Een kleur voor elk humeur

Een kleur voor elk humeur

BOSS paints lanceert met We are colour vijf nieuwe leefwerelden

Elke levensstijl, elk humeur, elke persoonlijkheid vertaalt zich in een andere kleur. Vanuit die optiek zijn de nieuwe We are colour-collecties met Boss Paints-verven opgebouwd. De collecties helpen je levensstijl te vertalen in bepaalde kleuren. Kies je kleur, kies je energie. Kleuren schudden je wakker, storen je of geven net rust. En dat is in je interieur niet anders.

5 LEEFWERELDEN

Vergeet één trenddkleur, We are colour komt met 84 nieuwe kleuren! De trendkleur van het jaar is all over the place, maar er is zoveel meer. Mensen identificeren zich niet met één tint, maar wél met een woonsfeer. “We wilden vooral de tijdsgeest vatten, maar hoe doe je dat?”, glimlacht We are colour- Product Manager Saskia Vanderhaeghe. “Oorspronkelijk bestond We are colour uit een landelijke en een strakke stijl, maar dat onderscheid vonden we te eng. We hebben daarom in samenwerking met een trendbureau “leefwerelden” bestudeerd. Wat drijft iemand, hoe woont, werkt en ontspant iemand zich, welke waarden deelt hij of zij? Mensen identificeren zich niet met een product of één kleur, wel met een rolmodel of manier van leven. Daaruit filterden ze 5 frisse collectieprofielen.

JOY staat voor vrolijk, Scandinavisch en eigentijds, NEXT is eerder tech savvy futuristisch. CULT durft wat modernistisch, excentriek bourgeois-bohémien te zijn. RAW benadrukt dan weer doe-het-zelf, landelijk, ecologisch, ruw en verweerd, terwijl ART verfijnde, klassieke zielen aanspreekt. Al die leefwerelden en dus persoonlijkheden zijn vloeibaar, je vindt altijd wel overlappingen. “Daarom is het belangrijk dat we sferen creëren waartoe mensen zich intuïtief aangetrokken voelen”, vervolgt Saskia.

We nemen je even mee doorheen de leefwerelden: 

JOY, samen beter

Joy betekent vreugde. Met een knipoog naar de Scandinavische sfeer, oogt een Joy interieur fris, licht, jong, eenvoudig, optimistisch en bohème. Binnen in deze huizen zijn planten en groen alomtegenwoordig, ook upcycling en zelfgemaakte objecten passen hier helemaal bij.

Deze milieubewuste stedelingen bakken zelf brood, kopen een hele koe en verdelen die onder mekaar en winkelen liefst lokaal. Joy-aanhangers zijn sociale wezens en doen niets liever dan samen kokerellen en eten. 

NEXT, rethink everything

We leven veel sneller en we willen zo veel mogelijk beleven en experimenteren. In een NEXT-omgeving kan en mag alles. Bizarre en ongeziene combinaties, vergrijsde pastels, vluchtige off-whites, een mix van primaire kleuren met pastelkleuren door mekaar en metallics met spiegeleffect die soms holografisch zijn. Ook composities met gekleurde spiegels, spelen met lichteffecten, extreem overdreven vormen, zowel scherp geometrisch als afgerond zijn aanwezig.

De NEXT-personen wonen in compacte woningen, volledig hightech uitgerust en werken in virtuele kantoren met touch-sensitive interfaces. 

CULT, aftasten van culturele grenzen

We krijgen invloeden van overal ter wereld. Een patchwork van verschillende subidentiteiten trekken we ook door in ons interieur. De CULT-mens koopt een sofa van IKEA en combineert die met een vintagelamp van Eileen Gray en een stoeltje van Ferm Living. Een mengeling van bohème, designklassiekers, modernisme, Art Deco, Pop-Art, digitale prints en surrealistische motieven.

De CULT-persoon houdt van uiterlijke schoonheid. Originele designklassiekers van Le Corbusier komen helemaal tot hun recht in een eigenwijs kleurenpallet van zwart, wit en felle basistinten. Ze houden het graag abstract. Zo durven ze al eens een eigenwijs frietje steken bij Sergio Herman en eten geen Hot Dogs maar Haute Dogs! 

RAW, in verbinding met de natuur

De RAW-personen moeten niet hebben van al dat gesofistikeerde en geconnecteerde, maar wil tot rust komen in een omgeving waar ze zich kunnen terugtrekken van de dagelijkse ratrace. Van nature uit vertoeven ze het liefst buiten, maar eens binnen, zie je dat hun interieur staat voor eenvoud, soberheid en puurheid, gevuld met natuurlijk verweerd hout, ruwe materialen, artisanaal vervaardigde meubelen en dierenhuiden.

Ook de kleuren zijn geïnspireerd op de natuur: donkere aardetinten, oker en gember, koele blauwen van de mist, bergen en ijs, warme bruinen, rood-bruinen. Ze eten zelf geteeld, lokaal en homemade.  

ART, overdaad en luxe

Schoonheid is vergankelijk en we omringen ons met mooie dingen om hieraan vast te houden. De ART-persoon grijpt naar zachte stoffen met een hoge aaibaarheidsfactor, verfijnd meubilair, marmersoorten in warme diepe tinten, leder, botanische motieven en dierenprints, , gekleurd glas en weelderige tapijten. Hun interieur typeert zich door een weelderig palet van groenen, warme donkere kleuren als bruin, roest en lederkleuren, kleuren van pauwstaarten en gouden accenten.

More is More! De ART-persoon houdt van een overdaad aan kunst. In deze luxueuze stedelijke oases ontdekken ze ook graag de kunst van het leven. Ze hebben oog voor de beste dingen en laten zich maar al te graag omringen met barbers en barista’s om in alle luxe te kunnen genieten. 

Wie ben jij als je intuïtief één type moet kiezen?

84 TRENDY KLEUREN

Uit diverse trendcahiers, kleurseminaries en beursbezoeken werden tal van trendkleuren gespot en toegevoegd aan de We are colour-kleurencollectie, maar liefst 84 nieuwe kleuren om je interieur mee op te smukken. Trendy kleuren zoals camel coat, happy green, blue chill en blue monsoon.

UNIEKE BEHANGONTWERPEN DOOR BELGISCH TALENT

Om het behang uit de 5 collecties vorm te geven heeft We are colour een wedstrijd uitgeschreven. Enkele tientallen kandidaten hebben voorstellen uitgewerkt volgens de 5 leefwerelden, waarin zij zich ook zelf in thuis voelen. Uit de inzendingen van behangontwerpen werden 5 ontwerpers geselecteerd, één per leefwereld. Donnie De Neef voor JOY, David Boon voor CULT, Elke Decock voor RAW, Riet Proot voor ART en Fien Meelberghs voor NEXT.  In totaal goed voor 36 nieuwe behangen.

VAN MOODBOARD TOT REALITEIT

Keuzestress? Zie je door het bos de bomen niet meer of heb je leuke ideeën maar weet je niet hoe ze te realiseren? Dan komt het professionele kleur- en verfadvies van een colora coach goed van pas. Ze komen thuis bij je langs, luisteren naar je wensen en stellen de juiste vragen. Ze bekijken je interieur met andere ogen, ze spelen met creatieve ideeën en kennen alle kleuren, technieken & producten. Van idee tot realiteit, met de nodige tips & tricks kan jij aan de slag als een echte professional.

“Sommige mensen komen tot rust in een cleane steriele omgeving waar alles zijn plekje heeft. Anderen hebben net dat beetje chaos in hun interieur nodig omdat ze zich anders ongemakkelijk voelen. “Colora wil haar klanten persoonlijk begeleiden in de zoektocht naar welke We Are Colour- leefwereld of combinatie van elementen uit deze leefwerelden die het beste matcht met hun unieke identiteit en levensstijl”, zegt Karen Ongena, Marketing Manager bij colora. 

 

Contacteer ons
Sara De Bruyne Walkie Talkie NV
Sara De Bruyne Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium