EXPO: van weide tot wei

De smaak van Belgisch vakmanschap

Ergens in West-Vlaamse velden vind je Sint-Jozef, een kaas- & boterfabriek uit het interbellum. In deze fabriek liggen de roots van Passendale. De kaasmakerij draaide vanaf 1932 tot 1948 op volle toeren. In 1948 werd de kaas- en boterfabriek echter te klein voor de familie Donck (de oprichters) en kochten ze vervolgens een brasserie in de Statiestraat van Passendale om de kaasmakerij verder te exploiteren. Wanneer je St-Jozef bezoekt, ervaar je de geur van passie en Belgisch vakmanschap nog! Om de 85ste verjaardag te vieren van deze kaasmakerij rolt het de rode loper uit. Op vrijdag 30 juni opent een unieke tentoonstelling met ongezien beeldmateriaal, een retrocinema en authentieke heemkundige objecten uit het kaasverleden. De expo brengt de rijke geschiedenis van “De Oude Kaasmakerij” en van Passendale, een 100 % Belgisch product, helemaal terug tot leven.

Je wordt er verrast met 85 jaar geschiedenis, vakmanschap, weetjes en anekdotes over de kaasmakerij van Passendale en zijn gepassioneerde medewerkers. Deze passie smaak je nog steeds! Passendale, de halfharde, authentieke kaas in de vorm van een boerenbrood wordt tot op vandaag ambachtelijk en met liefde voor het vak bereid. Benieuwd naar hoe dat in zijn werk gaat? Tot en met donderdag 30 november kan je deze expo bezoeken.

Verwen je graag je smaakpapillen? Vanaf augustus worden er ook diverse interactieve workshops georganiseerd waar liefhebbers kunnen genieten van smakelijke kaas- en biercombinaties. Ook voor kinderen zijn er leuke en leerrijke activiteiten voorzien. Ze kunnen er eigenhandig kaas en brood leren maken en nadien hun zelfgemaakte boterhammen op smullen. 

Praktische info expo

Waar: Kaasmuseum “De Oude Kaasmakerij”,Graventafelstraat 48 A, 8980 Passendale

Wanneer: tijdens schoolvakanties 7 op 7 open. September, oktober & november : woensdag t.e.m. vrijdag: 10u00 tot 17u00. Op zaterdag en zondag: 14u00 – 18u00.

Praktische info workshops

Hou de website van “De Oude Kaasmakerij” in het oog voor alle details, data en tarieven.

 

Voor meer info, beelden of interviews kan je terecht bij:
Sara De Bruyne
sara@talkie.be
+32 491 370 393

Over Savencia
De kaasmakerij van Passendale ontwikkelt en produceert Belgische harde kazen. Sinds 1932 is de kaasmakerij van Passendale er altijd in geslaagd zijn authenticiteit te behouden door de originele recepten en de natuurlijke methodes van rijping, die van oudsher gebruikt worden, steeds te respecteren. Daarnaast gebruikt de kaasmakerij ook steeds 100% Belgische melk.

De Kaasmakerij Passendale behoort tot Savencia Fromage & Dairy, een onafhankelijk familiebedrijf, gericht op specialiteiten met een toegevoegde waarde. Savencia Fromage & Dairy stelt meer dan 19.000 mensen te werk in 29 landen en heeft een zakencijfer van €4,6 MIA. In hun merkenportefeuille heeft Savencia Fromage & Dairy een groot aantal kaasspecialiteiten zoals o.a. Passendale, Père Joseph, Caprice des Dieux, Chavroux, Chaumes, Le Rustique en St. Moret. Voor meer informatie kan u terecht op www.savencia-fromagedairy.com.

Contacteer ons
Sara De Bruyne Walkie Talkie
Sara De Bruyne Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium