Eerste Creative Belgium's Directors Lounge komt naar Born in Antwerp

Eerste Creative Belgium's Directors Lounge komt naar Born in Antwerp

Isabel Van den Broeck, managing director van Creative Belgium en curator van Born in Antwerp, presenteert op 15 september de Directors Lounge. Dit is het eerste event in België dat jonge en gerenommeerde regisseurs rechtstreeks in contact brengt met dé decision-makers in de creative industry.

Met het themajaar ‘Born in Antwerp’ zet Stad Antwerpen dit jaar Antwerps creatief talent in de kijker. Vijf sleutelfiguren uit de Antwerpse creatieve sector ondersteunen het project. Onder hen ook  managing director van Creative Belgium Isabel Van den Broeck, die het perfecte platform wou creëren voor regisseurs en filmmakers om hun werk aan de communicatie wereld in België voor te stellen. Van den Broeck is ervan overtuigd dat Antwerpen dé perfecte voedingsbodem is om creativiteit naar boven te laten komen.

Maar wat houdt deze avond nu precies in? Creative Belgium wil met de Directors Lounge gedurende 80 minuten mensen inspireren met nieuwe elementen en filmtalenten. Volgens Van den Broeck wordt er vaak te laat kennisgemaakt met de regisseurs, terwijl deze een grote impact hebben op hoe een verhaal verteld zal worden. Merken en ideeënmakers grijpen ook vaak en iets te gemakkelijk naar de bekende gezichten. Daarom heeft Creative Belgium 5 regisseurs uitgenodigd die iedereen in ideale omstandigheden, op een groot scherm en met perfecte audio, kan leren kennen. Voorafgaand aan de show is er de mogelijkheid Belgische productiehuizen te ontmoeten. Na de show is er de optie ideeën uit te wisselen en te netwerken op de tunes van Hits & Tits.

Voor decision-makers en creatieve zielen in de advertising, design en fashion sector is het event dé uitgelezen opportuniteit om persoonlijk contact te maken met verfrissend nieuw en gerenommeerd talent in de filmwereld. Isabel kijkt al uit naar het werk van Charlie Crane en Bjorn Tagemose: “Het werk van Charlie Crane (bijvoorbeeld de Caritas commercial) raakt me echt! Ik ben ook ontzettend blij dat Bjorn Tagemose in het land is en tijd wou vrijmaken! Ik ben al sinds het begin fan van zijn werk. Hij is ontzettend slim en echt rock ‘n roll”

Isabel stelt ook twee jonge lokale regisseurs voor: Willy Crank, afkomstig uit Brugge en Marie Wynants, die zichzelf een voyeuristische director noemt en afgelopen jaar de allernieuwste clip van Oscar & the Wolf heeft ingeblikt. Last but not least zal Ania Marham van Postpanic futuristisch werk brengen met films met een hoge productiewaarde in 3D en motion design.

En om al die creativiteit te vieren, lanceert Creative Belgium THE BOOK 2016. Een ode aan het beste werk uit 2015 op basis van de Creative Belgium Awards. Méér dan een koffietafelboek dus. 


Wanneer? Op 15 september
Waar? Hoofdkantoor Born in Antwerp, Kattendijkdok – Oostkaai 22, Antwerpen
Programma
Meet the Makers      5 – 8 pm
Start presentation     8:15 pm
Drinks and music     9:30 pm
End                         01:00 am
Website
www.directorslounge.be
Inkom
Toegang is gratis voor iedereen. De organisatie vraagt wel een registratie via Ticketmaster, dit kan op www.ticketmaster.be/event/16119 of via www.directorslounge.be
Facebookevent
www.facebook.com/events/861303877335252/


Voor meer info, beelden of interviews, contacteer gerust:
Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52


Meer informatie en programma van Born in Antwerp kan je vinden via de site www.borninantwerp.be en de app Born in Antwerp (beschikbaar voor iOS en Android).

Over Born in Antwerp
Wist je dat Antwerpen meer dan 8000 creatieve ondernemingen telt? Het project Born in Antwerp brengt die gigantische creatieve economie onder de aandacht. Van 22 april tot 2 oktober 2016, met tentoonstellingen, congressen, concerten, markten, films en workshops. Want met massa's creatievelingen in de stad zijn heel wat geweldige ideeën Born in Antwerp! Uitvalsbasis is het ‘Hoofdkwartier van Born in Antwerp’ op het Eilandje waar iedereen welkom is, ook om lekker te eten en te drinken. Download de gratis app 'Born in Antwerp' in de Google Play Store of de iOS App Store voor programma en kalender. Voor achtergrondinfo, zie www.borninantwerp.be

Over Creative Belgium
Creative Belgium is een non-profit organisatie die als doelstelling heeft om creativiteit voor merken te promoten, aanmoedigen en erkennen. Elk jaar organiseert Creative Belgium de CCB Awards in Knokke, waar het beste werk gevoerd wordt. Creative Belgium is e rom creatieve denkers en fans van creativiteit samen te brengen en te inspireren. Meer info op www.creativebelgium.be

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium