Disneyland® Paris neemt een bloedstollende start met The Lion King & Jungle Festival !

Disneyland® Paris neemt een bloedstollende start met The Lion King & Jungle Festival !

Afgelopen zaterdag 29 juni 2019 lanceerde Disneyland® Paris officieel The Lion King & Jungle Festival. Het unieke festival geeft Europa's favoriete Disney-meesterwerken nieuw leven: The Lion King en The Jungle Book. Lopend tot 22 september 2019 is het een meeslepende ervaring met nieuwe shows speciaal gemaakt voor Disneyland® Paris met exclusieve producten, nieuwe eetgelegenheden en nog zoveel meer!

Beroemdheden gingen naar Disneyland® Paris voor plezier te maken en verkenden het bruisende nieuwe festival geïnspireerd door Simba en Nala in de Afrikaanse savanne en de avonturen van Baloe en Koning Lowietje in de Indiase jungle. Heidi Klum ontmoette Minnie in haar ontdekkingsreizigerskostuum, dat ze draagt tijdens "The ungle Book Jive". Het supermodel speelde ook met plezier "Hakuna Matata" op de tamtam met muzikanten die nu in Djembe Joy Village verschijnen. 

Tenniskampioen Serena Williams verklaarde haar liefde voor The Lion King, met opgetogen poses met Timon en Rafiki. Wereldkampioen Antoine Griezmann vond het leuk om zijn jeugdhelden Baloe en Koning Lowietje te ontmoeten en zong mee met de hitklassieker "The Bare Necessities".

Zelfs Katie Holmes en ook enkele Belgische namen waaronder Annelien Coorevits, Loic Nottet en Ruth Beeckmans beantwoordden de roep van de jungle en de savanne in Disneyland® Paris. Ze konden genieten van een voorproefje van al het nieuwe entertainment van The Lion King & Jungle Festival, hieronder gedetailleerd.

Voorstelling: twee Disney-topstukken komen tot leven in Disneyland Paris

Om het angstaanjagende litteken te citeren: "wees voorbereid" om op het ritme van de Afrikaanse savanne en de Indiase jungle te springen met twee spectaculaire nieuwe shows: "The Lion King: Rhythms of the Pride Lands" en "The Jungle Book Jive". 

"The Lion King: Rhythms of the Pride Lands" in het Frontierland Theater

De beroemde muziek van The Lion King, die al generaties lang wordt gebruikt, wordt met een nieuwe twist uitgevoerd tijdens de show in Disneyland Paris, en vertelt de legende van Simba, Nala, Rafiki, Mufasa, Scar, Timon en Pumbaa. Zangers, dansers, acrobaten en drummers voegen een nieuwe dimensie toe aan de Pride Lands met originele routines en kostuums. De show zal ook elk weekend in gebarentaal worden uitgebeeld. 

Disneyland Paris onthult reeds de setlijst van de show. Emoties zullen hoog oplopen dankzij de spectaculaire nieuwe lijst van de volgende liedjes:

The Circle of Life
I Just Can’t Wait To Be King
Be Prepared
Hakuna Matata
Shadowland
Can You Feel the Love Tonight
He Lives in You
Endless Night
Busa / King of Pride Rock

Wist je dat?  De show op weekdagen vertolkt wordt door 30 artiesten, met zangers, dansers, acrobaten en percussionisten en 31 artiesten tijdens het weekend, met aanwezigheid van tolk voor gebarentaal. Tijdens deze show worden er 11 nationaliteiten vertegenwoordigd. Meer dan 200 mensen werkten gedurende 2,5 jaar om de show tot leven te brengen.

"The Jungle Book Jive" met Baloe & Co tegen de achtergrond van het Kasteel

Deze originele creatie viert The Jungle Book, midden in het hart van Disneyland Paris. Tijdens de show op Central Plaza, worden gasten uitgenodigd voor een kleurrijke en meeslepende reis vol nieuwe ervaringen in de Indiase jungle en dit tegenover het Kasteel van Doornroosje. Bezoekers worden getrakteerd op een hoop plezier met Baloe en Koning Lowietje, en natuurlijk zijn Mickey en z'n vrienden onze ontdekkingsreizigers voor het seizoen. Ze worden vergezeld door artiesten uit India, die bezoekers van alle leeftijden uitnodigen om mee te dansen op liedjes zoals "The Bare Necessities" en "I wanna Be Like You" en een spetterende nieuwe versie van "Trust in Me"van Kaa de slang.

Wist je dat? Het duurde twee jaar om de show te ontwikkelen en er was een maand boordevol repetities nodig in de studio's en 's nachts in het park. Een team uit Disneyland Paris verbleef enkele weken in India, Rajasthan, om inspiratie op te doen om deze zeer authentieke en meeslepende ervaring te creëren.

Maak plezier met de helden van The Lion King & Jungle Festival

Dans met Timon en Pumbaa tijdens Timon's "Matacance"

Timon en Pumbaa maken hun eigen speciale verschijning in Adventureland. Hun doel? Mensen kennis laten maken met de "probleemloze filosofie". Onder begeleiding van dansers zullen ze de bezoekers mee vragen om te dansen tijdens de gekste savanne-routine: Timon's "Matadance!"

Wist je dat? Het kostuum van Timon uit 1.200 houten kralen en 50 meter bestaat.

Een dorp gewijd aan The Jungle Book

Het nieuwe dorp "Djembe Joy" in Frontierland biedt een meeslepende en interactieve ervaring gewijd aan de Disney-klassiekers. Geïnspireerd door Afrika is dit traditionele dorp voor bezoekers elke dag geopend tot 14uur met de belofte van onvergetelijke muzikale ontmoetingen en een kans om King Lowietje te ontmoeten, de legendarische orang-oetan uit The Jungle Book. En als klap op de vuurpijl introduceert de "Djembe Academy" een traditioneel instrument dat bekend staat als de djembe.

Wist je dat? Ongeveer 70 personages en artiesten deel uitmaken van de cast, inclusief percussionisten uit Rajasthan.

Een meeslepende ervaring in de wereld van The Lion King en The Jungle Book

Een unieke eetervaring voor grote en kleine ontdekkingsreizigers

De wereld van The Lion King & Jungle Festival biedt een eet- en drinkervaring in Disneyland Paris met veel mogelijkheden voor ieders smaak. Zowel grote als kleine ontdekkingsreizigers kunnen genieten van de zoete lekkernijen van Simba-ijsjes met exotisch fruit en leeuwenkoekjes in het Hakuna Matata restaurant. Maar dat is niet alles! Gedurende het hele seizoen biedt dit restaurant een unieke ervaring aan tafel met een Afrikaans geïnspireerd gerecht en je kunt er Rafiki en Mickey ontmoeten in hun speciale ontdekkingsreizigersoutfits. Het restaurant biedt verder een Savannah Delights of The African Platter-maaltijd (ook vegan versie verkrijgbaar) en de Exotic Paradise Ice Cream.

Wist je dat? Er voor het nieuwe The Lion King & Jungle Festival seizoen 30 nieuwe, exclusieve cateringproducten ontwikkelt worden in Disneyland Paris.

Een speciale Simba-winkelervaring en nog veel meer

The Lion King & Jungle Festival biedt speciaal voor de gelegenheid nieuwe merchandise aan met meer dan honderd thema-producten beschikbaar in de winkels. De Curious Giraffe in Adventureland heeft de grootste selectie. Een nieuwe winkel, Savannah Souvenirs, gaat open in het "Djembe Joy" dorp. Er zijn ook speciale producten gekoppeld aan de show "The Lion King: Rhythms of the Pride Lands" en mode- en lifestyle-items gericht op de iconische Simba. Richard Orlinski koos ook deze held als zijn inspiratie: de wereldberoemde kunstenaar en beeldhouwer heeft een uniek beeldje gemaakt van de jonge Simba (17cm, €59,99) die als gelimiteerde editie gedurende het hele seizoen te koop zal zijn in Disneyland Paris en op shopdisney.fr alsook andere producten uit het assortiment. 

Wist je dat? Er meer dan 100 producten beschikbaar zijn in de boetieks die gelinkt zijn aan The Lion King & Jungle Festival.

Een gelimiteerde Lion King Signature-ervaring

Een speciale nieuwe Pride Lands-ervaring zal beschikbaar zijn in de vorm van de Lion King Signature Experience. Voor €99 per persoon, kunnen bezoekers genieten van de volgende voordelen:

  • Speciale toegewezen plaatsen voor The Lion King: Rhythms of the Pride Lands show
  • Een interactieve sessie met muzikanten die traditionele djembes spelen
  • Een privé-ontmoeting met Minnie in haar nieuwe ontdekkingsreizigersoutfit
  • Lunchen in het Hakuna Matata restaurant in het bijzijn van speciaal voor de gelegenheid gecreëerde outfits voor Rafiki & Mickey
  • Een verzamelaars Lion King drinktas met één drankje per persoon
  • Een cadeaubon van €15 per persoon te besteden in de winkels en restaurants van de Disney® Parken
  • Een verrassingsbericht van Simba

Deze, in beperkte oplage, ervaring kan toegevoegd worden aan een verblijf tussen 30 juni en 22 september 2019.

The Lion King & Jungle Festival vindt plaats van 30 juni tot 22 september 2019 in Disneyland Paris. Bijkomende informatie op disneylandparis.be

Contacteer ons
Maureen Richard
Maureen Richard
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium