Eet je mentaal fit

Bosto helpt met concrete #BetterMe-tips

Het is een traditie: bij de aanvang van het nieuwe jaar maken we massaal goede voornemens, zoals ‘gezond eten’ en ‘sporten’. Intenties die jammer genoeg na een aantal maanden durven te verwateren… Maar liefst 7 op de 10 Belgen maakt goede voornemens, waarvan slechts 4 op de 10 deze waar maken. Verrassende cijfers die uit een onderzoek* komen dat Belgisch merk Bosto liet uitvoeren bij 1.000 landgenoten. 

Bosto, veel meer dan rijst
Met 2019 om de hoek wil Bosto de Belgen een handje helpen om hun voornemens vol te houden en bekijken hoe het onze landgenoten nóg beter kan ondersteunen op vlak van voeding, beweging en mentale gezondheid. Bosto geeft al 70 jaar om de Belgische bevolking. Hun doel? Ons een #BetterMe gevoel schenken dankzij het rijke aanbod aan rijstvariaties en granen. Want door kwalitatief en gevarieerd te eten, voelen we ons beter in ons vel en hebben we instant meer energie, klaar om de dag-dagelijkse uitdagingen aan te kunnen. Of je nu zin hebt in quinoa, spelt, bruine- of witte rijst, je tovert dankzij Bosto moeiteloos een evenwichtige maaltijd op tafel. Met leuke #BetterMe-tips en een pak inspiratie staat Bosto voor een gezonde levensstijl en schaart het zich daarmee achter alle Belgen. 

Key facts uit het onderzoek:

  • 7 op de 10 Belgen maakt goede voornemens, waarvan slechts 40% zijn goede intenties waar maakt. 
  • 60% bereidt amper een verse maaltijd.
  • 25% klaagt dat tijdsgebrek, prijs en moeite in de weg staan om een dagelijkse, verse maaltijd op tafel te zetten. 
  • 64% van de ondervraagden maakt zich zorgen om zijn mentale gezondheid.
  • 45% van de respondenten eet ongezonder als ze alleen zijn.
  • 4 op de 10 klaagt te weinig te bewegen, toch sport bijna de helft minstens één keer per week.  

 

Onderzoeksresultaat 1: Misvatting - gezond koken neemt veel tijd in beslag en is duur 
Het blijft het belangrijkste voornemen: gezond eten. De meerderheid van de Belgen wil het wel, maar struikelt over tijd, geld en moeite. Zo geeft 25% van de respondenten, waarvan voornamelijk jongeren, aan dat tijdsgebrek hen tegenhoudt om gezonder te eten en bijna evenveel klaagt over de prijs van gezond eten. Dat resulteert dat slechts 4 op de 10 elke dag een verse maaltijd op tafel zet. Bosto bedacht talloze recepten om binnen het half uur een gezonde maaltijd op tafel te toveren. ‚Äč

BetterMe-tip van Bosto: Een minderheid van de Belgische bevolking kookt elke dag een verse maaltijd. Dat terwijl gezond koken helemaal niet duur hoeft te zijn of lang hoeft te duren. Door seizoensgroenten te eten, voel je meteen een verschil in je portemonnee, wordt jouw ecologische voetafdruk een stuk kleiner en steun je de plaatselijke economie. Het aanbod is veel groter dan je denkt, waardoor je probleemloos kan variëren. Wist je dat Bosto talloze recepten heeft om binnen het half uur een gezonde maaltijd op tafel te toveren? Dat geeft je genoeg tijd om ’s avonds gezond te eten én te gaan sporten.

 

Onderzoeksresultaat 2: Wie gezond eet, zit beter in zijn vel
Maar liefst 64% van de Belgen maakt zich zorgen over zijn mentale gezondheid, iets wat hij direct linkt met voeding en beweging. Wat je eet, bepaalt voor een groot stuk hoe fit je je voelt. We zijn meer dan ooit bezig met gezonde voeding en beseffen dat wie gezond eet, ook beter in z’n vel zit. Je gezelschap blijkt overigens een positief effect te hebben op hoe gezond je eet. 45% van de ondervraagden zegt dat ze meestal ongezonder eten wanneer ze alleen zijn, dan wanneer ze met anderen eten. Eenzelfde aandeel geeft aan dat het makkelijker is om op het werk gezond te eten, wanneer er een collega met hen meedoet.

BetterMe-tip van Bosto: Eet je te veel suiker of verzadigde vetten, dan voel jij je slap en futloos en heb je geen zin om te sporten. Eet je te veel of te vet, dan incasseer je nadien de suikerdip. Met amper een paar kleine aanpassingen in je voedingspatroon, voldoende slaap en beweging, ben je klaar voor dagen barstensvol energie. Ga voor een combinatie van vezelrijke koolhydraten, eiwitten, essentiële aminozuren, vitamines en onverzadigde vetten. Bijvoorbeeld een quinoasalade met spinazie, avocado, zalm en noten.

 

Onderzoeksresultaat 3: Belgen hebben soms nood aan een extra duwtje in de rug om vaker te sporten
Gezond eten geeft energie, energie die je kan gebruiken om te sporten. 4 op de 10 respondenten maken zich vaak zorgen dat ze te weinig bewegen. Zo slecht doen we het nochtans niet: bijna de helft van de respondenten sport minstens één keer per week. Echter, sport neemt volgens de ondervraagden te veel tijd in beslag en is vaak moeilijk in te plannen. Zo hebben ze na het sporten geen fut meer om een gezonde maaltijd te maken. Een duwtje in de rug is nodig.

BetterMe-tip van Bosto: Gezond eten en sporten heeft rechtstreeks een positieve invloed op de mentale gezondheid. Door je voedingskeuze aan te passen aan wat je lichaam nodig heeft, ga jij je vanzelf nóg beter voelen. Wil je na het sporten snel eten klaarhebben, zonder in te boeten aan smaak of gezondheid? Dan is Bosto’s microgolfgamma met voorgestoomde rijst en quinoa een perfecte keuze. Klaar op amper 90 seconden, gewoon in je microgolf!

 

Nu is het aan jou! Ontdek samen met Bosto hoe #goedbezig jij bent!
Ben je klaar om de dagelijkse uitdagingen aan te gaan en je beter in je vel te voelen? 

Klik hier om te weten te komen welk profiel jij precies bent

Ben jij een gezonde genieter, een roekeloze rebel, een flinke fijnproever of eerder een vinnige volhouder of een zorgeloze zondaar? Eens je je profiel weet, kan je rekenen op Bosto om je dat extra duwtje in de rug te geven. Bosto zorgt alvast voor jouw portie rijst, granen én receptinspiratie (online en via nieuwsbrieven), wanneer je makkelijk en snel een gezonde maaltijd op tafel wilt toveren. Met #BetterMe wilt Bosto je helpen een nóg betere versie van jezelf te worden.

 

Over Bosto 
In 1947 wilden de Belgische broers Boost rijst toegankelijker maken voor het grote publiek. Ze lanceerden het eerste kookbuiltje met de slogan ‘rijst koken, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.’ Dat was het begin van het merk Bosto. 70 jaar later is Bosto één van de belangrijkste rijstmerken op de Belgische markt. En daar mogen we als Belg best fier op zijn.

Naast snelkookrijst, basmati, paella- en risottorijst en bruine rijst, biedt Bosto ook quinoa, bulgur en parelcouscous aan. Het uitgebreide Bosto-assortiment is verkrijgbaar in builtjes, los of in microgolfovenporties. Verder heeft Bosto ook tussendoortjes zoals rijstwafels, rijstchips en dessertrijst in zijn gamma. 

* Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Bosto in juli 2018 bij 1.000 Belgen, representatief op geslacht, taal, leeftijd en diploma. 

Contacteer ons
Deborah Dekrem Walkie Talkie NV
Deborah Dekrem Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium