Skip to Content
Fantasie aan de macht bij gloednieuw cultuurconcept 'Nacht van de Verbeelding'

Fantasie aan de macht bij gloednieuw cultuurconcept 'Nacht van de Verbeelding'

In de nacht van 4 op 5 oktober 2019 worden verschillende locaties in centrum Gent getransformeerd tot een vrijplaats voor artiesten. Tijdens de gloednieuwe nocturne 'Nacht van de Verbeelding' worden het S.M.A.K, het MSK, de Floraliënhal, de Leopoldskazerne en het Citadelpark bezet met unieke kunstwerken, installaties, concerten en performances.

Gent Festival van Vlaanderen komt met een nieuw cultuurconcept. In het kunstenhart van Gent gaat dit najaar de Nacht van de Verbeelding door. Op de nacht van 4 op 5 oktober 2019 wordt het gebied rond de Citadelsite, met toonaangevende musea als MSK, S.M.A.K., maar ook de trotse Plantentuin, Floraliënhal en Leopoldskazerne, omgetoverd tot een vrijplaats voor artiesten uit diverse kunstdomeinen.

"De schilder in het museum, de muzikant in de concertzaal, de danser in het ballet. In onze hoofden bouwen we voortdurend kamers met gesloten deuren. Maar in onze hoofden kunnen we die deuren met evenveel gemak ook opengooien. Tijdens de Nacht creëren we die nieuwe wereld van open deuren, waarbij er schildermuziek ontstaat, of dansbouw, of misschien wel lichtfilosofie. Onze verbeelding mag dicteren!"
Veerle Simoens, directeur Gent Festival van Vlaanderen

Wat zie jij dat ik niet zie? 
De Nacht van de Verbeelding zet volop in op — hoe kan het ook anders!  verbeelding. We vergeten vaak dat verbeelding en fantasie levenslange gaven zijn. De baseline van het event 'Wat zie jij dat ik niet zie' wil onze rechterhersenhelft prikkelen, de kant die we vooral gebruiken om creativiteit, fantasie, ritme en gevoel uit te drukken.

Tijdens de Nacht van de Verbeelding ontstaat een 'ideale wereld' waarin alle kunstvormen elkaar omarmen en de grens tussen realiteit en verbeelding voor één avond vervaagt. 

Van poëzie en ballet tot klassiek en techno 
Net zoals bij verbeelding is ook het programma van de Nacht van de Verbeelding divers: poëzie, literatuur, concerten, visionaire kunstwerken, choreografieën,... Anything goes! Genot door de perfecte balans tussen digitale klanken en de sublieme a capella zang wordt gegarandeerd door I Eat the Sun and Drink the Rain van Vocalconsort Berlin. De heerlijke muzikale vertelling van Sheherazade vrààgt om een originele pas-de-deux. Ervaar de nostalgie van de blokkendoos en creëer samen met Conrad Willems een nieuwe sculptuur. Kunstenaar Vincent Glowinski verandert zijn lichaam dan weer in een levensecht penseel en zorgt voor een betoverend lichtspektakel. 

Ontdek het volledige programma vanaf 13 augustus op nachtvandeverbeelding.gent 

“Verbeelding is de grondstof van een museum, voor het publiek en de kunstenaars. Voor de Nacht van de Verbeelding zet S.M.A.K. dan ook graag de deuren open. Tussen de kunstwerken van het museum wordt een tapijt van klank en muziek geweven.”
Philippe Van Cauteren, artistiek directeur S.M.A.K.

“Kunst als bron van verbeelding en reflectie: zo zit het letterlijk ingebed in de missie van het MSK. In onze zalen vinden tijdens de Nacht van de Verbeelding creatieve geesten inspiratie, zetten filosofen zich aan het denken, opent kunst gesprekken, overbruggen we samen de denkbeeldige grenzen tussen beeldende kunst, muziek en het woord.”
Cathérine Verleysen, directeur MSK

DOWNLOAD BEELDMATERIAAL IN HOGE RESOLUTIE: http://press.talkie.be/nl/dir/nacht-van-de-verbeelding

DOWNLOAD VOLLEDIG PERSDOSSIER: http://press.talkie.be/nl/dir/nacht-van-de-verbeelding

Praktisch

www.nachtvandeverbeelding.gent
4 oktober 2019 - van 19h17 tot 1h30

Citadelsite
MSK - S.M.A.K. - Plantentuin - Floraliënhal - Leopoldskazerne

Tickets via nachtvandeverbeelding.gent
33 euro - 16,50 euro (-26 jaar)

Contacteer ons
Lotte De Wilde Walkie Talkie
Charlotte Marron Walkie Talkie
Lotte De Wilde Walkie Talkie
Charlotte Marron Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium