijke machines kan FrieslandCampina dit jaar al ruim 125 miljoen bestaande PET-flessen van 20% gerecycleerd plastic omzetten tot 100% gerecycleerd materiaal. Met dat volledig gerecycleerd materiaal vermijdt het zuivelbedrijf zo ook elk jaar zo’n extra 1,9 miljoen kilogram nieuw plastic.

Concreet investeert FrieslandCampina nu in een state-of-the-art PET-productielijn die zuiniger, energie-efficiënter is en in meer flesformaten vult dan andere PET-lijnen: goed voor 95 miljoen extra flessen per jaar en bovendien meer flexibiliteit om in te spelen op consumentenbehoeften.

Gepland: 100% circulariteit en 20 extra medewerkers

Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina in België: “We kunnen de hele keten alleen verduurzamen door grote stappen te zetten in alle aspecten van onze keten, waaronder ook onze productie. We zetten in onze productielocatie in Aalter al jaren sterk in op water- en energiezuinigheid, en op duurzame verpakkingen. Na de papieren rietjes voor onze portieverpakkingen en duurzamere biobased kartonverpakkingen, zet FrieslandCampina nu met de 100% gerecycleerde PET-fles een nieuwe stap in zijn ambitie om verpakkingen volledig circulair te maken tegen 2050.” 

“Aalter is onze Europese draaischijf voor lang houdbare zuiveldranken en verwerkt dagelijks 1.500.000 liter melkdranken in fles – ook in gerecycleerde PET-flessen van onder andere Cécémel en Fristi, goed voor jaarlijks 500.000.000 liter melkdranken of 200 volle olympische zwembaden. In het kader van deze investering zoeken we nog een 20-tal nieuwe collega’s in Aalter die duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel dragen,” besluit Jeroen Van de Broek.

Gerecycleerde PET (rPET): wat is dat precies?

In de strijd tegen wegwerpplastic verplicht Europa producenten van drankflessen - waaronder PET-flessen - om tegen 2030 enkel flessen van minstens 30% gerecycleerd materiaal te gebruiken. Een percentage dat FrieslandCampina met 100% rPET nu ruimschoots overschrijdt. 

Wist je dat rPet ...

Een gereïncarneerde fles is die bestaat uit ‘oude’ PET-flessen?
Staat voor ‘gerecycleerde PET’, de afkorting van de kunststof polyethyleentereftalaat?
100% rechtstreeks recycleerbaar is tot voedselverpakking?
Milieuvriendelijker is dan glas omdat het minder materiaal, energie en transport vraagt?

 

Over FrieslandCampina België

FrieslandCampina Belgium N.V. maakt deel uit van Koninklijke FrieslandCampina, een multinationale zuivelonderneming die een belangrijke rol speelt in de dagelijkse voorziening van zuivelproducten met de waardevolle voedingsstoffen uit melk aan miljoenen mensen. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 11.400 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. FrieslandCampina telt in België ongeveer 1.500 werknemers en heeft 5 vestigingen. Naast de commerciële zetel in Gent zijn er vier productielocaties in Aalter, Bornem, Lummen en Genk die zijn gespecialiseerd in de productie van langhoudbare melk en zuiveldranken, room, desserten en kaas.

In het portfolio van FrieslandCampina zitten naast de melkmerken Campina en Joyvalle ook melkbereidingen zoals Cécémel, Fristi en Yazoo. Die laatste drie worden bereid in Aalter en zijn naast de Belgische markt ook bestemd voor Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije. De zuivelproducent is ook bekend van het koffiemelkmerk Nutroma, de vleesvervanger Valess en de kaas Milner. Tenslotte heeft FrieslandCampina met Debic – een zuivelmerk voor chefs, banketbakkers en anderen in de foodservice-markt, en een slimme melkoplossing voor perfect melkschuim genaamd Lattiz, twee submerken voor professionals onder zijn paraplu. Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com.

 

 

 

 

 

Download hier beelden in hoge resolutie.https://press.talkie.be/en/dir/friesland-campina

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be