Foodsaver zet voedselverspilling schaakmat

Foodsaver zet voedselverspilling schaakmat

Een heerlijke maaltijd gekookt maar de hoeveelheden overschat? Met pijn in het hart die heerlijke steak moeten weggooien? Of gewoon al een lading heerlijke etenswaren ingeslagen voor de komende werkweek? Vermijd voedselverspilling met de vacumeermachine FoodSaver FSV005 Profi Lineen de bijhorende Fresh Food Containers! Houd je producten extra lang vers en roep voedselverspilling een halt toe! Draag jij ook je steentje bij?

Food waste

Wist je dat maar liefst één derde van de wereldwijde voedselproductie uiteindelijk in de vuilbak belandt? Cijfers waar je niet naast kan kijken. Iets waar jaarlijks op 16 oktober aandacht aan geschonken wordt tijdens Wereldvoedseldag. Met Foodsaver kan je efficiënter je steentje bijdragen om om voedselverspilling tegen te gaan. De FoodSaver FSV005 Profi Line vacumeermachine biedt de mogelijkheid om groenten, fruit, vis, vlees, noten, koffiebonen en zo goed als elk ander soort voedingswaren luchtledig te bewaren. Naast het tot vijf maal verlengen van de houdbaarheid en versheid heeft het vacuüm trekken van bereid of onbereid eten nog tal van voordelen: het eten behoudt zijn oorspronkelijke geur en textuur, het blijft vrij van bacteriën en vriesbrand in de diepvries is onmogelijk. Met de handige Fresh Food Containers trek je ook met één druk op de knop de inhoud van de vershouddoos vacuüm. Het voorhanden hebben van verse producten tijdens het koken wordt een echt plezier!

Sealen is winnen!

Hoe werkt de Foodsaver FSV005 Profi Line dan precies? Om je product te sealen steek je het in de zak, plaats je de open zijde in de vacuümkamer en sluit je het toestel tot de vergrendeling dicht klikt. Vervolgens kies je de juiste voedsel- en snelheidsinstelling, druk je op de seal knop et voilà, zodra de lampjes doven kan jij jouw vacuüm getrokken product in de koelkast of de diepvriezer bewaren (bekijk ook hier de video). Gedaan dus met regelmatig naar de winkel gaan want met Foodsaver hoef jij in de toekomst maar één keer per week boodschappen te doen. Meer tijd voor andere leuke experimenten in de keuken! Ook daar kunnen de FoodSaver producten een handje helpen. Wist je dat als je een marinade vacumeert dit slechts een half uur moet trekken in plaats van een hele nacht? En dat je een stuk vlees ook ‘sous vide’ (gevacumeerd) in water kan garen om een perfecte cuisson te bekomen? Erna even kort dichtschroeien en je hebt een stuk vlees waar je gasten van zullen watertanden!

Delicaat voedsel vacumeren met de Fresh Food Containers

Maar ook aan zij die hun crackers, koekjes of chips nog wat langer vers en krokant willen houden, denkt FoodSaver. Het nieuwe gamma Fresh Food Containers is dé oplossing voor ‘delicaat’ voedsel. In combinatie met deze dozen biedt de FoodSaver FSV005 Profi Line nog een tweede functie aan: vacumeer je voedseldozen individueel door deze simpelweg met een slangetje aan het toestel te koppelen. Even genoeg van die grote zak muesli? Stop de inhoud in een Fresh Food Container, vacumeer en zet even weg tot je er weer zin in hebt. Simpeler kan het toch niet?

Ben jij ook helemaal tegen food waste? Laat je stem horen op Wereldvoedseldag op 16 oktober met de hashtag #nofoodwaste en werk samen met Foodsaver mee tegen voedselverspilling!

Productinformatie FoodSaver
FSV005 Profi Line:

  • Automatische vacuüm- en sealfunctie
  • Ingebouwde rolhouder en snijder
  • Eenvoudig vergrendelmechanisme
  • Functie ‘Alleen sealen’ en ‘Vochtig/Droog’
  • 3 snelheidsstanden
  • Pulsfunctie
  • Uitneembaar vaatwasmachinebestendig lekbakje
  • Makkelijk rechtopstaand op te bergen om plaats te sparen (zie foto rechts)
  • De richtprijs voor de Foodsaver FSV005 Profi Line is € 199
  • De FoodSaver FSV005 Profi Line en andere FoodSaver producten zijn beschikbaar in de betere speciaalzaak.

 

 

Over IT&M
IT&M is specialist in hoogwaardige keukenapparatuur voor zowel de professional als de consument en vertegenwoordigt een aantal bekende producenten van keukenapparatuur in de Benelux. IT&M richt zich vanuit haar vestiging in Eindhoven op de betere kookwinkels, speciaalzaken en een aantal kwaliteitsketens.

Wil je meer weten over IT&M? Neem een kijkje op hun websiteFacebookpagina of Youtubekanaal voor meer informatie over hun producten en allerhande leuke receptjes.

Voor extra vragen, beeldmateriaal of interviews, aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Walkie Talkie - Alexis Bracke
alexis@talkie.be
0032 473 63 48 20

Contacteer ons
Alexis Bracke Walkie Talkie NV
Alexis Bracke Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium