Extra wereldtoppers voor sportfestival WILL

Nafi Thiam, Cadel Evans, Elise Mertens, Pieter Timmers, Yves Lampaert, Eline Berings, Cédric Dumont, Tia Hellebaut, Thomas Van der Plaetsen, Stephanie Scheirlynck, … Deze klinkende topnamen zijn amper een kleine greep uit het volledige aanbod aan internationale toppers dat langskomt tijdens WILL, het gloednieuw sportevent voor elke sporter dit najaar in Kortrijk Xpo.

Dit is WILL:

  • Het event voor elke sporter
  • Sportfestival dat inspireert, informeert en motiveert
  • Met internationale topsporters en professionals als keynote speakers
  • Ga naar huis met een concreet plan om je prestaties te verbeteren
  • Voor zowel startende sporters als diehards
  • 27 en 28 oktober 2018 in Kortrijk Xpo.

Een event als WILL, dat meerdere doelgroepen van sporters aanspreekt én meerdere sporten belicht is uniek in zijn soort. Niet enkel ervaren sporters worden er warm ontvangen, ook startende sportievelingen zijn welkom en zelfs in de brede zin van het woord ‘iedereen die beweging en gezonde voeding bovenaan de agenda zet’.
Op WILL komt alles aan bod wat is gerelateerd aan sport & sportprestaties. Startende sporters zitten vaak met vragen over sportschema’s of voeding wanneer ze een competitief doel in het vooruitzicht stellen, maar ook ervaren sporters vragen zich even goed af of er nog tools zijn om vooruitgang te kunnen boeken. Na een bezoek aan WILL vertrekt elke sporter ongetwijfeld met één duidelijke motivatie: zichzelf nog verder fysiek en mentaal verbeteren!

Klinkende keynote speakers tijdens WILL
Gedurende twee dagen wil dit unieke event als ‘congress-festival’ alle actieve sporters triggeren: met informatie, inspiratie en motivatie. In een dynamische en sportieve setting zullen de bezoekers producten kunnen bekijken, bijleren van coaches & artsen of helemaal ondergedompeld worden door de verhalen van de professionele topsporters! Het blijft bovendien niet bij kijken en luisteren. De WILL-bezoeker kan ook zelf aan de slag in clinics, workshops en demosessies.


Topatleten uit verschillende disciplines zullen volop voor inspiratie zorgen en hun verhaal brengen ‘live on stage’: welke traingingsschema’s volgen zij, hoe gaan zij om met tegenslagen of hoe laten zij zich concreet begeleiden? Maar ook professionele coaches, artsen of begeleiders delen hun inzichten met het publiek rond vier thema’s: prestaties neerzetten, voeding en gezondheid, weerbaarheid en blessurepreventie.


Linde MerckpoelStijn Vlaeminck en Sammy Neyrinck zijn de hosts van dienst op 27 en 28
oktober. Zij zullen volgende klinkende namen uit de sportwereld interviewen:

PERFORMANCE: meerkampster Nafi Thiam, triatleet Jan Frodeno, tenniskampioene Elise Mertens, Olympisch hoogspringkampioene Tia Hellebaut, Professor Toegepaste Fysiologie aan de Universiteit van Exester en begeleider van de Nike two-hour marathon Andrew Jones, coach van wereldkampioenen Paul Van Den Bosche, wereldtopper lange afstandlopen Koen Naert, coach van het Belgisch Davis Cup Team Johan Van Herck, voormalig basketballer en sportexpert Tomas Van Den Spiegel, vegan topsporter Frans Claes, triatleet Kenneth Vandendriessche, vermoeidheidsexpert en auteur van ‘Rusten is het nieuwe sporten’ Jef Geys.

FOOD & HEALTH: topsportdiëtiste van topsporters als o.a. Greg Van Avermaet en
Wout Van Aert: Stephanie Scheirlynck.

WILL POWER: Olympisch zwemkampioen Pieter Timmers, Red Bull stuntman en coach Cedric Dumont, meerkamper Thomas Van der Plaetsen, sport -en prestatiepsycholoog Jef Brouwers, sportcoach en innovatieve performance- consultant Henk Kraaijenhof, sportpsycholoog en mental coach Michaël Verschaeve.

PSYCHICAL POWER: Servaas Bingé, hoofdarts bij wielerploeg Lotto-Soudal en
auteur van ‘Nooit meer naar de dokter’, en Prof. Dr. Johan Bellemans, orthopedisch
chirurg gespecialiseerd in knieoperaties en sportblessures, hoofd medisch team
BOIC op de Olympische Spelen in Rio.

“Onze main stage is een inspiratieplatform. De sprekers die er zullen passeren en de producten en coaches die je er kunt ontdekken maken er een prestigieus en internationaal sportfestival van.” Matthias Lievens, spokesperson WILL.

Goed gevuld programma
Naast de vele interessante inzichten die de aanwezige professionals zullen bieden, maakt WILL ook ruimte voor dynamische doe- & praktijksessies in de do-booths en testzones. Innoverende trainingsessies of nieuw ontwikkelde sportproducten zullen er ter plaatse kunnen uitgetest worden. Ook innovatieve snufjes zoals wearables en neurologische tools zullen terug te vinden zijn op de festivalvloer.
Tijdens één-op-één sessies kan de sporter zelfs advies op maat krijgen of zijn conditieniveau in kaart laten brengen. Ook testen of screenings zoals lactaattesten, loopanalyse, bikefitting, vetmeting, enz.. kunnen (aan een goedkoper tarief dan gewoonlijk) op WILL worden afgenomen.

“Sport, en zeker duursporten, is een echte trend. Nog nooit waren er zoveel marathonlopers of triatleten. Maar ook in het zwemmen, voetbal of talloze andere sporttakken, worden tegenwoordig volledig nieuwe trainingsinzichten toegepast. Alle sporters die dus geënthousiasmeerd willen worden bieden we met dit evenement een uniek platform. Als ‘congres-festival’ is het uniek in zijn soort en zet het sporten en het leveren van sterke sportprestaties voor een breed publiek op een innovatieve manier in de markt.” Saskia Soete De Boosere, Kortrijk Xpo. 

Sporters van diverse niveaus welkom
WILL helpt mensen uit vier categorieën zichzelf verder te ontwikkelen:

1. Mensen voor wie bewegen ‘de nieuwe manier van zijn’ is. Ze zijn niet per se geïnteresseerd in competitie of wedstrijden, maar zijn anderzijds érg gemotiveerd om een gezond lichaam én een goede conditie te bereiken.

2. Gemotiveerde starters. Ze zijn net gestart met sporten of hebben grote sportplannen of doelen vooropgesteld.

3. Ambitieuze en geïnteresseerde (duur-)sporters. Dit zijn de ‘diehards’ met al heel wat sportervaring. Ze zijn actief in sportclubs en willen zichzelf verder pushen qua prestaties, tijden, rankings….

4. Sportprofessionals. Coaches, dokters, physio- & sporttherapeuten en voedingsexperts die hun kennis en motivatie verder willen ontwikkelen.

Over WILL


“WE WILL IMPROVE YOUR SPORTS PERFORMANCE. WE WILL INSPIRE, INFORM AND MOTIVATE THOSE WHO AIM HIGHER”.

WILL inspireert, informeert en motiveert sporters en iedereen die bewegen en gezonde voeding bovenaan de agenda zet. Bezoekers ontdekken er de nieuwe ontwikkelingen op vlak van sport: zowel producten als inzichten in training, voeding, mentale sterkte en blessurepreventie komen aan bod. Daarnaast zijn er heel wat toegankelijke tests die aspirerende sporters ter plaatse kunnen doen of actieve sport- & doe-workshops die kunnen mee gevolgd worden.
Op het einde van de dag vertrekt elke bezoeker dankzij WILL’s inspiratie, informatie en motivatie met één doel: zichzelf verder sportief verbeteren.

Wanneer?
27 en 28 oktober 2018
09.00 u. – 18.00 u.

Waar?
Kortrijk Xpo – hall 4

Toegangsprijs
+18 jaar € 32,50
- 18 jaar € 25,50
€ 40 aan de deur
Tickets zijn twee dagen geldig op 27 en 28 oktober


Download hier beelden.

Follow WILL op hun website, Facebook en Instagram.

 

Contacteer ons
Deborah Dekrem Walkie Talkie NV
Marie Lemaître Walkie Talkie NV
Deborah Dekrem Walkie Talkie NV
Marie Lemaître Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium