Skip to Content

Een parel op slechts 3 uur van Brussel: (her)ontdek Oise!

Walkie Talkie is verheugd de start van de samenwerking met de Franse streek Oise aan te kondigen. Genesteld op 3 uur van Brussel en op de route richting Parijs, bruist Oise van unieke belevenissen en uitzonderlijke plaatsen om te ontdekken of te herontdekken.

De bijna 128.000 hectare aan overheidsbos zullen u met open armen ontvangen! Van het kleine authentieke en bloemrijke dorpje Gerberoy tot de laatste nagelfabriek in Frankrijk, via de ontdekking van de Ergaster distilleerderij en haar eerste Picardische whisky, één ding is zeker: u zult verrast zijn!

Waar bevindt Oise zich precies?

Perfect gelegen op de weg van België naar Parijs, of verder naar het westen in Frankrijk, wacht de streek Oise om ontdekt te worden!

Het is de ideale plek voor zowel een tussenstop op weg naar een verre bestemming alsook voor een lang weekend. Laat u verleiden door een meerdaagse route boordevol ontdekkingen om alleen, met vrienden of met familie te bezichtigen.

Kent u de karakteristieke plaatsen van Oise?

Het domein van Chantilly, het kasteel van Pierrefonds, het Astérix park of het bos van Compiègne, om er maar een paar te noemen, hebben allemaal één ding gemeen. Het zijn stuk voor stuk uitzonderlijke plekken die zowel jong én oud aanspreken en bijdragen aan de oogverblindende rijkdom van Oise

Met bijna 600 beschermde historische gebouwen en 300 kastelen laat Oise u het neusje van de zalm van het Franse erfgoed ontdekken.

Belevingen voor iedereen.

Met een zachte mix van authenticiteit, eenvoud, nieuwsgierigheid en originaliteit, nodigt Oise uit tot reizen. Het is vooral een reis door de tijd maar ook een reis doorheen de natuur en naar meer ongewone plaatsen. 

Een handvol fervente enthousiastelingen zet de tradities met hartstocht verder en staat garant voor een even rijk als gevarieerd ambachtelijk en industrieel erfgoed. Kant, borstels of paarlemoer, Oise bezit een lokaal erfgoed dat u zal verrassen!

Internationaal bekend om zijn slagroom, is Oise ook een ideale bestemming voor fijnproevers: Oise doet u watertanden!

Zoals u ondertussen wel al begrepen zult hebben, biedt Oise met zijn natuur, gastronomie, erfgoed, design en geschiedenis een veelheid aan avonturen voor iedereen.

Begin met het ontdekken van Oise, en dat van bij jou thuis!

Terwijl u wacht totdat u Oise kan bezoeken, bieden wij u twee originele manieren aan om de streek te ontdekken. Dat helemaal in het comfort van bij u thuis!

Reis vanaf de bank!

Om de ontdekking van de parels van Oise te starten, biedt de streek twee virtuele rondleidingen aan die zowel jong en oud zullen aanspreken: 

  • Ontdek nu,  via deze link,  het indrukwekkende kasteel van Pierrefonds.
     
  • Of laat je verleiden door het oogverblindende domein van Chantilly, via deze link.

Ontdek Oise met uw smaakpapillen!

Fijnproevers zullen ons niet tegenspreken als we zeggen dat een van de beste manieren om een streek te ontdekken, is via het proeven van plaatselijke delicatessen. 

Wij nodigen u dan ook uit om de geschiedenis en het echte recept van de Chantilly-crème te ontdekken! Het is een genot om een van de iconische recepten van Oise te proeven, en het is bovendien eenvoudig thuis te maken.

Over Oise Tourisme

De missie van Oise Toerisme is het ontwikkelen van de economie van de streek Oise door middel van toerisme. Om dit doel te bereiken worden twee strategische hefbomen gebruikt: ondersteuning en de ontwikkeling van de bekendheid en het imago. Met zijn 128.000 hectare grondgebied, 600 historische monumenten en 300 kastelen om te ontdekken, zal Oise uw ogen de kost geven. 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium