Elk diertje zijn pleziertje in de Olmense Zoo!

Elk diertje zijn pleziertje in de Olmense Zoo!

Zie, doe en beleef je zomer in het dierenparadijs

Op zoek naar een leuke daguitstap met de kinderen? Of zelf nood aan een dag vol ontspanning en avontuur? Trek dan naar de exotische Antwerpse Kempen want met maar liefst 250 verschillende diersoorten is het in de Olmense zoo een vrolijke beestenboel! Wil je overdag of misschien 's avonds een bezoekje brengen aan het dierenparadijs? Lees dan zeker onze weetjes en zet alvast volgende events in je agenda! 

DREAMNIGHT AT THE ZOO
Op vrijdag 3 juni 2016 is het weer tijd voor ‘Dreamnight at the zoo’. Tijdens dit wereldwijde initiatief kunnenkinderen met een beperking of chronische aandoening terecht in deelnemende dierenparken om er samen met hun gezin te genieten van een ontspannende avond tussen de dieren. Ook dit jaar zijn kinderen tot en met 21 jaar welkom in de Olmense Zoo. De noodzakelijke verpleeghulp wordt natuurlijk ook met open armen ontvangen. Tijdens dit exclusieve evenement is het park gesloten voor het grote publiek.  

COMEDY ANIMALS (met Johnny Trash & Steven Goegebeur)

Dieren brengen mensen vaak aan het lachen, dus een comedyshow in de zoo is zeker een schot in de roos! Op vrijdag 10 juni kan je daarom in de Olmense Zoo terecht voor een grote portie lachen en brullen samen met humorbeesten Johnny Trash en Steven Goegebeur. Maar ook de Mystery Guest zal je lachspieren goed laten werken. Comedy Animals gaat door in zaal Karibu waar je samen met de sterren de aap kan uithangen! 

WIST JE DAT...?

...de Olmense Zoo eerst eenprivécollectie dieren was van Kapitein Louis Roofthooft? Hij was in de jaren zeventig op zoek naar een plek om zijn dieren onder te brengen. In 1976 vestigt hij zich in Olmen met al zijn dieren. Later, in 1980, stelt Louis het park open voor het grote publiek. Na de dood van Louis Roofthooft neemt Charel Verheyen het park over. Vanaf dan groeit het park verder tot een volwaardige privédierentuin. 

..."De Savanne" het lievelingsplekje is van Charel? Het doet hem aan zijn geliefde Afrika denken. De Savanne is met haar giraffen en zebra's een safari in het hartje van de Kempen! Ook de olifanten voelen er zich meer dan thuis en nemen regelmatig een lekker modderbad. 

... gidsen Michel en Marleen eenzelfgemaakt insectenhotelophingen in de zoo aan de zijkant van het tuinmannenhok? Deze was net op tijd voor het broedseizoen van de solitaire bijen.

... de leeuwen een nieuw schuilhok in hun buitenverblijf krijgen? Dit staat bij andere katachtigen ook op het programma. Zo kunnen de dieren ook met slechter weer of brandende zon comfortabel in hun buitenverblijf vertoeven als een vis in het water! 

...de Olmense Zoo gekend is om haaruitgebreide collectie katachtigen? Zo heeft de zoo leeuwen, lynxen, witte leeuwen en gevlekte & zwarte panters. 

... je sinds kort in het familiepark ook kan genieten van de prachtige bos- en kerkuilen? Maar dat is slechts het neusje van de zalm want naast de uilen heeft de zoo nog veel andere vogelsoorten. Zo kan je je in de wandelvolière  tussen de flamingo's nestelen maar ook in de tropenhal geniet je 4 seizoenen lang van een tropisch decor en vogels in vrije vlucht. Een absolute aanrader! 

Praktisch:
Olmense Zoo
Bukenberg 45
2491 Olmen
T +32 14 30 98 82
Meer informatie vind je op www.olmensezoo.be of via hun Facebook page ofInstagram

 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium