Enig in zijn soort: WILL, het event voor elke sporter

Enig in zijn soort: WILL, het event voor elke sporter

“We WILL improve your sports performance. We WILL inspire, inform and motivate those who aim higher". Met deze sterke duiding werd het gloed-nieuwe sportevent WILL gelanceerd dat op 27 en 28 oktober plaatsvindt in Kortrijk Xpo. 

Op WILL komt alles aan bod wat gerelateerd is aan sport & sportprestaties. Niet enkel ervaren sporters worden warm ontvangen, ook startende sportievelingen zijn welkom en zelfs in de brede zin van het woord ‘iedereen die beweging en gezonde voeding bovenaan de agenda zet’. Gedurende twee dagen wil dit unieke event als een soort van ‘congress-festival’ alle actieve sporters triggeren: met informatie, inspiratie en motivatie! In een dynamische en sportieve setting zullen de bezoekers producten kunnen bekijken, bijleren van coaches & artsen of helemaal ondergedompeld worden door de verhalen van de professionele topsporters.

Actieve topatleten uit verschillende disciplines zullen volop voor inspiratie zorgen en hun verhaal ‘live on stage’ brengen: welke traingingsschema’s volgen zij, hoe gaan zij om met tegenslagen of hoe laten zij zich concreet begeleiden? Maar ook professionele coaches, artsen of begeleiders delen hun inzichten met het publiek rond vier thema’s: prestaties neerzetten, mentale sterkte, voedingsschema’s en blessurepreventie. Uiteraard kunnen  de nieuwste producten of –technologieën niet ontbreken en zullen dus de meest innovatieve snufjes (denk wearables of neurologische tools) ook terug te vinden zijn op de festivalvloer.  

 

Waarom WILL

Een event als WILL, dat meerdere doelgroepen van sporters aanspreekt én meerdere sporten belicht is enig in zijn soort.Niet enkel startende sporters zitten vaak met vragen over sport-schema’s of voeding wanneer ze een competitief doel in het vooruitzicht stellen, ervaren sporters vragen zich even goed af of er nog tools zijn om vooruitgang te kunnen boeken.Na een bezoek aan WILL vertrekt elke sporter ongetwijfeld met één duidelijke motivatiezichzelf nog verder fysiek en mentaal verbeteren!

 

Goed gevuld programma

Nafi Thiam het startschot van deze sportieve tweedaagse. Naast de vele interessante professionele inzichten, maakt WILL ook voldoende ruimte voor dynamische doe- en praktijksessies in de do-booths en testzones. 

Innoverende trainingsessies of nieuw ontwikkelde sportproducten zullen er ter plaatse kunnen uitgetest worden. Tijdens één-op-één sessies kan de sporter zelfs advies op maat krijgen of zijn conditieniveau in kaart brengen. Ook testen of screenings kunnen op WILL worden afgenomen zoals lactaattesten, loopanalyse, bikefitting, vetmeting,...

“Onze main stage is een inspiratieplatform. De sprekers die er zullen passeren en de producten en coaches die je er kunt ontdekken maken er een prestigieus en internationaal sportfestival van,” legt Matthias Lievens, spokesperson van WILL uit.

“Sport, en zeker duursporten, is een echte trend. Nog nooit waren er zoveel marathon-lopers of triatleten. Maar ook in het zwemmen, voetbal of talloze andere sporttakken, worden tegenwoordig volledig nieuwe trainingsinzichten toegepast. Alle sporters die dus geënthousiasmeerd willen worden bieden we met dit evenement een uniek platform. Als ‘congress-festival’ is het enig in zijn soort en zet het sporten en het leveren van sterke sportprestaties voor een breed publiek op een innovatieve manier in de markt,” aldus Saskia Soete De Boosere, General Manager van Kortrijk Xpo.

 

Sporters van diverse niveaus welkom

WILL helpt sporters zichzelf verder te ontwikkelen. Daarom richten wij ons tot sporters uit volgende categorieën:

 1. Mensen voor wie bewegen ‘de nieuwe manier van zijn’ is.
  Ze zijn niet per se geïnteresseerd in  competitie of wedstrijden, maar zijn anderzijds érg gemotiveerd om een gezond lichaam én een goede conditie te bereiken.

 2. Gemotiveerde starters.
  Ze zijn net gestart met sporten of hebben grote sportplannen of doelen vooropgesteld.

 3. Ambitieuze en geïnteresseerde (duur-)sporters.
  Dit zijn de ‘diehards’ met al heel wat sportervaring . Ze zijn actief in sportclubs en willen zichzelf verder pushen qua prestaties, tijden, rankings….

 4. Sportprofessionals.
  Coaches, physio- & sport-therapeuten en voedingsexperts die hun kennis en motivatie verder willen ontwikkelen. 

 

Klinkende keynote speakers

Tijdens WILL kunnen de bezoekers boeiende lezingen van inspirerende keynote speakers volgen. Zo bevestigden reeds volgende klinkende namen :

 • Bij de atleten:  meerkampers Nafi Thiam & Thomas Van Der Plaetsen, triatleet Jan Frodeno en zwemmer Pieter Timmers.

 • Bij de artsen en academici:
  Andrew Jones, Professor Toegepaste Fysiologie aan de Universiteit van Exester en begeleider van de Nike two-hour marathon. Maar ook Servaas Bingé, hoofdarts bij wielerploeg Lotto-Soudal en auteur van ‘Nooit meer naar de dokter’.

 • Bij de coaches en professionele begeleiders: Red Bull stuntman en coach Cédric Dumont, coach Paul Vandenbosche en  topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck die topsporters als Greg Van Avermaet en Wout Van Aert begeleidt. 

 

Over WILL

WILL inspireert, informeert en motiveert sporters en iedereen die bewegen en gezonde voeding bovenaan de agenda zet. Bezoekers ontdekken er de nieuwe ontwikkelingen op vlak van sport: zowel producten  als inzichten in training, voeding, mentale sterkte en blessurepreventie komen aan bod. Daarnaast zijn er heel wat toegankelijke tests die aspirerende sporters ter plaatse kunnen doen of actieve sport- & doe-workshops die kunnen mee gevolgd worden.

Op het einde van de dag vertrekt elke bezoeker dankzij WILL’s inspiratie, informatie en motivatie met één doel: zichzelf verder sportief verbeteren.

Wanneer?
27 & 28 oktober 2018
09.00 u. – 18.00 u.

Waar?
Kortrijk Xpo – hall 4

Toegangsprijs
€ 30 online presales ticket (admin kost niet inbegrepen)
€ 20 online -18year ticket  (admin kost niet inbegrepen)
€ 40 aan de deur
Tickets zijn geldig voor 2 dagen

Follow WILL:
Willsports.be
#willsports2018
Instagram: @willsports.be
Facebook: willsports.be

Contacteer ons
Deborah Dekrem Walkie Talkie
Marie Lemaître Walkie Talkie
Deborah Dekrem Walkie Talkie
Marie Lemaître Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium