Duurzaam handen wassen

Duurzaam handen wassen

De voordelen van een sensorkraan

De 'Internationale Handenwasdag' (Global Handwashing Day / Wereld Handenwasdag) is een initiatief van o.a UNICEF en wordt jaarlijks op 15 oktober gehouden. Wat betekent dit vandaag de dag? De eenvoudige handeling van het handen wassen is de afgelopen twee jaar veranderd - van een eenvoudige routine tot één van de belangrijkste aspecten van het dagelijks leven van mensen. We hebben geleerd dat het intensief en grondig wassen van de handen, gedurende ten minste 20 seconden, een optimale bescherming biedt1. Naast hygiëne is handen wassen nu gekoppeld aan een andere bewuste keuze: met de stijgende energieprijzen wordt het vermijden van onnodig warmwaterverbruik steeds belangrijker. GROHE, toonaangevend wereldmerk voor complete badkameroplossingen en keukenuitrustingen, biedt inzicht in de voordelen van sensorkranen en hoe ze het wassen van de handen op een écht duurzame manier kunnen verbeteren.

 

Wie bewust wil omgaan met water denkt misschien eerst de kraan dichtdraaien tijdens het wassen van je handen, of net aan heel snel je handen wassen. Maar weet je dat er nog andere oplossingen zijn? De keuze van de kraan kan bijvoorbeeld bijdragen aan de vermindering van de energiekosten van het huishouden en tegelijkertijd de hygiëne verbeteren. In dit scenario zijn sensorkranen een echte allrounder. Veel openbare toiletten zijn er al mee uitgerust, maar ook voor particuliere huishoudens bieden ze grote voordelen.

Story image

Hygiëne en duurzaamheid: hoe breng je die twee samen?

Als de kinderen thuiskomen van school of als er gasten op bezoek komen, is het niet altijd eenvoudig om het hygiëne level hoog te houden. Met een sensorkraan is het eerste wat de handen aanraken het water - niet de kraan. Bij het wassen van de handen kan het gemakkelijk gebeuren dat mensen vergeten de kraan dicht te draaien. Wanneer jij er wel op let, doen anderen in het huishouden (of bezoekers) dat misschien minder. Een sensorkraan zet de waterstroom alleen aan wanneer dat nodig is en schakelt hem automatisch uit wanneer de handen niet meer in contact komen met het water. Op die manier gebruik je alleen de hoeveelheid die echt nodig is, en dat is efficiënt.

Met de GROHE Eurosmart hybride kraan komt het aan op ieders persoonlijke keuze: de variant combineert de voordelen van een handmatige kraan met die van een sensorkraan. De gebruiker kan beslissen of hij de handmatige hendel wil bedienen of het water contactloos wil aanzetten, met behulp van de geïntegreerde sensortechnologie. De handenvrije bediening wordt gebruikt voor koud water - dus geen onnodig warmwaterverbruik als het niet nodig is - en de handmatige voor gemengd. Dankzij de geïntegreerde temperatuurbegrenzer wordt energie bespaard, terwijl de GROHE EcoJoy-technologie het waterverbruik vermindert tot 5,7 liter per minuut zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Zo eenvoudig kan het zijn!

Ook qua uiterlijk en esthetiek zijn sensorkranen een echte blikvanger. GROHE biedt verschillende varianten, met verschillende designs, die passen bij elke badkamerstijl. Consumenten kunnen kiezen uit de Essence E, Bau Cosmopolitan E, Eurosmart Cosmopolitan E en Eurocube E collectie. 

Story image

1 Centers for Disease Control and Prevention: When and how to wash your hands.  https://www.cdc.gov/handwashing/when-how-handwashing.html 


Download hier de beelden in hoge resolutie


Op zoek naar meer nuttige tips over hoe je energie kunt besparen? Bezoek het digitaal belevingsplatform GROHE X.

 

Voor meer info, vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren:

Walkie Talkie - Deborah Dekrem & Rani Huttener l  [email protected]  l 0495 14 18 26 & 0477 85 42 38

 

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium