Feestelijk aperitieven met een vleugje bruiswater

Feestelijk aperitieven met een vleugje bruiswater

>> Slanke alternatieven voor alcoholische feestdrankjes
>> Perfect voor de eindejaarfeesten 
>> GROHE Blue Home als uitgelezen partner in crime

De feestdagen zijn in zicht en daar horen onlosmakend lekkere drankjes bij. GROHE stelt enkele unieke cocktails en mocktails voor om jouw familie en/of vrienden dit eindejaar aangenaam te verrassen. Elk drankje wordt uiteraard perfect op smaak gebracht door GROHE Blue Home gefilterd en gekoeld plat of bruisend water. We sorteerden ze alvast voor elke cocktail- en mocktail liefhebber.

VOOR COCKTAILLIEFHEBBERS

Be Italiano Be Aperitivo (Erica Rossi Wood*ing Bar)
Dit heb je nodig:

  • 40 ml bittere amaro likeur
  • 30 ml bittere vermouth
  • 6 druppels vanille en kastanje extract
  • GROHE Blue bruiswater
  • Rozenextract (in een spray)
  • Rozenblaadjes ter garnering

Zo gemaakt:

  1. Schud de ingrediënten met ijs gedurende 20 seconden in een cocktail shaker en zeef nadien in een dun Gobet glas
  2. Werk af met een scheutje GROHE Blue bruisend water
  3. Spray het rozenextract op het oppervlak van de drank en garneer met witte rozenblaadjes.

 

 

Voor de mocktail liefhebber

 

Red mocktail 
Dit heb je nodig:

  • 10 ml limoensap
  • 40 ml bloedsinaasappelsap
  • 20 ml GROHE Blue bruisend water
  • Takje tijm, plakje bloedsinaasappel ter garnering

Voor de siroop:
Twee takjes tijm, 2 cm gember, snuifje kaneel, 150 g bruine suiker, 150 ml GROHE Blue water

Zo gemaakt:

  • Bereid eerst de siroop door alle ingrediënten in een pan te doen en aan de kook te brengen, laat afkoelen en rust gedurende een uur zodat de tijm de siroop verzadigt.
  • Zeef de vaste stukken eruit met behulp van een fijne zeef.  
  • Vul een glas met ijs en voeg 10 ml van de gezeefde siroop, 20 ml GROHE Blue bruisend water, het limoen- en bloedsinaasappelsap toe.
  • Roer de drank zachtjes met een lepel en garneer met een plakje bloedsinaasappel en wat takjes tijm.
  • Tip: cocktailliefhebbers kunnen 20 ml gin toevoegen i.p.v. 20 ml GROHE Blue bruisend water

 

 

 

Rasperry mocktail (Roger van Damme – Het Gebaar)
Dit heb je nodig:

  • 25 ml frambozenpuree 
  • 25 ml violette siroop
  • 20 ml rietsuikersiroop
  • 35 ml limoensoep
  • 35 ml GROHE Blue bruiswater

Zo gemaakt:

  1. Mix de frambozenpuree, violette siroop, rietsuikersiroop, limoensap en een kwart kopje koud water in een blender tot een gladde massa. 
  2. Breng de gladde massa over naar een luchtdichte container, dek af en laat afkoelen tot het koud is.
  3. Veeg het schuim van de gladde massa. Giet in een glas gevuld met ijs en werk af met bruisend GROHE Blue water.
  4. Roer zachtjes om zodat de smaken met elkaar mengen en voeg een takje munt toe. 

 

 

 

Aan tafel! Flavored water als perfecte afwisseling voor wijn
Dit heb je nodig:

BLUE® HYDRATION

  • 1l GROHE Blue water 
  • Handvol blauwe bessen, handvol frambozen

GREEN HYDRATION

  • 1l GROHE Blue water
  • 1-3 stengels van kruiden naar keuze: basilicum, salie, tijm, rozemarijn.
  • 2-3 schijfjes komkommer

YELLOW HYDRATION

  • 1l GROHE Blue water                                                
  • Sap van een halve citroen
  • 2 schijfjes citroen
  • 3 schijfjes gember

Zo gemaakt:

  1. Vul een grote karaf of grote kan met GROHE Blue water
  2. Voeg de ingrediënten toe en laat ze een paar minuten intrekken.

 

Foto's © Magnus Pettersson 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium