FACTORY X by FUJIFILM - Big in Japan - zondag 20 oktober

FACTORY X by FUJIFILM - Big in Japan - zondag 20 oktober

Factory X by FUJIFILM, hét foto-evenement van het jaar voor amateurs en pro fotografen, draait dit jaar rond het thema “Big in Japan”. Factory X vindt plaats in het unieke en fotogenieke Kanal in Brussel en is GRATIS toegankelijk. Bovendien kan je je programma op maat samenstellen volgens je persoonlijke interesses. Er zijn diverse interactieve workshops, demo’s en lezingen alsook knappe fotogenieke animatie die de verschillende facetten van fotografie belichten. Kijk je al uit om naar de unieke ervaringen van Carl De Keyzer te luisteren of sta je te popelen om creatief aan de slag te gaan met Everyday Marta? Moet je nog een camerakeuze maken, ben je reeds trotse bezitter van een FUJIFILM camera of werk je al een tijdje met een ander merk? Op zondag 20 oktober word je hoe dan ook ondergedompeld in de wondere X Series wereld van FUJIFILM. Aarzel niet en registreer je nu! 

Haal alles uit je camera
FUJIFILM FACTORY X biedt je workshops/demo's en lezingen, begeleiding en tonnen inspiratie dankzij de FUJIFILM X-Photographers, en enkele zeer interessante gastsprekers.  De FUJIFILM X-Photographers zullen je tijdens de workshops en demo's handige tips & tricks bezorgen, die je helpen om nog meer uit je (X Series) camera te halen. Een selectie van hun foto's zal ook tentoongesteld worden tijdens dit event. 

Japans kader
De Kruitfabriek in Vilvoorde wordt dit jaar ingeruild voor Kanal in Brussel, een bijzonder gebouw, en bovendien een super fotogenieke locatie met veel natuurlijk licht. Het thema van Factory X is dit jaar "Big in Japan" en dus zal Kanal voor de gelegenheid gehuld worden in een Japans kleedje, een knipoog naar FUJIFILMs oorsprong.  Naast de interessante FUJIFILM foto-activiteiten krijg je de unieke kans om dit gebouw van binnen te bewonderen - voor het binnenkort enkele jaren sluit voor een grondige renovatie-, een ware parel voor de industriële architectuur- en urbex fans.

Verder zal er ook een technical desk zijn waar bezoekers terecht kunnen met kleine en grote technische vragen. Het volledige aanbod aan GFX en X Series camera's en lenzen zal tevens aanwezig zijn voor een Touch & Try

 

Gepersonaliseerd programma
Het leuke aan deze dag is dat je volgens je interesses je eigen dagindeling kunt samenstellen naargelang de workshops en lezingen die je wenst te volgen. Doorheen de dag staan er diverse workshops en lezingen gepland waar je bij kan aansluiten. Start je dag met de inspirerende lezing van Carl De Keyzer over zijn reis en werk in Noord-Korea. Of laat je meeslepen door het boeiende verhaal van de Franse fotograaf Eric Bouvet. X-Photographer Tom Museeuw en Nanja Massy geven samen een interactieve introductie over de samenwerking tussen een fotograaf en een make-up artieste voor headshots. Stylingtips krijg je dan weer van Anne-Catherine Gerets voor alles wat interieurfotografie betreft, terwijl Pieter D'hoop je de beste foodshots leert. Elodie Deceuninck eindigt de dag met een leerrijke lezing voor wie met huwelijksfotografie bezig is.

Verder laat FUJIFILM ook hun X-Photographers aan het woord tijdens verschillende workshops en lezingen. Kortom, er is voor elk wat wils!

Check hieronder in een notendop het programma:
Voor bijkomende informatie kan je terecht op factoryxbyfujifilm.be.

Workshops & demo's (tickets verplicht - max. 2 per persoon!):

 • X-Photographer Tom Museeuw - Tegenlicht is het mooiste licht: Tijdens deze demo leert Tom je kijken naar het aanwezige licht en krijg je tal van praktische tips om mooiere portretten te maken.
 • X-Photographer Ioannis Tsouloulis - Ins & outs van de FUJIFILM GFX toestellen: Deze workshop is geschikt voor iedereen met een basiskennis fotografie die interesse heeft in of in het bezit is van een FUJIFILM GFX camera en bestaat uit drie delen. In deel 1 demonstreert Ioannis enkele foto's die hij met de GFX50R, GFX50S en GFX100 gemaakt heeft en geeft uitleg over hoe die tot stand gekomen zijn. Vervolgens geeft hij een kort overzicht van de technische kenmerken en de instellingen van de GFX50R, GFX50S en GFX100. Er wordt afgesloten met een vragenronde.
 • X-Photographer Bert Stephani - Creatieve urban portretten: In deze workshop ga je samen met X-Photographer Bert Stephani en een model op zoek naar verrassend licht, coole achtergronden en creatieve composities in het fotogenieke Kanal.
 • X-Photographer Pieter D'hoop - Foodfotografie, de basics: Tijdens deze korte demo leert X-Photographer Pieter D’Hoop je de basics van foodfotografie. Een ideaal moment voor (food)bloggers om een kijkje te komen nemen en zelf aan de slag te gaan!
 • X-Photographer Piet Van den Eynde - Edgy flash shoot met FUJIFILM: Tijdens deze demo zal X-Photographer en flitslichtexpert Piet Van den Eynde je door de set-up en postproductie van een dramatisch ogend flash lit portret leiden. 
 • X-Photographer Tom Museeuw - Continue lichtbronnen op locatie: Tom is fervent gebruiker van continue lichtbronnen en zal zijn ervaring aan de hand van praktische voorbeelden tonen.
 • Tom Museeuw & Nanja Massy - Headshots voor modelportfolio's en de kracht van make-up: Tom bespreekt en toont een paar belichtingsopstellingen die hij vaak gebruikt bij het fotograferen van modelportfolio’s. Make-up artieste Nanja Massy zorgt voor een professionele look bij het model. Samen tonen ze de kracht van make-up aan en bespreken ze de zaken waar je moet op letten bij het opmaken van een portfolio.
 • Everyday Marta - Foodstyling: Zit jij te watertanden als je foto’s van smakelijke gerechten online of in magazines ziet? Heb je altijd al willen leren hoe je eten op de mooiste manier kan presenteren? Tijdens deze workshop leer je de essentie van foodstyling.
 • Anne-Catherine Gerets - Stylingtips voor interieurfotografie: In deze presentatie doet Anne-Catherine Gerets – beter bekend als “Anne-Catherine Clo Clo” – al haar stylingtips uit de doeken. Deze lezing is interessant voor fotografen die zich meer willen toespitsen op styling, maar ook voor fotografen die vaak met stylistes samenwerken. 

Lezingen (tickets niet verplicht):

 • X-Photographer Piet Van den Eynde - Capture One versus Lightroom: Een vergelijking van twee van de meest gerenommeerde Raw Converters: Capture One en Lightroom. 
 • Willem Wernsen - Street photography: Tijdens zijn lezing vertelt Willem over zijn werk aan de hand van een selectie foto’s uit zijn archief en recent werk, illustreert hij zijn werkwijze en geeft hij tips over hoe je die kan toepassen in je eigen fotografie.
 • Carl De Keyzer - DPR Korea Grand Tour:  In een boeiend relaas vertelt magnum-fotograaf Carl De Keyzer over het werk dat hij voor DPRK (Koryo Tours in Beijing) maakte, dat tevens gepubliceerd werd in zijn laatste boek.
 • Olivier Polet - Big in Belgium: In zijn lezing ‘Big in Belgium’ laat Olivier Polet je ontdekken wat zijn aanpak is voor de brede waaier aan onderwerpen die hij fotografeert.
 • Eric Bouvet - 4 Decennia van persfotografie: In deze lezing wil Eric Bouvet aantonen dat je visie als fotograaf doorheen de jaren sterk evolueert, mede door je persoonlijke cultuur, gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in je leven alsook de mensen die je doorheen de tijd ontmoet hebt.
 • Jonathan Debeer (iso800) - The right tool for the job: Altijd al willen weten welke FUJIFILM camera’s geschikt zijn voor de verschillende soorten fotografie en video? Jonathan deelt zijn professionele ervaringen met jou!
 • Virginie Nguyen Hoan - De wereld van fotoreportages: Virginie vertelt in deze lezing over hoe je een fotoreportage voorbereidt, hoe je hiermee een verhaal tot leven kan brengen en hoe je de intimiteit van de mensen die je fotografeert kan bewaren. 
 • Elodie Deceuninck - huwelijksfotografie: Gaande van het contact met de klant en de belangrijke zaken die je moet weten voor de grote dag, tot materiaalkeuze en prijsvaststelling, Elodie geeft jou dé tips inzake huwelijksfotografie.
 •  

Factory X-perts (tickets niet verplicht):

 • X-Photographer Ioannis Tsouloulis - Big in FUJIFILM gear
 • David Lambot (Monsieur Caméra) - Big in video
 • René Delbar - Big in technique

Minnano Photo Expo
FUJIFILM roept bovendien alle fotograafliefhebbers op om hun eigen foto in te zenden. Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt die tijdens FACTORY X aan de hand van een tentoonstelling voor iedereen (minnano) zal worden gepresenteerd. Dus laat je talenten zien en wie weet kan het publiek binnenkort jouw foto skills bewonderen in Kanal. Elke deelnemer krijgt een gratis fotoprint van 20 x 30 cm aangeboden van zijn/haar ingezonden foto. 

Details:

 • BIG IN JAPAN - FACTORY X by FUJIFILM
 • Datum: zondag 20 oktober 2018
 • Van 09:30 uur tot 18 uur
 • Locatie: Kanal Brussel (routebeplanner)

Inschrijven voor de verschillende workshops kan via factoryxbyfujifilm.be. Lezingen zijn vrij toegankelijk na voorafgaande registratie voor het event.

Meer info: factoryxbyfujifilm.be

Contacteer ons
Daphné Bonami
Daphné Bonami
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium