Extreem flexibel en intuïtief: de nieuwe inductiekookplaten van Miele

Extreem flexibel en intuïtief: de nieuwe inductiekookplaten van Miele

  • Potten en pannen schuiven moeiteloos over het keramische glas
  • Veelzijdige combinaties met afzonderlijke modules
Hét neusje van de zalm wat betreft kookplaten: 'full surface'-inductie voor ongebreidelde vrijheid in de keuken. Tot zes potten, pannen en zelfs stoofpannen kunnen overal op de kookplaat worden gezet en verschoven. Bovendien is inductie sneller, verbruikt het weinig elektriciteit en is het keramische glas gemakkelijk schoon te maken. De topmodellen bij de Generation 7000-kookplaten van Miele hebben al deze voordelen in huis. Nog twee pluspunten: dankzij het nieuwe printproces zijn potten en pannen geluidloos te verschuiven over het oppervlak van de kookplaat. De kookringen verhuizen in dat geval automatisch met de pan mee.

Hoeveel potten en pannen gaat u gebruiken, hoe groot mogen ze zijn en hoe schikt u ze het best op uw kookplaat? Het antwoord op dit soort vragen hangt sterk af van het recept, van het aantal porties ... en vaak ook van persoonlijke voorkeuren. Koken doet u nooit hetzelfde, maar door hun vaste ringen beperken de meeste kookplaten wel waar u potten en pannen kunt zetten. Dankzij de 'full surface'-inductieplaten van Miele is dat voorgoed verleden tijd: over een breedte van maximaal 90 cm kunt u tot zes potten en pannen op het volledige oppervlak van uw kookplaat zetten en zelfs verschuiven. De 'full surface'-kookplaten van Miele passen zich aan de kok aan, niet andersom.

De SmartSelect-bediening is bovendien handig en intuïtief. Met één vinger activeert en regelt u alle instellingen van de kookplaat. Wanneer u een pot of pan op het keramische glas zet, kunt u dicht bij de pan het vermogen van de kookplaat selecteren.

Bedieningspatenten aangevraagd
Voor elke extra pot of pan die u op de keramische kookplaat zet, verschijnen cijfers. Wanneer u het kookgerei verschuift, verhuizen de overeenstemmende knoppen en instellingen gewoon mee. Miele heeft ondertussen een patent aangevraagd voor deze slimme herkenningstechnologie. De nieuwe SilentMove-functie van de topmodellen verzekert dan weer dat potten en pannen geen geluid maken bij het verschuiven. Bij deze modellen zitten de geprinte details aan de onderkant van het keramische glas, terwijl ze gewoonlijk aan de bovenkant te vinden zijn. Daarvoor maakt Miele gebruik van een bijzonder geavanceerde, transparante keramische glasplaat met een elegante en minimalistische look. De geprinte details vallen dus helemaal niet op. Bovendien worden de cijfers en andere signalen in het wit weergegeven (SmartSelect White). De 'full surface'-inductiekookplaten zijn 60, 80 of 90 cm breed.

Verschillende combinatieopties en verbindingsmogelijkheden
Met de lancering van de nieuwe 'full surface'-kookplaten komt de nieuwe KM 7000-generatie opzetten, die ook conventionele inductiekookplaten met vaste kookringen onder handen zal nemen. Zo goed als alle kookplaten kunnen via wifi verbinding maken met de Miele@mobile app en bijna alle modellen zijn uitgerust met de befaamde Con@ctivity-functie. Al meer dan tien jaar maakt die het mogelijk om de afzuigkappen van Miele te regelen via de kookplaten. Met een standaarddiepte van 52 cm vallen de randloze modellen ook moeiteloos te combineren met producten uit het modulaire SmartLine-assortiment. Een wok, teppanyaki en downdraft-dampkap zijn de ideale aanvulling voor een keuken naar úw smaak.

Download hier beelden in hoge resolutie

Over Miele
Miele is een internationale fabrikant van premium huishoudtoestellen op het gebied van keukentoestellen (ovens, stoomovens, kookplaten, vaatwassers, koeltoestellen,…), was- en droogautomaten en stofzuigers voor huishoudelijk gebruik. Daarnaast produceert het bedrijf ook afwasautomaten, was- en droogautomaten voor professioneel gebruik en reinigingsmachines, desinfectie- en sterilisatietoestellen voor de medische sector (Miele Professional).

Miele, opgericht in 1899, heeft in juni 2018 een globale jaaromzet bereikt van 4,1 miljard euro en stelt wereldwijd 20.100 medewerkers te werk, van wie 205 in België. Miele is vertegenwoordigd met eigen verkoopkantoren en via importeurs in 92 landen. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in het Duitse Gütersloh (Westfalen). In België is Miele gevestigd in Mollem bij Asse. Kijk voor meer informatie op miele.be of blijf op de hoogte via Facebook of Instagram.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium