Skip to Content
Een bubbel vol vrienden en sociaal contact voor Arteveldehogeschoolstudenten in Bro Upkot

Een bubbel vol vrienden en sociaal contact voor Arteveldehogeschoolstudenten in Bro Upkot

De langetermijnrelatie tussen studentenhuisvester Upkot en de Gentse Arteveldehogeschool, komt dit najaar letterlijk tot een hoogtepunt bij de opening van studentenhuisvesting Bro Upkot. Dan nemen 311 studenten hun intrek in de 60 meter hoge studententoren die sinds kort schittert aan de Gentse skyline. Meer dan de helft van de kamers worden exclusief verhuurd aan Arteveldehogeschool. Studenten die graag de unieke kans grijpen om hier een kamer te huren, kunnen zich vanaf nu registreren.

Geschiedenis van gezamenlijke studentenhuisvesting

De nieuwe studententoren Bro Upkot is één van de gebouwen waarin Arteveldehogeschool en Upkot Arteveldestudenten huisvesten. Al sinds 2009 werken ze intensief samen in Gent, bijvoorbeeld voor Ter Plaeten- en Baudelo Upkot. Met Bro Upkot wordt deze samenwerking nog intensiever.

Het duurzame Bro Upkot gebouw zal vanaf komend academiejaar maar liefst 311 studenten huisvesten die samen over 41 gemeenschappelijke ruimtes beschikken, waaronder 35 keukens en chillrooms, een fitness, een studycafé met panoramisch zicht en een technologisch hoogstaande gameroom. Rondom het gebouw wordt een urban jungle aangelegd waar de studenten kunnen genieten van het groen en enkele sportfaciliteiten. Bovendien is het gebouw volledig gasvrij en zal ook hier duurzaamheidsmascotte ‘de kotkip’ de studenten sensibiliseren om duurzaam te leven.

Arteveldehogeschool stelt alle Upcomfort kamers met eigen toilet en douche te huur voor haar studenten. Verschillende studenten reserveerden al een plaatsje, maar er zijn nog heel wat studentenkamers vrij. Registreren kan hier. De studio’s en de Uprooms worden rechtstreeks verhuurd door Upkot.

 

Micro-communities

Samen met alle andere Upkot gebouwen van Upgrade Estate, biedt ook Bro Upkot de opportuniteit om het komende academiejaar “corona-proof” te laten starten. Dankzij de gemeenschappelijke leefkeukens per verdieping worden automatisch veilige bubbles gecreëerd binnen de studentenhuisvesting. Het gebouw biedt voldoende faciliteiten om in alle comfort te studeren of online les te volgen op de moderne kamers, te ontspannen of samen te studeren in de ruime leefkeukens, het unieke studycafé of in de urban jungle. Zo kunnen ze ‘connecteren’ en ‘deconnecteren’ wanneer nodig maar vooral zorgeloos genieten van hun studentenleven.

“Die bubbels onder studenten willen we zeker stimuleren. Door de coronacrisis beseffen we des te meer dat een gemeenschapsgevoel en fysiek contact essentieel zijn voor het welzijn van studenten. Online afstandsonderwijs heeft veel voordelen, maar er gaat niets boven echte interacties in persoon. En dat is net de kern van Bro Upkot en onze andere studentenhuizen.” stelt Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool.

De studentencoach in de Upkot gebouwen staat in voor het toezicht op de voorgeschreven maatregelen, creëert een wervelende Upkot community en biedt een luisterend oor aan studenten die het eens moeilijk hebben.

“Zij spelen een cruciale rol in de Upkot gebouwen. Voor veel studenten is verder studeren een eerste grote stap naar meer onafhankelijkheid. Onze sociaal geschoolde coaches staan klaar om hen daarin te ondersteunen,” vertelt Nele Van Damme, co-CEO van Upgrade Estate.

 

Volgend academiejaar 

Arteveldehogeschool wil, naast de digitale sporen, sterk blijven inzetten op onderwijs op de campus. Die waardevolle contactmomenten creëren een krachtige leeromgeving waarin dialoog tussen studenten en docenten mogelijk is.

“Om dicht bij de campus te wonen, blijft het een goed idee om op kot te gaan. Leren is immers geen eenzame bezigheid, we leren met én van elkaar.” vervolledigt Uddin.

 

Meer info:

 

Over Upgrade Estate 
Upgrade Estate realiseert en beheert huisvesting voor studenten en young professionals waarbij aandacht voor zowel investeerder als huurder voorop staat. Ze zetten in op aantrekkelijke gemeenschappelijke ruimtes, aandacht voor groen en duurzaamheid, een uitstekende prijskwaliteitverhouding, convenience voor alle partijen en een ‘wooncoach’ als verbindende factor. Als studentenhuisvester onder het merk Upkot zijn ze actief zijn in gans België. Starters en young professionals kunnen bij Upliving aankloppen. 

Contacteer ons
Sara De Bruyne Walkie Talkie
Sara De Bruyne Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium