“Energy for life” voor Make a Splash!,de impact één jaar na datum

“Energy for life” voor Make a Splash!,de impact één jaar na datum

Via het project 'Make a Splash' van LIXIL en UNICEF helpt GROHE mee onderbedeelde gemeenschappen in Nigeria en Indonesië toegang aan toiletten en sanitaire voorzieningen

  • GROHE, een merk van LIXIL, draagt in het kader van zijn partnerschapsactiviteiten 1,2 miljoen euro bij. Dit bedrag werd ingezameld met zijn campagne 'Energy for Life'.
  • ​​​​​​​In Nigeria alleen al zullen daardoor meer dan 1,75 miljoen mensen eenvoudiger toegang krijgen tot betere sanitaire en hygiënische faciliteiten.
  • In Indonesië komt de campagne hygiëneprogramma's ten goede, waardoor zowat 250.000 mensen makkelijker zullen kunnen beschikken over veilig beheerde toiletten, vooral aan de rand van de steden. Naarmate het initiatief meer voet aan de grond krijgt, zullen nog veel meer inwoners hiervan gebruik kunnen maken

 

Naar het toilet gaan en de handen wassen is voor de meesten onder ons volkomen normaal. We doen het zonder erbij stil te staan. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen: 1,69 miljard mensen over de hele wereld hebben geen toegang tot deze sanitaire basisvoorzieningen, 494 miljoen mensen ontlasten zich regelmatig in de openlucht1 , en 30 procent van de wereldbevolking heeft thuis geen zeep en stromend water om de handen te wassen.

Vorig jaar liep de 'Energy for Life' campagne van GROHE in dertien landen in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika2. Van elk douchesysteem en elke thermostaatkraan die het bedrijf tijdens deze actie verkocht, ging 1 euro naar het project 'Make a Splash' van UNICEF en LIXIL. In totaal werd 1,2 miljoen euro bijeengebracht. Dat bedrag gaat rechtstreeks naar partnerschapsactiviteiten ter ondersteuning van onderbedeelde gemeenschappen in Nigeria en Indonesië. GROHE helpt daarbij concreet de toegang tot veilig beheerde sanitaire basisvoorzieningen en hygiënische faciliteiten te verbeteren.

Story image

Toegang tot sanitaire basisvoorzieningen en een betere hygiëne ondersteunen in Nigeria

77,8 miljoen mensen in Nigeria zich in de openlucht ontlasten of alleen over slechte sanitaire voorzieningen beschikken. Vorig jaar werd het 'Make a Splash' partnerschapsproject uitgebreid naar Nigeria. De federale regering daar heeft aangekondigd dat ze ernaar streeft om het land tegen 2025 open defecation free (ODF) te maken. UNICEF staat achter die inspanningen om openbare ontlasting tegen te gaan. De organisatie maakt gemeenschappen en gezinnen ervan bewust dat een goede hygiëne cruciaal is, en biedt zo 1,5 miljoen mensen betere toegang tot schone toiletten en een plek om hun handen te wassen. UNICEF zal ook samen met de regering werken aan uitvoerige hygiëneprogramma's, zodat steeds meer consumenten toegang krijgen tot producten en diensten op dat vlak. Daardoor zullen de hygiënische mogelijkheden van nog eens 250.000 mensen erop vooruitgaan.

Oplossingen ontwikkelen voor veilig beheerde sanitaire voorzieningen in Indonesië

In Indonesië heeft 80 procent van de gezinnen toegang tot sanitaire basisvoorzieningen. Maar minder dan 1 op de 10 Indonesiërs maakt gebruik van veilig beheerde toiletten3.  De 'Make a Splash' partnerschapsactiviteiten die in Indonesië uitgerold worden, dienen als een katalysator om tegemoet te komen aan de behoeften van het land. Het doel is meer veilige sanitaire voorzieningen ter beschikking te stellen door geschikte oplossingen en systemen uit te werken, en door de privésector nauwer bij deze kwestie te betrekken. Dankzij de bijdrage van GROHE aan het 'Make a Splash' project zullen tot wel 250.000 mensen toegang krijgen tot veilig beheerde toiletten. Naarmate de oplossingen getest, bewezen en concreet gerealiseerd worden, kunnen GROHE en UNICEF via 'Make a Splash' nog veel meer Indonesiërs snel toegang geven tot veilige sanitaire voorzieningen.

Story image

Het 'Make a Splash' partnerschapsinitiatief werd gelanceerd in 2018 en stoelt op gedeelde waarden. UNICEF zet zich in om gezonde toiletgewoonten te stimuleren en sanitaire voorzieningen te verbeteren. LIXIL bouwt voort op die inspanningen met zijn betaalbare SATO producten, die makkelijk verkrijgbaar zijn. De actie veranderde het leven van 2,9 miljoen mensen en werd in 2021 uitgebreid naar 6 landen.  Daartoe behoren 3 van 's werelds dichtstbevolkte staten: Nigeria, Indonesië en India.

 

“Bij LIXIL zijn we trots op ons globale partnerschap met UNICEF en de 'Energy for Life' campagne van GROHE. De samenwerking heeft een onmiddellijke en duurzame impact op het leven van honderdduizenden mensen in Nigeria en Indonesië. Zich moeten ontlasten in de openlucht en onveilige sanitaire voorzieningen zijn voor de meerderheid van de bevolking daar de harde realiteit.  Water speelt een centrale rol in onze activiteiten, en als mondiale leider op vlak van complete badkamer- en keukenoplossingen dragen we bij aan de zesde duurzaamheidsdoelstelling van de VN. We zijn erop gebrand om onze expertise te delen en een positieve verandering te realiseren, zodat iedereen waar dan ook toegang krijgt tot zuiver water en schone toiletten." Dat zegt Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA.
Story image
“Betere sanitaire voorzieningen en een betere hygiëne zijn belangrijk, vooral voor kinderen in Nigeria. Daardoor vermindert namelijk het risico op kinderziekten die een negatieve impact hebben op hun algemene welzijn, hen thuis houden van school en hun groei belemmeren.  Bij UNICEF zijn we dankbaar voor de ondersteuning van GROHE, die niet alleen meer kinderen en gezinnen toegang geeft tot veilig beheerde toiletten, maar er ook voor helpt te zorgen dat mensen in Nigeria zich niet meer in de openlucht hoeven te ontlasten”, aldus Jane Bevan, Chief of WASH, UNICEF Nigeria.
Story image
Maniza Zaman, UNICEF vertegenwoordiger in Indonesië: “Door sanitaire voorzieningen betaalbaarder en toegankelijker te maken, kun je het leven van kinderen redden. Hun gezondheid gaat erop vooruit en ze kunnen naar school om te leren, waardoor hun economische toekomst er rooskleuriger gaat uitzien. Dankzij ons partnerschap met GROHE en LIXIL kunnen overheidspartners, ondernemers, leveranciers en financiële instellingen de handen ineenslaan om miljoenen mensen sneller toegang te bieden tot veilige beheerde toiletten. Zo helpen we allemaal samen nog veel meer kinderen in een schone en gezonde omgeving te leven en op te groeien.”

Download hier de beelden in hoge resolutie

Ontdek hoe GROHE het 'Make a Splash' partnerschapsproject ondersteunt op GROHE X.


1 Gegevens van het Joint Monitoring Programme for Water Supply, Sanitation & Hygiene van de WHO en UNICEF

2  De campagne liep van mei tot augustus 2021 in België, Denemarken, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Italië, Marokko, Nederland, Oostenrijk, Polen, Rusland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

3 Het Nationale Agentschap voor Statistiek en het nationale ministerie van Ontwikkelingsplanning, 2022.

UNICEF promoot geen bedrijven, merken, producten of diensten.


Voor meer info, vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren:

Walkie Talkie - Deborah Dekrem & Rani Huttener l  [email protected]  l 0495 14 18 26 & 0477 85 42 38

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium