Eva Janssens viert honderd jaar vakmanschap met Belgische bridal capsulecollectie "aimée"

Eva Janssens viert honderd jaar vakmanschap met Belgische bridal capsulecollectie "aimée"

Honderd jaar, zo lang baant de familie Janssens zich een weg door het woelige modelandschap met hun atelier gespecialiseerd in bruids- en luxekleding op maat. Met vallen, opstaan, maar vooral: met resoluut hun hart voor de kleermakersstiel te volgen. Sinds 1919 kan je er terecht voor hoogkwalitatieve stoffen en vandaag ontwerpt de vierde generatie ook luxekleding op maat, waaronder handgemaakte bruidsjurken. Eva Janssens eert een eeuw vakmanschap met een bruidscapsulecollectie die couture en prêt-à-porter met elkaar verzoent.  De collectie verzamelt het beste van huis Janssens: speelsheid en variatie, luxueuze stoffen en perfecte afwerking, know-how en bevlogenheid.
 

Een eeuw Belgisch vakmanschap

Eva Janssens ontwierp talloze handgemaakte bruidsjurken sinds ze in 2008 in de zaak van haar ouders stapte. Hand- en maatwerk is haar ‘amor’, haar stiel. Naast kleding op maat creëert Eva ook bruids- en feestkledij op maat, met zorg voor detail en de onberispelijke kwaliteit van de materialen, met een indrukwekkende keuze stoffen en een eigenzinnige final touch. Maar lang niet iedereen durft carte blanche te geven of weet glashelder hoe dé jurk eruit moet zien. Na veel denk- en schetswerk lanceert Eva om 100 jaar Janssens te vieren een capsulecollectie "aimée" die maatwerk en prêt-à-porter met elkaar verzoent. 

"aimée" - handgemaakt in Gent

aimée staat voor 10 handgemaakte silhouetten, elk met een eigen naam en persoonlijkheid. Het mooie is dat elk stuk een naam kreeg van een bruid die Eva de afgelopen jaren wist te beroeren. Omdat de ensembles uit meerdere stukken bestaan, kan er eindeloos gevarieerd en zelfs gepersonaliseerd worden naar eigen smaak en goesting. De losse top van Nina met de kleurrijke rok van Aude, de romantische body met pailletten van Pauline met de sexy overjurk van Keira, enzovoort.


“De silhouetten zijn genoemd naar vrouwen die me geraakt hebben met hun lach, stijl of kracht. Daarom zitten er zowel romantische als meer down-to-earth stukken bij, maar ook geometrische lijnen en uitgesproken vrouwelijkheid, strakke vormen en losse plooien. Het spel van verbergen en onthullen is aanwezig: mijn ontwerpen benadrukken vrouwelijke contouren in hun mooiste vorm, juist door ze niet bloot te geven. Hoe minder je onthult, hoe meer mensen kunnen gissen.”


KEIRA

Verleidelijke eerbaarheid – body uit 2 plissélagen met fonkelende tule, en applicaties in Franse kant ter hoogte van de borst – dubbele rok: een plissérok die soepel doorvalt tot op de enkel, en een uitbundige, volumineuze tulerok. Door één van beide rokken uit te doen, transformeert de look volledig. Zo is deze jurk helemaal anders overdag dan tijdens het dansfeest, of tijdens de burgerlijke trouw dan tijdens het feest.   

AUDE

Speelse variatie op de klassieke prinsessenjurk – strakke blush crop top met open rug, uitgevoerd in paillettenstof  - ondgedwongen rok uit 4 verschillende kleuren tule in verschillende lagen en verschillende lengtes

HANNE

Symbiose van geometrie en vrouwelijkheid– jurk uit zwaarder vallende en toch soepele witte crêpe zijde, strak gesneden met een American neck line die de taille en heupen prachtig definieert.

NINA

Koninklijke bruidsjurk nieuwe stijl – losse, niet gecentreerde en eenvoudige satijn zijdetop met diepe uitsnijding op de rug en als decolleté, volgt de vorm van het lichaam zonder letterlijk op de huid te zitten – geraffineerde plooirok uitgewerkt in weelderige guipurekant.

MARIE

Puur en eenvoudig – nijlgroene enkellange jurk in tulezijde met boothals, kimonomouw, wikkeleffect en grote split vooraan – kan zowel voor een bruid die kiest voor eenvoud, als voor de mama of de bruidsmeisjes. 

JOLIEN

Frisse romantiek – ijswitte transparante corsage met geappliceerde pareltjes en bloemetjes – op het eerste zicht ingetogen sneeuwwitte rok uit drie lagen: onder cloqué zijde met bloemenpatroon, daarboven twee lagen gefronste zijden tule die het onderliggende bloemenpatroon tegelijk verbergt en benadrukt terwijl de stof beweegt.

AUDREY

Weelderig en spannend - schuimwitte jurk in crêpezijde met diepe decolleté vooraan en achteraan, en een kort uitlopende sleep, waarin de vrouwelijke vormen nadrukkelijk tot uiting komen – in de taille kan een organza rok met geborduurd bloemenpatroon vastgehaakt worden, die de soepele bewegingen van jurk en lichaam beklemtoont.

PAULINE

Romantische sensualiteit – body uit twee verschillende lagen kant: onder transparante Chantillykant, daarboven geappliceerde tule, afgewerkt met tule strikmouwtjes waar parels opgenaaid worden voor een subtiel glanseffect – rok uit 3 stoffen: zijde organza, polyamide tule en zijdetule. De combinatie van deze stoffen creëert een statisch effect, waardoor de contouren van het lichaam mooi afgelijnd worden.

NATHALIE

Minimalistisch – ivoorkleurige jurk met het accent op de taille – bovenstuk in twee stoffen: crêpe zijde en geometrische kant; door de strakke, open lijn van de hals en de rug wordt de aandacht naar de rug getrokken– rok uitgevoerd in zware zijde die in vloerende lijnen rond de benen valt met een subtiel uitlopende sleep.

MYRIAM

Verfijnde glamour -  champagnekleurige body uit twee lagen: fijne Chantillykant, daarboven Milanese kant met subtiel aangebrachte pailletten met een kapmouwtje – champagnekleurige tulerok uit drie lagen van gelijke lengte, waarin details verwerkt zijn uit dezelfde Chantillykant als in de body wordt verwerkt.


Een afspraak met Eva start met een koffie, een goede babbel en het bespreken van de foto’s die de klant meebrengt. Met schetsboek, lintmeter en speldenkussens in de hand begeleidt de getalenteerde designer je naar een uniek kledingstuk dat je enkele weken later trots kan dragen.


“De perfecte trouwjurk begint bij jezelf zijn. Veel bruiden zijn op zoek naar dat ideaalbeeld en soms ligt dat te ver van wie ze echt zijn. Ik vraag iedereen om foto’s mee te brengen van wat ze mooi vinden zonder na te denken over wat er wel of niet bij hun figuur past. Het is dan mijn job om alles samen te brengen tot een mooi geheel en om te zeggen wat wel en niet gaat. Billen kunnen trouwens nooit te breed zijn om een aansluitende jurk te dragen”.

Eva heeft een eigen collectie sjaals en bijpassende wollige pulletjes, naast hand-picked lingerie, tassen, haaraccessoires en schoenen om de look compleet te maken.

“Wie denkt dat op maat onbetaalbaar is, die moet maar eens langskomen. Ze zullen verrast zijn”, glimlacht Eva. Ik werk telkens volgens smaak en budget en je hoeft zeker geen fortuin neer te tellen voor een droomjurk. Mijn werk is pas geslaagd wanneer ik iemand met glinsterende ogen naar buiten zie wandelen”.


Over Janssens Fabrics & Tailoring
Grootvader Remi Janssens uit Deynze reed in 1919 rond met de allereerste Ford T waarmee hij van deur tot deur allerhande Belgische kleerstoffen verkocht. Honderd jaar later heeft Janssens zich ontpopt tot een atelier voor mode à la carte, geleid door de jongste rij, Eva Janssens. Eva groeide op in het bruisende atelier van haar (groot)ouders, waar ze haar ogen de kost gaf en de eerste knepen van het vak leerde. Na een opleiding modetechnologie aan de Hogeschool Gent ging Eva in de leer bij Belgische modehuis Natan en besloot ze resoluut om verder te schrijven aan het verhaal van haar ouders. Expertise en innovativiteit vinden elkaar in Eva's uitzonderlijke ontwerpen, die ze met scherp oog voor detail realiseert. Janssens Fabrics & Tailoring bevindt zich anno 2019 op de Korenlei in het kloppende hart van Gent. Meer info op: http://www.janssens.gent/

Contacteer ons
Justine Seynhaeve Walkie Talkie NV
Justine Seynhaeve Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium