Eerste duurzaamheidsconferentie tijdens festival Tomorrowland mikt op jongeren

Eerste duurzaamheidsconferentie tijdens festival Tomorrowland mikt op jongeren

Te horen: geen bonkende beats maar sublieme gastsprekers

Love Tomorrow, het duurzaamheidsplatform van Tomorrowland, pakt op 28 juli uit met een eerste Love Tomorrow Conference. Architects of Tomorrow zoals de intellectuele rockster Yuval Noah Harari en David Sirota, de scenarist van de film ‘Don’t Look Up’, maken er jongeren warm om acties te ondernemen voor een beter milieu, klimaat en welzijn met oog op de duurzame wereld van morgen. Het event wordt één van de meest vooruitstrevende samenkomsten over duurzaamheid ooit.

“Do something good today that tomorrow will thank you for.” Een toepasselijk credo voor Love Tomorrow, die opnieuw de daad bij het woord voegt nu ze de Love Tomorrow Conference in het leven roept. Ruim 5.000 (inter)nationale bezoekers worden er ondergedompeld in vier cruciale duurzaamheidsthema’s. Ticket sales start op maandag 23/05.

Thema's: van empathie tot biodiversiteit en technologie

‘Eat, Sleep, Rave Repeat’ gaat over hoe handelingen in ons dagelijks leven in grote mate naast onze eigen gezondheid ook die van onze planeet bepalen. Bij ‘To be human (and beyond)’ vertellen sprekers over de nood aan empathie om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te gaan. ‘Next nature’ gaat over het klimaat, water en behoud van biodiversiteit. In ‘Let’s talk about tech’ bespreken de gasten een duurzame, efficiënte en circulaire economie. Tonnen inspiratie dus voor de geëngageerde jeugd van vandaag voor de wereld van morgen.

Waanzinnige line-up van duurzaamheidsexperten

Vergeet Dimitri Vegas & Like Mike of Steve Aoki. Dé line-up van deze festivalzomer vind je op de Love Tomorrow Conference. De eerste combinatie van internationale voorvechters, activisten en ondernemers die er met hun oplossingen en ideeën duurzame zaadjes zullen planten bij de People of Tomorrow is niet min. De huidige line-up wordt nog aangedikt, maar onderstaande gasten tekenen al zeker present.

Internationale sprekers:

  • Yuval Noah Harari – Israëlisch historicus die wereldberoemd werd met zijn boeken ‘Sapiens’, ‘Homo deus’ en ‘21 lessen voor de 21e eeuw’.
  • David Sirota – Amerikaanse scenarist van Don’t Look Up (2021): een satirische film over waarschuwende klimaatwetenschappers die niet serieus worden genomen.
  • Ida Engberg – Zweedse dj en vurig activiste voor milieu- en dierenrechten.
  • Ali Tabrizi – Britse filmmaker die met de documentaire Seaspiracy (2021) de impact van de visserij op het milieu in kaart brengt.

Sprekers uit de Benelux:

  • Nadine Bongaerts – Nederlandse experte in synthetische biologie: het programmeren van DNA waarmee ze foie gras ontwikkelt op basis van eendencellen.
  • Lieven Vanlommel – Vlaamse oprichter en CEO van Foodmaker, een duurzame restaurantketen die met lokale ingrediënten werkt.
  • Cécile van Oppen – Nederlandse oprichtster van Copper8, een advies- en onderzoeksbureau dat de transitie naar een circulaire economie wil versnellen.

Doel: duurzame gedragsveranderingen stimuleren

Joris Beckers, woordvoerder Love Tomorrow Conference: “Geen enkel ander entertainment-merk raakt jonge harten en stimuleert gedragsverandering zoals Tomorrowland doet. Met Love Tomorrow Conference willen we sceptici overtuigen, de reeds overtuigden inspireren, en de geïnspireerden echte verandering laten creëren. En welke plaats is daar geschikter voor dan de Freedom Stage in het provinciaal recreatiedomein, de grootste overdekte zaal en meest iconische evenementenlocatie ter wereld?"

De Love Tomorrow Conference wordt georganiseerd door Love Tomorrow en vindt plaats op donderdag 28 juli, vlak voor het derde festivalweekend op het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom. Ben je 26 jaar of jonger, mag je binnen tegen een verlaagd tarief. Het event wordt ondersteund door de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en de Global Sustainable Technology & Innovation Community (G-STIC).

///

Voor meer info, beeldmateriaal of interviews, neem contact op met :

Walkie Talkie l Johannes Huysmans l [[email protected]] l +32 474 456 791

///

Over Tomorrowland

Tomorrowland is een van de meest iconisch muziekfestivals ter wereld, gehouden in Boom, België en georganiseerd en eigendom van de oorspronkelijke oprichters - de gebroeders Beers. Tomorrowland werd gelanceerd in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot een van 's werelds meest opmerkelijke wereldwijde muziekfestivals. Het festival vindt elk jaar plaats in de zomer en zal in 2022 drie weekends duren, waarbij 600.000 mensen uit meer dan 200 landen worden verwelkomd. Al jaren zijn de tickets voor het festival binnen enkele minuten uitverkocht.

In de afgelopen 17 jaar is Tomorrowland uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat mensen uit alle hoeken van de wereld met elkaar verbindt. Tomorrowland is uitgegroeid tot een wereldwijd lifestyle merk met zijn nieuwe festival Tomorrowland Winter in de Franse Alpen, zijn eigen modelabel TML by Tomorrowland en radiozender One World Radio, het jaar rond MESA (The Tomorrowland Restaurant in Antwerpen, België), een jaarlijkse residentie in Ushuaïa Ibiza en nog veel meer.

Over G-STIC

De Global Sustainable Technology & Innovation Community (G-STIC) is een snelgroeiende en levendige gemeenschap van ruim 30.000 stakeholders. Ze richt zich op het versnellen van technologische oplossingen voor het bereiken van de Sustainable Development Goals (SDGs), 17 internationaal overeengekomen ambitieuze doelstellingen om de wereld tegen 2030 naar een duurzamere toekomst te leiden.

Over VITO

De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) is een onafhankelijke Vlaamse onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. Ze versnellen de transitie naar een duurzame wereld en streven naar innovatie voor bedrijven. VITO versterkt het economisch en maatschappelijk weefsel van Vlaanderen, met interdisciplinair onderzoek en grootschalige pilootinstallaties.

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium