EXPERIENCE ANTWERP: AMBITIEUS BOEKINGSPLATFORM VAN ANTWERPSE BODEM

BOEK RONDLEIDINGEN EN GEGIDSTE WANDELINGEN IN ANTWERPEN IN ENKELE KLIKS

DenAntwerpenaar-Groenplaats-9900000000079e3c.jpg

Vandaag 23 december 2020 wordt ‘Experience Antwerp’ gelanceerd: een portaalsite waarop men in slechts enkele kliks een brede waaier aan rondleidingen en gegidste wandelingen kan boeken in de Scheldestad. In de loop van 2021 wordt het online platform verder uitgebreid met de mogelijkheid tot het aankopen van tickets voor  toeristische belevingen, culturele activiteiten en evenementen en op langere termijn zelfs culinaire uitjes en hotels. 'Experience Antwerp' ontpopt zich zo tot een boekingsplatform van eigen bodem.

Antwerpen is hip & happening! En dat bruisende (stads)leven wordt meer dan ooit weerspiegeld in 'Experience Antwerp', een gloednieuw online platform waar men in enkele kliks een resem gegidste wandelingen en rondleidingen in (en rond) de diamantstad kan boeken. 'Experience Antwerp' wordt een ode aan Antwerpen en zal mensen efficiënt wegwijs maken door de diverse troeven die de stad rijk is: van obligatoire stops en culturele instituten tot must-visit plekken en onmisbare doe-tips. ‘Experience Antwerp’ neemt hierbij de fakkel over van Visit Antwerpen wat betreft de gidsenwerking, maar deze twee partijen gaan nauw samen te werk om de stad naar een nog hoger toeristisch niveau te tillen.

"We zijn heel erg trots om deze fakkel over te nemen van Visit Antwerpen. De gidsen zijn een vat vol wijsheid over de stad met interessante verhalen en weetjes over Antwerpen, over zijn rijke geschiedenis maar even goed over alles wat er nu leeft in de stad. De gidsen zijn de beste ambassadeurs van onze stad en we kijken uit naar een fijne samenwerking."
- Mats Raes, Managing partner Experience Antwerp 

Antwerpen op de kaart

De focus van ‘Experience Antwerp’ ligt bij de start op (unieke) gegidste stadswandelingen en rondleidingen in samenwerking met de Antwerpse stedelijke musea en de Antwerpse Stadsgidsen. In de loop van volgend jaar wordt 'Experience Antwerp' uitgebreid met extra toeristische activiteiten, waar het belevingsparcours in het vernieuwde Het Steen er eentje van is. Ook recreatieve belevingen zoals concerten, evenementen en tijdelijke expo’s kunnen later aan bod komen op het platform. In de laatste fase worden ook culinaire uitjes en hotels betrokken om het aanbod te vervolledigen.

Dankzij 'Experience Antwerp' kunnen bezoekers in de toekomst in een handomdraai hun trip naar Antwerpen plannen en afhandelen op één digitale plek. Het ultieme doel? De koekenstad nog meer op de kaart zetten als unieke toeristische trekpleister én ruimte creëren om nieuwe (lokale) initiatieven een duwtje in de rug te geven.

"Ik verwacht veel van 'Experience Antwerp', en geloof dat het initiatief een belangrijke en duurzame bijdrage zal leveren aan het toeristische, culturele en economische weefsel van de stad."
Koen Kennis, Schepen voor Toerisme

 'Experience Antwerp' is vanaf vandaag 23 december 2020 te bezoeken via www.experienceantwerp.be. 

KLIK HIER VOOR BEELDEN IN HOGE RESOLUTIE

MEER INFO OVER EXPERIENCE ANTWERP

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be