Dit is Belgisch: Vincent Sheppard, meubelen van papier

Dit is Belgisch: Vincent Sheppard, meubelen van papier

Walkie Talkie stelt trots haar nieuwe klant voor: Vincent Sheppard. Het Belgische meubelmerk maakt niet alleen furore met haar iconische stoelen en designstukken, maar neemt ook wereldwijd een marktleiderspositie in door het gebruik van de gerenommeerde Lloyd Loom-techniek. 2017 belooft voor hen een feestjaar te worden want we vieren de 25ste verjaardag van het label én de 100ste verjaardag van hun stokpaardje, de Lloyd-Loom weeftechniek.

DESIGN VAN EIGEN BODEM
Geweven papier en staal, het doet denken aan een abstracte kunstvorm, maar het zijn onderdelen van de aparte methode van meubels maken waarin het Belgisch meubelmerk Vincent Sheppard nu al een kwarteeuw uitblinkt: de Lloyd Loom-techniek. In het atelier in Spiere-Helkijn - een dorpje in West-Vlaanderen - hebben ze reden tot vieren, want Vincent Sheppard blaast dit jaar 25 kaarsen uit. 

Bij elke verjaardag hoort ook een stukje geschiedenis. Het was de Amerikaanse ondernemer en uitvinder Marshall Burns Lloyd die de sleutel tot succes van Lloyd Loom of “Woven Paper” meubilair vond in 1917. De meubelen en de specifieke ambacht kenden een ongekend succes in de eerste helft van de 20e eeuw. Opgericht in 1992 nam Vincent Sheppard de draad van dit verfijnd vakmanschap terug op en groeide al snel uit tot een wereldwijd verspreid meubelmerk dat vandaag zijn plek verdient in restaurants, golfclubs en hotels van Hong Kong tot Hawaï, Portugal tot Polen, België tot de Bahama’s, om maar enkele van de vele locaties te noemen. 

MEUBELEN VAN PAPIER 
Lloyd Loom-meubelen steek je niet zomaar in elkaar, je weeft ze! De verfijnde, maar solide en comfortabele stoelen zijn gemaakt van kraftpapier. Ja, papier. Zeg dus nooit “rieten stoel” tegen een Lloyd Loom, dat zou hen geen eer aan doen. Lloyd Loom verwijst namelijk naar het ecologische procédé van het weven van papier en staal op een textiel weefgetouw. Deze methode vergt puur vakmanschap en is ook meteen dé signature van Vincent Sheppard. Vincent Sheppard werkt in haar productiesite in Indonesië, een regio die bekend staat om de enorme knowhow in weeftechnieken en bewerken van rotan, met uitzonderlijk getalenteerde ambachtslui. De afwerking van de meubelstukken en de confectie gebeuren op hun beurt door gepassioneerde vakmensen in het Belgische atelier.

VINCENT SHEPPARD ANNO 2017
Vincent Sheppard blijft trouw aan de traditionele Lloyd Loom-techniek, maar durft zich tijdens het designproces met een moderne en frisse blik heruitvinden. De Lloyd Loom-collectie wordt aangevuld door een reeks outdoor meubelen in synthetisch materiaal, aluminium en kunststof, die beter passen bij het Europese klimaat dan rotan. 
Ook experimenteert Vincent Sheppard met andere, uitdagende materialen als staal, rotan, hout en textiel. Het resultaat is een uitgebreide collectie lounge- en eetkamerstoelen en -tafels, prachtige zetels, lampen en bad- en slaapkameraccessoires.

Vincent Sheppard houdt van de essentie in de Belgische meubelindustrie: puur vakmanschap en mikt tegelijkertijd op de ultieme balans tussen kwaliteit, betaalbare prijzen, mooi design en perfect zitcomfort met een vleugje Belgische creativiteit.

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium